Планетарни идеи

Светената вода не се пръска, а се облива

Светената вода не се пръска, а се облива

Светената вода е целебна, а знаете ли от какво се приготвя и как, кой псалм се  чете? Едва ли, защото и самите наши свещеници, не са се постарали да я приготовляват според писанието.

 Приготвянето на светена вода

Да се приготви кандилто в денят и часът на Меркурий с ароматизирани подправки. След това в месингов съд да се напълни с чиста изворна вода трябва да има и сол, и самородно сребро. След това солта се хвърля във водата и се изричат следните  псалми 102,53,5,66.

Докато се разбърква водата се чете или пее псалм 142. После се прави китка от: върбинка, копър, лавандула, градински чай, валериан, джоджен, градински босилек, розмарин и исоп, след което обливат миряните или мястото за освещаване.

Светената вода не се пръска, тя следва да се облива, защото водата е безценна. Когато пръскате вие сякаш се отървавате от нещо противно на вас. Ето защо обливайте хора , предмети и места по домове, и работно място.  (Вижте творбата на Леонардо да Винчи, как кръщава Исус, обливайки го с вода.)

За светото миро:

Светото миро е тайнство и е описано Като съставки в Изход 30: 23–24: „вземи си най-добри благовонни вещества: самоток смирна-петстотин сикли, благовонна канела, колко половината от това, сиреч, двеста и петдесет, благовонна тръстика – двеста и петдесет, касия – петстотин сикли, според свещената сикла, и един хин маслинен елей;”

Мироваренето и мироосвещението е чинодействие, което се извършва рядко – веднъж на 5-10 години. Подготовката към мироваренето започва още от Неделя Кръстопоклонна на св. Четиридесетница.

След св. Литургия на Църквата извършва малък водосвет. Подир това се поръсват със светена вода материалите и съдовете, смолите – счукани на прах или ситно раздробени – се заливат с част от елея, колкото е необходимо за тяхното разтваряне, а тревите и корените се нарязват на ситно и се накисват в част от бялото гроздово вино, подсилено с чист винен спирт. Материалите се оставят да киснат така до Цветница, когато следобед тревите се изцеждат от виното и всичко се приготвя в пълна изправност за мироваренето на следващия ден. Самото мироварене започва от Велики понеделник.

Цялата тази информация я приготвих за вас читатели, за да не тънете в тъмнина и невежество. Не е важно, каква религия изповядваш, а каква е вярата в нас. Нима човек се ражда знаейки и най-вече избирайки своята религия?! Не, ние се раждаме и родителите ни определят религията. На по-късен етап, всеки сам търси и би следвало да открие потребната му религия.

И пак повтарям, Вярата е необходима, религиите са измислени от хората. Относно множеството икони, кръстчета и други комерсиални сувенири е казано: “казвайки, че не са богове тия, които са от човешка ръка направени.” (Деяния 19 : 26). За нас е необходимо да имаме позитивно мислене и енергия в себе си.

Ще ви дам съвет, не се подавайте на свободна мисловна еквалибристика. Наличието на огромно количество позитивна енергия е най-висшата степен в духовен аспект. Милиони хора се стремят да достигнат това ниво за отдаване на позитивната енергия. За да има такава, даденият субект първо трябва да генерира позитивност за себе си. Когато стигне това ниво, той пристъпва към ОТДАВАНЕТО  на СВЕТЛИНАТА. Балансирайки Ян и Ин, човешкото същество живее във вечен мир със себе си. Колкото повече отдаваш, толкова повече получаваш и НИКОЙ не може ДА ОТНЕМЕ тази позитивна енергия!

 Най-често срещаният  проблем е бил, че сте били или сте с ниска енергетика на второ, четвърто и шесто нива, тоест НЕ СТЕ ИЗЛЪЧВАЛИ ПОЗИТИВНОСТ, а обратното.

  • Изисквайте от свещениците повече информация и тълкование, не бъдете слепи и не се ограничавайте със словата, защото такъв е адета (обичаят).
  • Не правете курбан, защото даден човек е пострадал на определена дата, правете курбан в името на Висшият разум и го раздавайте на неимащите и нуждаещите се.
  • Не изхвърляйте храната!
  • Напътствайте децата си към духовното, за да ги съхраните от злобата, завистта. Не е важно, какво ще кажат хората, те винаги ще ви завиждат.
  • Разговаряйте по-често с цветята, камъните и животните, дайте им любов, за да не загине вашата любов.

Петър Дънов:  “Една молитва, изречена наполовина, със съмнение и без вяра стига само до тавана на стаята ни, молитвата изречена с цялото ни сърце отива горе в небето при Бог.”

В публикацията са включени фрагменти от  книгата „Защо не ни върви” © 2010,  © Красимир Куртев-Алеф – автор.

Теми #миро #Светена вода