Астрология

Тайната вечеря – Астрологичен поглед

Тайната вечеря – Астрологичен поглед

 Тайната вечеря – Астрологичен поглед през езотеричното на Красимир Куртев и още: „Леонардо всъщност е вложил едно космично послание в своята фреската . Той е доловил, че библейските послания не са просто приказки за миналото, а изчисления и предсказания за бъдещето.“

Тайната вечеря е космично послание

– Г-н Куртев има много митове и легенди относно мистичната фреска «Тайната вечеря«, Вашето мнение?

От както е сътворена Тайната вечеря до ден днешен се гледа под лупа, какво е кодирал Леонардо Да Винчи в тази фреска. През 1495 година Леонардо да Винчи съзерцава бялата стена в манастира „Санта Мария деле Грацие“ – Милано. Художникът , който твори картините си на база прозрения и изчисления отново се опитва да внесе себе си, своето мислене – кодът на да Винчи. Половин година Леонардо «драска» скици и чертае фигури с пергел в ръка. Поръчва странни принадлежности за бои, едно от които е камък донесен от Афганистан с името Азурит. Фреската се твори при закрити врати. След три години тя става факт. Петстотин години тази математика на Леонардо остава загадка и много изследователи градят различни хипотези.

Ако се вгледате внимателно във фреската “Тайната вечеря” от Леонардо да Винчи ще откриете, че апостолите са разделени на 4 групи по трима. Поглед в астрологията на Тайната вечеря

От ляво на дясно:
Вартоломей, Яков Зеведеев и Андрей Първозвани образуват композиция от три фигури. Във всяка една фигура на апостолите Леонардо е поставил жестовете им, тоест в какво състояние са след чутата «новина».

В група втора са поставени Юда Искариотски, Петър и Йоан. Третата тройна композиция са Тома, Яков Алфеев и Филип. В средата е Исус с разперено положени ръце върху масата. Прави впечатление , че одеждите на всеки един като цветова гама са различни. Леонардо е закодирал добре своето откровение.

– Искате да кажете, че в тези тройни композиции на апостолите има символика?

Именно, да Винчи оставя нишка по която изследователите тръгват. Всички имена са установени от историци, изследващи изкуството. През 1800 г. e намерен ръкопис съдържащ имената на апостолите. Преди това идентифицирани са били само Юда, Петър, Йоан и Исус въз основа на подготвителните етюди на самия Леонардо. Според моите и на астрология, тълкования във фреската Тайната вечеря са поставени 12 те планети, а в средата слънцето. Големия изкуствовед проф. Николай Райнов изписва следната фраза „Леонардо не е нарисувал тринадесет души на вечеря, а цялото човечество в тринадесет събирателни образа“ – „Тайната вечеря“ е затворила в себе си и четвъртото измерение – времето! Тук е мястото да подчертая, много автори залитат, че «фаталното число 13» е изобразено във фреската, което е просто нелепо, дори от гледна точка на номерологията 13 трябва да се редуцира на 4 и отново опираме до четвъртото измерение.

– Тоест апостолите са …планети?

Да, точно така. По скоро те са символ на 12 планети. Иисус обикаля и открива 12 апостола, както слънцето. В « Огледалната книга» са подредени по следният начин:

Меркурий , Венера, Земя, Марс, Церера (бивш астероид), Юпитер, Сатурн, Луна, Уран, Нептун, Плутон и Харон – бивш спътник на Плутон и под номер «13 « Слънцето.

По онова време в хилядолетното зодиакално изчисление се попада в зодия Риби, тоест самата “ Тайна вечеря “ е символ на едно събитие, преминаването под зодиакът Риби. Жестовете и реакциите на всеки един от апостолите (планетите) символизират състоянието на всяка една планета, навлизайки в новият астрозодиак.

– В евангелието се споменава, че тайната вечеря е за предателството, което е извършено , как ще го разтълкувате това?

Под предаване, се има предвид преминаването от едно състояние в друго, тоест предава се щафетата от Водолей на Риби. “ Учителят казва: времето Ми наближава, у тебе ще правя пасхата с учениците Си.» Матея (26 : 18). Времето на четвъртото измерение се визира в този стих. В глава 26, стих 23 пише – “А Той отговори и рече: който топна с Мене в блюдото, той ще Ме предаде, « – «топна « потопи в нещо течно, а течното е …Водолей.

Всъщност Юда (Уран) той отговаря на цвят син , ето защо камъкът Азурит е бил необходим на Леонардо. Юда , който символизира планетата Уран дава знак за навлизането в новата ера. При такъв процес настъпват промени и в евангелието се споменава и за това – “ защото това е Моята кръв на новия завет, която за мнозина се пролива за опрощаване на грехове.» Матей (26 : 28), тук се визира водата по късно ще се бъде използвана “светената вода“.

Леонардо всъщност е вложил едно космично послание в своята фреската . Той е доловил, че библейските послания не са просто приказки за миналото, а изчисления и предсказания за бъдещето.

Източник: Поглед в неизвестното

Кабала Тест – Магии, Демони, Проклятия

Теми #Андрей Първозвани #апостолите #астрологичен поглед #Вартоломей #Водолей #езотерика #зодиакът Риби #изчисления и предсказания за бъдещето #Исус #космично послание #красимир куртев #Леонардо да Винчи #символ на 12 планети #Тайната вечеря #Яков Зеведеев