ЛЕГЕНДИ

Сибирският кедър помага при най-тежките заболявания

Сибирският кедър помага при най-тежките заболявания

Сибирският кедър (Pinus_sibirica )помага при най-тежките заболявания, тази статия ще породи във вас голям интерес като легендите, така и лечебните свойства с масло от сибирски кедър живица. Въздухът на Сибирските кедрови гори е практически стерилен, защото според медицинските норми дори за операционните помещения е допустимо да има 500-1000 микробни клетки, а в един кубичен метър от кедрова гора има само 200-300. Вредните насекоми, като комари, молци, бълхи, кърлежи и т.н. избягват дори от малко парченце кедър. Целият Кедър (игличките, смолата, кората, ядките и др.) има висока степен на фитонцидност. Един хектар от кедрова гора за 24 часа отделя повече от 30 кг (!) органични вещества, които имат огромна бактерицидна сила.

Сибирски кедър – „Чашата на живота“

По мнение на специалистите това количество е достатъчно за обезвредяването на въздуха на големия град. Всички части на Кедъра имат високоефективни лечебни вещества. Например, игличките са били употребявани като лечебно средство 5 хиляди години преди нашата ера. 100 гр. кедрови иглички съдържат 250-350 мг витамин С, което може да бъде приравнено само към портокалите и лимоните. При изгаряне на смолата от кедър – Живица, се е родил огънят на Зороастър. Друидите са наричали живицата „Чашата на живота“.

Сибирски кедър – Легенди

Легендата гласи, че отначало в Рая виреели само удивително красиви дървета – Кедри. Когато Господ изгонил първите хора за техните прегрешения, Адам скрил в дланта си три семенца – от кедър, кипарис и бор. От тези семенца израснали всичките гори на Земята. Пазителите на Първоизточните Знания утвърждават, че Кедърът е бил създаден от Господ като съхранител на енергията на Космоса, Божествената Му ръка го е направила Цар на горите. Това царствено дърво е станало символ на предаността към Християнската вяра. Легендарният цар Соломон е построил своя флот и Храм Господен в Йерусалим от Кедьр. Лот е засадил в пустинята три дървета (кедьр, кипарис и бор), които се сраснали помежду си и именно от ствола на това дърво e бил направен Кръста на който е бил разпънат Христос.

Друидите – жреците на древните Келти – имали дълбоки познания за дърветата в природата, смятали ги за връзка между човека и Космоса. Те съпоставили съдбите на хората непосредствено с живота и особеностите на едни или други дървета. Знанията си за биоенергийните свойства на дърветата, жреците прилагали в лечебната практика. Несъмнено, дърветата са своеобразни енергийни резервоари. Те улавят космическата енергия, преобразуват я и това обезпечава живота на нашата Планета. Сред многото различни видове дървета-целители е и кедърът. За тези свойства на кедъра Господ обръща внимание на хората в Библията. Така в третата книга на Мойсей, Левит, Бог учи посветените, как да лекуват хората. От всички растения няколко пъти споменава само кедровото дърво, как изцелява и пречиства (в това число и от проказа – лепра). Известният лекар професор Л. Л Щеников в стремежа си към разкриване тайната на дълголетието и изцелението на човека от болести се обръща към Библията. От Новия Завет той почерпва истината, че дори малкото парченце кедър носи „много повече енергия отколкото всички енергийни апарати на Земята, създадени от човешката ръка.“ От къде е тази енергия в кедъра? За какво и за кого е предназначена?

Сибирският кедър е дълголетен, живее над 550 години, а в литературата има сведения и за 800-годишни дървета. През това време неговите милиони иглички улавят излъчванията от Космоса, които се предават от човека. Човекът в състояние на любов излъчва светла енергия и тя отива в Космоса. Така създадената енергия е способна да сътвори мир, нито един прибор на света не може да измери скоростта на тази енергия. Слънцето изпраща своята енергия така, че да отрази светлото излъчване на човека, дори да не е в неговия спектър, отразява се и се връща преобразувана в благодатно излъчване. Денем и нощем кедрите със своите иглички приемат това излъчване и наливат в себе си целия спектър на светли енергии, излъчвани от хората. Когато тя се оказва недостатъчно в Космоса или в целия живот на Земята, кедърът отдава тази светла енергия. Човек не винаги се намира в състояние на любов. За съжаление на хората са им познати и отрицателните чувства – Злоба, Агресия, Завист. В такова състояние човек излъчва тъмна и разрушителна енергия, тя не може да се издигне в Космоса, а се насочва към земните дълбини. Отразява се от недрата и се връща в Човека. Черното излъчване непосредствено влияе на своя създател, усилва в него Злобата, разрушава Здравето и Живота му. Тъмните излъчвания отразяващи се в дълбоките недра пораждат катастрофи, природни бедствия, войни и конфликти.

Сибирски кедър химичен състав и описание

Кедрово масло винаги се е считало за деликатес. То и сега значително превъзхожда най-добрите сортове зехтин, получен от маслини. Леко се усвоява от организма, необичайно богато на витамини и минерали. Кедровото масло може да замени всяко растително масло (облепихово, рапично, кокосово, маслинено, бадемово и т.н.) във всички случаи. А самото кедрово масло с нищо не може да бъде заменено пълноценно.

По калоричност маслото на кедровите ядки превъзхожда говеждата и свинска мазнина, а по усвояемост далече превъзхожда кокошето яйце. По съдържание на витамин Е 5 пъти превъзхожда зехтина и 3 пъти кокосовото. Колкото е по-голямо съдържанието на този витамин, толкова по-устойчиво е маслото против гранясване. Но най-главното, кедровото масло се явява фактически концентратор на витамин F – в маслото той е 3 пъти повече, отколкото в рибеното масло. Витамин F са наречени незаменимите мастни киселини, в това число наситените :палмитинова (в процент към общото количество мастни киселини до 4,1%), стеаринова (до 3,2%), а също така крайно ненаситените мастни киселини: олеинова (до 35,8%), гадолеинова (до 1,04%), линолова и линоленова.

В кедровото масло се съдържа особено голямо количество линолова и линоленова киселини, от които зависи активността на витамин F. Тези киселини са изключително важни за организма на човека – те способстват за снижаването на холестерина в кръвта. Употребата на кедровото масло е особено полезно за живеещите и работещите при неблагоприятни климатични и екологични условия, хората работещи при повишен разход на енергия и прекомерно психоемоционално натоварване.

Кедровото масло се използва във всички основни продукти – парфюм, одеколон, тоалетна вода, трици, крем, лосион, шампоан – от водещите козметични и парфюмерийни фирми. Различни извлеци и концентрати се използват във фармакологията. За този отрасъл, региона на Сибир се явява единствения в света ареал, в който виреят сибирските кедри с най-богат както в количествено, така и в качествено отношение състав в сравнение с кедрите виреещи на други места.

Важно!
Според специалистите, контактът на кедровото масло с метали е крайно нежелателен – т.е. не бива да се използват за съхраняване или при употреба метални съдове и прибори. Ето как обясняват това в екатерининбургската фирма “Странник” – една от фирмите производители на кедровите продукции: “ Контактът на метала с маслото отключва процеса на превръщането на ненаситените мастни киселини в наситени, което в значителна степен намалява антиоксидантните свойства на маслото. Освен това се неутрализира естествената природна информация. Да се провери истинското масло е много просто: трябва да налеете малко количество масло на чинийка, стъклена или от качествен порцелан и да го измиете със студена вода. Истинското масло ще се измие безпроблемно и чинийката ще скърца.

Основни компоненти – витамин В1 (0,39-0,66%), витамин В2 (0,14-1,17%), витамин В3 (1,05-1,40%), витамин Е (910,12%), мед (до 4%), магнезий (до 5,51%), ванадий (до 0,037%), силиций (до 3,2%), калий (до 0,659%), фосфор (до 0,84%), калций (до 0,11%), молибден (до 0,2%), никел (до 0,078%), йод (до 0,5%), калай (до 0,0029%), бор (0,0002%), цинк (0,13%), желязо (0,19%) и др.

Сибирски кедър, масло живец – Противопоказания – индивидуална непоносимост

Изследването е проведено от енергиен целител, професионално работещ по системата „Праник Хилинг“ (лечение чрез „прана“ – жизнена енергия), която е разработена в Института по вътрешни изследвания на Филипините, гр. Манила

„Една капка на кедровото масло, която аз сложих на върха на езика си, произведе следния ефект:
– усилване на усещането на циркулацията в гърловите кръвоносни съдове, активизиране на лимфатичните центрове, общо чувство за подмладяване, пронизващо цялото ми тяло.

Една капка на кедровото масло, която аз сложих под езика си, произведе следния ефект:
– съединение с моята душа (висшето съзнание) и предаване на нея управлението на функциите на тялото ми.

В ясновидението се аз наблюдавах въздействието на капката на кедровото масло върху аурата на „тимуса“ (чакра, която е локализирана в основата на врата и отговаря за имунната система). Усилването на цветовете и широчината на аурата на тимуса са показали връзката, която това медицинско растение (сибирският кедър) и кедровото масло имат с имунната система и душата.

Найаника Кришна, генерално консулство на Индия в Москва, Русия

Внимание:
Кедрово масло със живица е хранителна добавка, а не лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и не се превишава препоръчваната дневна доза. Да се пази от достъп на малки деца.

Условия на съхранение:
на сухо и хладно място, далече от пряка слънчева светлина.

Източник: КЕДРОГРАД

Теми #живец #кедрово масло #легенди #лечение #сибирски кедър #чашата на живота