Анализирай с Красимир Куртев

СЪЖИТЕЛСТВО – БРАК

СЪЖИТЕЛСТВО – БРАК

Съжителство – брак, този Фейсбук резонанс публикуван от Mia Mar, която визира „Необятното говори – книга 18“ ме впечатли. И това е причината да го споделя с вас. Всъщност, какво ще рече съжителство или привързаност, дали е обич, любов, нещо по сметка или брак? Относно брака се сетих за един цитат: Перфектният брак не е когато „перфектната двойка“ идва заедно. А когато една несъвършена двойка се научава да се наслаждава на различията си.“ – Дейв Мюър.

 

Привързаността ви е много по-отвратителна…

 

Сина Ми може да излъжете – Той позволява това, въпреки че няма от Него покрито-скрито. Той Си затваря очите, но вижда и през клепачите си; а вие сте като камилските птици:скривате се по прозрачните си кутийки и там произвеждате толкова пакости, колкото разумът не може да побере!

Бог ви обича и затова не смее да пусне последната струя. Лошото би измил, съществата без пламък ще изхвърли в стария свят, но как да пробие стъклените ви мехури, под който се крие воня и смрад на извержения? Две напълно нормални същества, с искра от Отца, щом се мине някое време, а не се разделят, почват да бълват кълбета смраден пушек и се пълни токовата атмосфера с напрежение. Сам Бог се отвръща от такава проядена планета, напълно затънала в горния астрал. Да, долният астрал не е толкова миризлив при вас, както горният.

 

Две напълно нормални същества, с искра от Отца, но…

 

Привързаността ви е много по-отвратителна и разпространена, отколкото развързаността на вашето човечество. Ангелите проникват, все пак, и в публичните домове, и в залите за хазарт, и в кръчмите, но в семейните ви гнезда от оси проникване няма: те са плътно набити със злоба и отчаяние!

Аз, когато Си облека прокурорската мантия, най-строго съдя тия свещеници, които са съединили “навеки” канарче с пепелянка, сърна с носорог или листо с гъсеница. Най-голяма победа на черните треньори е пробивът, който направиха, приемайки случайния брак за канон. В Небето, за да се свържат два ангела, трябва да минат през петстотин седемдесет и осем квадрилиона комисии по съвместимостта, привличането и хармонията!

Свещеникът от ада – напротив – подписва и прави черна магия в църквата при всички случаи, стига да му платят. С това той вдига ръце и си казва: „Тяхна си работа от сега нататък…“ Единствената грижа е да слухти и шпионира чрез рода и махалата, да не би да почнат да отсъстват жертвите от кочината…

Черната ложа ви угоява, не разбирате ли? След 50-60-70 години най-много (а напоследък почнаха поголовно и млади прасенца и агънца, щото са много по-сладки), Смъртта ви туря ножа и вие се озовавате в пространството. Там виждате всичко това, за което сега ви говоря, осъзнавате се много бързо и обещавате с покъртителен плач, че ако ви пуснат, отново, никога повече няма да живеете с друг, а ще си ходите само на гости от време на време. Като се гмурнете в клоаката, пóчнете пак да шавате там по двама по двама, като попови лъжички (и в двата смисъла…).

 

И стъклените мехури се пълнят с това, за което не мога да намеря и Аз думи да го опиша… Почнем да ви мием – клоаката светне отвънка като аптека – а вие сте под мехурите, заедно със изверженията си! Как да усилим струята – нали ще счупим илюзиите и ще ви избием? Та Бог се примирява с тази нереалност, оставя ви да гниете, а вие наричате това „благородна старост“… И ви намира съответни треньори, които ви измъчват до смърт, та да се яви някой ден у вас стремеж да зачукате с човка по черупката…

Благословението по двойки се дава само за определен срок и в определен ритъм. Оня пък, който не може да използва това благословение, ще му пораснат колената, ще му излязат венички по краката и ще почне да съди като вещица.
Постоянно самотните, като не се обменят ритмично със сродни аури, стават упúри, а не вампири. Има разлика. Хималаите са пълни с упири. Тибет, Кавказ, пълчища от манастири и пътуващи брахмачарии са пълни с упири. Те отблъскват Природата и си плащат с безобразие, с отвратителна старост.

В крайна сметка – любовта, която вземате, е равна на любовта, която давате. – Джон Ленън и Пол Макартни

 

Първото, по което ще познаете опира, е неговата уста. Той не кълне като вампира, не изисква нищо за себе си, не те държи за гушата, но те съди – съди те на всяка крачка! Той има жабешки очи за недостатъците и сам си присъжда правото да определя що е
грях, недостатък или грешка. Упирът мирише много по-лошо от вампира и затова никой не може да живее при него, даже и когато ти дава по 100 хиляди долара на ден – с жест… Упирът се прави на благодетел, но той е работодател. Той дава, само когато одобрява, а одобрява само себе си.

 

Край на попската представа за съжителство. Ония, които продължат да вегетират така, ще загубят човешкия си облик. Свободните ще живеят и по двама, ако много се привличат, но никой няма да ги знае точно кога, къде и как се обменят.
Това е майсторство на женитбата, на семейството: да се явяваш, когато не те очакват; да не се явяваш когато те очакват – и всички да са радостни и щастливи. Като очакваш – да не те боли; като не очакваш – също.

Срасналото да се разцепи, разцепеното да се срасне – но там, където трябва, тогава, когато трябва и между тия, които трябва. Щом съм казал, то почна!
Дом, сложен на канара, устоява! Дом, построен в пясък, се разпада. Канарата е самотата, пясъкът са роднините. Понеже Англия много държеше на рода и още лъже народите, първа ще потъне.

Носете това разбиране за едноженство и едномъжество – и вие ще бъдете безсмъртни. Останалото са лъжи на ада, който измисли смешната дума „прелюбодеяние“ и ви държи вързани с нея като говеда в обор. Търговците имат нужда от купувачи, затова си произведоха производители и свещеници. Скъсаха връзката ви с топлината и приятния хлад, като наклониха оста на планетата. Така ви направиха роби на дрехите и къщите и ви внушиха, че не можете да живеете сами или със сродни души сред природата.
Наредиха на свещениците да ви уплашат с ада, ако не си стоите по къщите, и така търговците си имат постоянно стадо от клиенти.

 

Бих приключил с това:

Дали е така или? Време да си отговорим всеки сам за себе си

Теми #Анализирай с Красимир Куртев #брак #любов #обич #Планетарни идеи #привързаност #съжителство