Анализирай с Красимир Куртев

Слабото биополе води до Рак и Диабет

Слабото биополе води до Рак и Диабет

Слабото биополе води до рак и диабет, биополето на човек е феноменално. Наред с гръбначно-мозъчните нервни сплитове по протежението на гръбначния стълб, чакрите също командват определени области/сегменти/ от гръбначния стълб и съответните на това органи.

Биополето е вид излъчване, йонизиран флуид, който прониква и циркулира по акупунктурната система, като захранва с енергия всички органи – известен факт от акупунктурата. Тези йонни потоци са регистрирани и в кръвоносните съдове от френския микробиолог Густаво Наесен и наречени соматиди. Изследванията на учените още от 19-ти век са показали, че се касае за газов флуид с качества на слаб диелектрик и електромагнитни свойства. Неслучайно той е наречен от Виктор Инюшин биоплазма- петото агрегатно състояние на материята.

Биополето на човек е феноменално. Наред с гръбначно-мозъчните нервни сплитове по протежението на гръбначния стълб, чакрите също командват определени области/сегменти/ от гръбначния стълб и съответните на това органи. Този контрол е по принцип автоматичен, не е волеви. Това обаче не означава, че аурата ни няма нищо общо с нашата личност и съзнание. От качествата на личността най-често зависи баланса между двойките чакри на всяко едно ниво, блокажите и дори противоречията между тези енергийни центрове – споделя Д-р Костадин Боянов.

Всъщност биополето се състои от йонизирани частици с размери около 60 нанометра, които циркулират в нечетните слоеве на аурата- общо 7 слоя. Биополето е извън физическото тяло и се излъчва чрез нашата аура, която е в неразривна връзка с организма. Д-р Костадин Боянов описва следното: „Тези 7 аурични слоя са всъщност един в друг като матрьошки и всеки слой контактува със жизнените системи на човека. Всеки човек има биоплазматично тяло.

Биополето има собствена характеристика като пръстови отпечатъци – заболявания, черти на личността и степен на духовно развитие. Всяка жива материя- от клетката до слона има аура, без която не може да съществува. “Силно” и “Слабо” биополе е относително като понятие. В състояние на здраве човешката аура има достатъчни качества, за да поддържа енергийното равновесие. При заболяване настъпват промени в циркулацията на енергийния флуид и биополето “отслабва”. Острият и хроничен стрес обаче също така може да навреди на енергийната система на човека далеч преди сериозно заболяване. Биоенерголечителят може също да се разболее или след няколко сеанса да няма достатъчно енергия в своята аура.“

При стрес ,на сън, събития с ужасни гледки, от медийните новини и прочие , настъпва „пробив“ или срив в един от седемте слоя на аурата, което като цяло изважда от контрол биоплазмата – петото агрегатно състояние на материята. Какво се случва? Йонните потоци – сомотидите , започват хаотично да се движат в организма, правилната им циркулация се нарушава и настъпват заболявания като рак и диабет.

 

Отдаване на енергия

Човешкото енергийно поле представлява отворена система и се намира с непрекъснат енергообмен с други източници на енергия. Така наречената универсална енергия, която фактически представлява нашата “храна”, се поема преобразувана във вид на енергия (прана) от въздуха, слънцето, храната, природата и т.н., също както и във вид на биоенергия от другите хора. Човек се нуждае от поемане на различни видове енергия.

Здравата и силна аура при нормални условия има минимален обмен с аурите на другите хора, защото е естествено защитена от своята собствена яркост. Когато става дума за обмен на енергия, две и две не непременно прави четири – например двама влюбени могат просто да пият един от друг, като от това енергията и на двамата се увеличава.

От друга страна, след един негативен емоционален сблъсък енергията на всички участвали в него задълго може да остане понижена. Естествено, балансът се възстановява след негативни преживявания, но с цената на поемане на нова жизнена енергия, което не при всички хора става напълно безпроблемно.

Освен тези взаимни обмени, енергия може да се дава или взима и еднопосочно. Силните енергийно хора са склонни да ползват по-чисти източници на енергия, но по-слабите взимат по малко енергия отвсякъде откъдето могат, включително и от други хора.

Общо взето, един болен, нещастен или уморен човек винаги взима малко енергия при близък контакт с по-силен. Или всеки от нас взима енергия от близките си, когато се чувства слаб, както и респективно те от него. Както вече стана дума, даването на енергия съвсем не винаги означава по-малко енергия за даващия, именно защото ние сме отворени енергийни системи.

В случаите, когато се дава с любов (значи отворена и добре работеща четвърта чакра) и при това горните чакри също работят добре (творческо себе изразяване; интелект, интуиция; духовност, вяра) човек не дава “своя” енергия, както на пръв поглед изглежда, а е всъщност канал на безпрепятствено протичаща универсална енергия. Той дори сам може да се зарежда от собственото си даване.

Затова по-точно е да се твърди, че по-слабите хора не ползват енергията на по-силните, а че ги ползват като посредници за поемане на универсална енергия. При всички случаи, даването на енергия, каквото обикновено се среща в ежедневието, по никакъв начин не може да бъде опасно или увреждащо и не може да се нарече вампиризъм. Енергията, до която можем да имаме достъп е безкрайна, така че няма причини да бъдем “стиснати” по отношение на нея, при условие, че се намираме в добро енергийно здраве.

Добрият енергообмен между двама души е особено важен в случаите, когато пред тях има поставена обща цел – съвместен проект, задача, творческа идея – също както и за личните контакти, тъй като те са най-близки. Добрият енергообмен зависи преди всичко от съвместимостта на аурите, от това дали те са хармонични и допълващи се.

Това обикновено се усеща бързо и се превежда на ежедневен език като “харесване”. Контактът на очите улеснява протичането на енергия между двама души и прекъсването му се използва в начините на защита. Докосването, например ръкостискане, също съединява не само физически. В случаите, когато става дума за даване на енергия, то също така се улеснява от емпатията. В сферата на личните отношения, трябва да се добави, че изключително много енергия се обменя по време на секс, което е още една причина да се подбира внимателно сексуалния партньор.

Някои примери за добро протичане на енергията между двама души: усещане за близост, приятно чувство след контакт, телепатия (обикновено неосъзната – например еднакви думи, еднакви хрумвания и др), случайни срещи и благоприятни съвпадения, късмет при изпълнение на общите цели. Лошият енергообмен се проявява в устойчива тенденция към възникване на недоразумения, случайни разминавания, смътно усещане за хлад, “лош късмет” при постигане на общите цели.

Теми #аура #биоплазма #Биополе #болести #газов флуид #диабет #излъчване #рак #сомотиди #чакри