Анализирай с Красимир Куртев

Скъпоценните камъни в Кабала Бижута – 1

Скъпоценните  камъни в Кабала Бижута – 1

Скъпоценните камъни в Кабала бижутата не са само модни аксесоари, Кабала бижутата са епични, идващи още от създаването на света.  Всеки скъпоценен камък инкрустиран в едно или друго Кабала бижу е послание от Висшия свят през петте висши светове до човешките творения. Естествените камъни положени в Кабала бижутата ни напомнят, дават ни знаци, напътстват и ни изпращат благословии от Твореца.

Това е онази свята благодат, преминаваща като светъл лъч през петте човешки сетива, за да озари творенията с шестото невидимо сетиво – Шесто чувство. Всеки камък търси не дадена зодия, а човекът , който има необходимост : Псалми (84:3) – „Дори врабчето си намира жилище,“.

Защо и кои камъни се ползват при изработването на Кабала Бижута?

За да се разкрие тайнството на Кабала е необходимо да се запознаете със скъпоценните камъни положени в нагръдника на първосвещеника Ааарон. В тях е кодирано числото 72 и това е феноменално,  72  са имената на Бог.

Рубин (Одем) –  Счита се, че Рубин подпомага  за благополучно раждане и самото износване на плода. Подходящ е за жени прекарали спонтанен аборт, драматични събития по време на бременност ,проблеми с яйчниците, бездетност.  Този очарователен камък – Рубин може да благослови и вас в следните Кабала Бижута:  Пръстен „Седем благословии“, сребро с рубини, Пръстен „Като роза сред тръни”, Пръстен „Съчетаване и Плодовитост“, сребро и рубини, Пръстен „Eshet Chayil“, злато, сребро и рубини, Кабала колие „Звездата на Давид -Kochav HaShefa“, Кабала колие „Нар с рубини“ злато, Кабала амулет „Любов и разбирателство”, Висулка „Изобилие и плодовитост“.

Топаз (Шимон) – Топазът е успокояващ камък, който балансира емоциите, освобождава напрежението и носи наслада между партньорите. Като лечебни свойства той може да подпомогне при подагра, заболяванията на кръвта, кръвоизливи, липса или лош апетит, регенерация на клетките и тъканите, регулиране на ендокринната система и най-важното възпира процесът на стареене. Последното му свойство го прави така безценен при полагането на първи ред от нагръдника на Арон.  Духовният Топаз ще докоснете в Кабала бижуто – Пръстен „Ани ЛеДохи“ за безусловна любов, сребро, топаз.

Гранат – Следващият камък назован на иврит (барекет) поради многото разминавания този камък е изумруд, ахат и гранат. Древните кабалисти считат, че барекет всъщност е гранат. Този камък бил на разположение на  Моллах (Ной), който е осветил ковчега, преди да настъпи потопа. Този камък е принадлежал на племето Левит. Счита се, че Левит е бил един от най-преданите на Бога след Вениамин. Този народ на Левит (син на Яков) никога не е противоречало на Божията воля и не се е покланял на златните статуи,  които са издигали юдеите по онези библейски времена, прекосявайки пустинята от Египет до Обетованата земя. И така това племе става наследник на първосвещениците, затова камъкът барекет дава духовност.

Гранат получава името си от (granate), което означава семена. Този камък служи за регенерация и енергизиране. Гранатът може да стимулира енергията на цялата имунна система, както и да я съживи. Също така гранатът е един от най-търсените камъни против хаос. Този камък може да стабилизира хаотичните ситуации и да донесе както външен, така и вътрешен мир.  Древните цивилизации са го считали като защита от злото по време на пътуване, както и при сънуване на кошмари.

Светият камък назован Гранат (познат в християнството като „Сълзите на Дева Мария“) присъства в Кабала бижутата: Пръстенът на късмета, Кабала пръстен „Просперитет да е”, Пръстен „Просперитет“, сребро и злато с гранат, Пръстен „Кръговрата на живота“, сребро и Кабала формулата на 5-те метала, гранат, Кабала колие „Благословия за дъщеря”, сребро и гранат, Колие „Меркаба с гранат“, обратна колесница, Висулка „Изобилие и плодовитост“, Колие „Нар – Благословия и Защита“ злато, сребро, формулата на 5-те метала, гранат, Колие „Sheba- Ana Bekoah“ кабала формулата на 5-те метала,

Изумруд – този камък се счита за камък на опрощението. При четенето на Тора се използва специална сребърна показалка с пръст, като в долния край е поставен рубин –  символ на греховността,  а в горния край на сребърната показалка е поставен изумруд – символ на опрощението. Изумруд се е използвал за благоденствие и изобилие, за осъзнаване на духовността. Изумрудът също се използва за стабилизиране на ритмичното дишане. Камъкът премахва всякакви бариери, които са поставени пред духовното израстване и по този начин се повишава съзнанието на човека.

Изумрудът облекчава вината, успокоява емоциите, внася надежда, прошка и състрадание. Може да бъде от полза за надбъбречните жлези, диабет, фибромиалгия, главоболие, сърдечни проблеми, успокоява очите, катаракта, инфекциозно заболяване, ревматизъм, диабет, злокачествени тумори.

Величието на Изумруд ще ви посрещне в Кабала бижута – Кабала колие „Дървото – кръговрата на живота и растежа“ сребро, злато, изумруд, Кабала колие „Житейски уроци“.

Сапфир на иврит (Сапир) – Известно е, че скрижалите,  които Моисей носи от планината Синай са били направени от сапфир. Също така древните апокрифи твърдят,  че божествения трон е направен само и единствено от сапфир. Цар Соломон и Авраам са носили специални амулети изработени от сапфир. Той е камък на заземяването, облекчава тревожността и тъгата. Позволява на божествената енергия да повишава своите вибрации безпрепятствено.

Сапфирът стимулира умствената дейност и лесно намира истината. Като лечебни свойства е отличен помощник при главоболия, хрема, проблеми с щитовидната жлеза, деменция, безсъние, както и всички видове проблеми на ухото, както и регулиране на вестибуларния апарат. Сапфирът се явява проводник на всички божествени благословии, през висшите светове до творението – човек. Притежателят на сапфир придобива реторика и знания, които да раздава във вид на мъдрост, затова сапфирът е символ на мъдростта.

 

Към част втора →

*Публикацията е по заявка от www.kabala.bg

 

Автор: © Красимир Куртев. Всички права запазени.

 

Теми #аметист #Ахат #библията #гранат #диамант #изумруд #Кабала Бижута #Камъните на Кабала #лазурит #нагръдника на араон #оникс #опал #рубин #сапфир #Скъпоценните камъни #топаз #тора #хризоберил