Анализирай с Красимир Куртев

Стивън Кови – Успехът е свързан с ефективността

Стивън Кови – Успехът е свързан с ефективността

Стивън Кови – Успехът е свързан с ефективността -„Седемте навика на високо ефективните хора“. С колкото и хора да общуваме във всекидневието си, това което получаваме като сигнал от обратната връзка е споделянето на проблеми.

„Искам да отслабна, защото почти съм достигнал нивата на пред диабет, ами се похапва и не ми се тренира”, „Боже строших се от бачкане, а парите, които получавам ми стигат, за да си платя заема и да си купя храна. А къде остана почивката, развлеченията, глезотийките. Фондът и аз съм човек отдавна пресъхна.” „Трябва да науча чужд език, но не мога да отделя пари, а и времето ми е кът”…

В съвременния свят успехът е свързан с ефективността

Всички тези проблеми възникват от липсата на главна цел, съставянето на план за осъществяването и, както и мъжделиво действие относно постигането и. Ние искаме да решим проблемите си лесно, бързо и без затруднения.

С помощта на лесни трикове, магически хапчета или супер яки магии. Нещо като аспирин за главоболие, но вместо главата си лекуваме проблемите от битието ни. Науката е дала чудесно определение на това състояние.

Нарича се ефект на Пигмалион и според него ние очакваме живота ни да се развие на базата на само изпълняващи се предсказания. Те трябва да бъдат задължително хубави и изпълнени с богатство.

В култовата лента на Оливър Стоун „Уолтстрийт”, главният герой Бъд Фокс, преди да се изправи пред съда по обвинение за манипулация с вътрешна информация получава ценен съвет от шефа си – „Момче пряк път към успеха няма!”

Чудесен пример как ефекта на Пигмалион реално не действа на хората, така както би им се искало. А както знаем илюзиите са опасно нещо.

Колко по ефективни сме, толкова повече ще се катерим в социалната стълбичка на просперитета. Чудесен извор за теорията на високата ефективност представлява труда на Стивън Кови „Седемте Навика на Високо Ефективните Хора”.

В следващите няколко материала ще извлечем за вас екстракта от тази работеща теория, която вие спокойно можете да приложите на практика, за да подобрите живота си.

Стивън Кови изследва материята свързана с човешкото поведение и връзката му с успеха. През годините на своя живот той търси работещи модели, които помагат на хората да постигат мечтите си.

За целта се посвещава на изучаване на теорията на успеха и нейното правилно имплементиране в живота на хората. Така връзката между теорията и практиката е чудесно скрепена от него.“

Теми #ефект на Пигмалион #ефективността #Стивън Кови #успехът