КРИСТАЛИ ЛЮБОПИТНО

Симптоматична терапия с кристали

Симптоматична терапия с кристали

Лечението на дадено заболяване се извършва от медицината. Симптоматична терапия цели да потискане и облекчи болестните признаци. Прилага се само като допълнение към етиологичната или патогенетичната терапия.

Видове терапия според подходи и методи

Няма да се спирам обяснение на видове терапия, а само ще ги изброя. Защото има много погрешни схващания относно самата терапия. Думата терапия е гръцка (θεραπεία – лечение) . Самата терапия не означава само лечение, за това са и различните й видове: Етиологична, Патогенетична, Симптоматична. Терапията има и своите методи: Оперативна (Хирургична), Неинвазивна (безкръвна), Инвазивна (кръвна), Консервативна, Физикална (Физиотерапия), Психотерапия, Антибиотикотерапия, Фитотерапия и Химиотерапия.

На какво се основава терапията с минерали и кристали?

Минерали и кристали са дар от природата както и билките. Фитотерапията е лечение чрез използване на лечебната сила на определени растения (билки). Това лечение се извършва от дипломирани лекари, които работят в официални здравни заведения. Защото приемът на билкови чайове и отвари се взимат перорално – през устата. Това води понякога до обратими процеси, които биха могли да допринесат до сериозни последствия за здравословното състояние.

(За консултации и информация Красимир Куртев: 0897 339585 и 0887 392139)

Терапията с кристали се основава преди всичко на масажите, тази терапия по-скоро се доближава до един от разделите на Физикалната терапия – хидротерапия. Минерали и кристали Кристалите са използват за лечение повече от 4000 години. Древни санскритски трудове подробно описват лечебните свойства на кристалите, а древните египтяни са оставили пълни сведения за качествата и приложенията на кристалите.

Електромагнитната енергия в кристалите може да хармонизира и балансира енергиите в тялото, като премахне стреса и възстанови оптималното здраве. Кристалната терапия може да се използва за физическо и емоционално лечение включително хормонални разстройства, безплодие, депресия, липса на енергия, зависимости, артрит, диабет, стомашни проблеми, стрес, главоболие.

Камъните притежават честоти на вибрации, които се свързват със земните и индивидуалните енергийни полета. Могат да се поставят до леглото, докато спите, на работното бюрото или върху чакрите по човешкото тяло.

Масажите с кристали

Масажи на тялото се правят предимно с „топли“ – червени камъни,рубини, гранати и корали . Червените камъни подобряват кръвообращението и съдействат за еластичността на кожата.

Лицевият масаж може да се прави с розов кварц за разглаждане на бръчките и със седеф за подобряване на цвета на кожата. Включва се и аметист, който прави кожата нежна и гладка като добавка се правят масажи на лицето с авантюрин, който придава на кожата свеж вид, премахва комедони (черните точки) и пъпки. Ролята на калция в козметиката е изключителна. За да се постигне този ефект може да се масажира лицето, шията и цялото тяло с внимателно обработено парче от мрамор.

Масажът с кристали започва с различни много нежни движения – поглаждане, изтегляне, натискане, изглаждане, потупване, притискане с кристалите, подбрани специално. Топлите кристали подпомагат изчистването, кръвообращението, метаболизма и лимфния дренаж. Студените намаляват възпаленията, например подпухнали очи и мускулно напрежение.

Камъни като розов кварц, аметист и зелен авантюрин са предпочитане за масаж на лицето масажират за да подпомогнат лечението и да балансират енергиите. Минерали и Кристали отпускат мускулите, изчистват замърсяванията от кожата и оставят блестяща и здрава кожа. Масажите с камъни са подходящи за всички типове кожа.

Разбира се има и масажи при различни заболявания. Предимството на камъните е , че те имат терапевтични свойства дори при носене на един или група от минерали и кристали.

В публикацията са използвани пасажи от Уикипедия и Аромарелакс

*Моля за внимание! Статията предлага общи сведения за лечение и допълнение към него.

Теми #видове терапия #кристали #масажи с кристали #минерали и кристали #Симптоматична терапия #терапия