КРИСТАЛИ ЛЮБОПИТНО

Содалит – камъкът на Истината

Содалит – камъкът на Истината

Содалит – камъкът на Истината, може да бъде объркан с лапис лазули. За разлика от содалита, лапис- лазули е по-скоро скала, а не минерал. Обикновено лаписът се състои от 3 минерала: лазурит, калцит и пирит. Макар че цветовете на содалита и лаписа са сходни, содалитът повече клони към виолетово синьо и никога няма включвания от пирит. Смята се, че свойствата на содалита са подобни, но с по-меко действие от тези на лапис-лазули.

Содалит, легенди и предания

Цветът на содалита се определя като „кралско“ синьо, а този на лапис лазули – като ултрамарин. Възможно е прилагателното „кралско“ за синьото на содалита да е по причина на факта, че английската принцеса Патриша (Виктория Патриша Хелена Елизабет, 1886-1974) толкова се влюбва в успокояващото синьо на содалита при посещението си в Канада, че по нейно нареждане той е използван за декорация в имението и в Малборо. Според някои содалитът носи на своя притежател лоялност в любовта и приятелството.

Понякога наричат содалита „камък на истината“, тъй като се предполага, че помага при изясняване на объркани ситуации и води до същината на нещата. Според известната авторка в областта на метафизиката, магията, окултизма, Уика и шаманизма – Деана „Д. Дж.“ Конуей, содалитът е „Прекрасно средство за медитация и развиване на психичните възприятия, особено ако се използва заедно с лазурит и/или планински кристал“. Също така, авторката указва, че „Ако се носи като бижу, содалитът създава надеждна връзка с интуицията …“

Содалит – лечебни свойства

Содалитът е един от основните камъни, който има свойствата да понижаване на високото кръвно налягане. Огърлици от Содалит мъниста, които се носят около областта на сърцето ще повишат хипотензивните му свойства.

Камъкът содалит регулира и щитовидната жлеза, като има успокояващ ефект и влияе добре на вегетативната нервна система и жлезистите функции. Балансира ендокринната система и засилва обмяната на веществата. Намалява стреса и помага за усилването на физическата издръжливост.

За да се възползвате максимално от енергията на камъка, той трябва да бъде в пряк контакт с тялото в продължение на дълъг период от време. Натрупаната от него енергия трябва да се освобождава поне веднъж седмично като се постави под течаща вода. Това трябва да се прави и когато потъмнее или промени цвета си. След това трябва да бъде зареден отново, като се постави в купа с вода с планински кристали.

За предотвратяване на хипертонични кризи се поставя сутрин и вечер за 15 минути върху третото око. Допълнително се масажира линията от големия пръст към петата на двете стъпала.
Последователно поставян върху третото око и гърления енергиен център, действа успокояващо и хармонизиращо и на щитовидната жлеза и вегетативната нервна система. Използван по посочения начин, балансира производството на хормони от щитовидната жлеза.

Държан в ръка, содалитът действа стимулиращо и стабилизиращо върху функциите на всички жлези – тази терапия се редува с масаж на дланите с нефрит. При масаж на дланите минералът успокоява нервната система, стимулира мисловния процес и творческата енергия и съдейства за постигане на душевно равновесие. Един от най-подходящите за хората с холерични характери.

Содалит – мистични свойства

Содалитът е полезен за работа в групи и стимулира мисълта. Той е камък, чудесен за лечение на проблеми свързани с комуникацията. Счита се за камък, който носи истината при всякаква комуникация. Помага за изглаждане на разногласия. Особено полезен е за изразяване на честността на емоциите. Повишава интелигентността, знанието и обединява логичното с духовното. За разлика от другите камъни, содалитът има свойството да отваря душевната порта меко и нежно. Това позволява да започнете да работите с новите способности, които сте придобили много по-лесно, отколкото ако ви се стоварят изведнъж на главата.

Езотерични консултации – Парапсихолог

Теми #лечебни свойства #минерали и кристали #мистични свойства #содалит