Анализирай с Красимир Куртев

Руните – Азбука на падналите ангели

Руните – Азбука на падналите ангели

Етимологията на думата „Руни“ ни води до основно значение „тайна” възникнала е от общ индоевропейски корен със значение „крия”.  Те са един от най-опасните магически инструменти. Това се дължи на неспособността на духовниците в Средновековието да ги разгадаят.

Руните стават част от силите на злото и средство за черна магия. Като например:

“Аз дълбая и чертая властни руни. Те карат боговете да отговарят на моите въпроси.”

Руните са графична система на скандинавските народи. Митологията разказва, че бог Один ги получил след като слязъл по „Дървото на живота“,  пренасяйки плодовете  в жертва.

Властелинът на руните или Кой е бог Один?

Когато Луцифер организира бунта на небесата той, привлича на своя страна някои от най-могъщите ангели,превърнали се в херцози на Ада:

  • Велзевул – след изгонването си от небесата той се научава да съблазнява хората с гордост и честолюбие. Наричан “Повелителя на мухите”, той често се явявал в образа на облак мухи. Според едно предание чрез мухите изпраща чума в Ханаан.
  • Левиатан – приел облика на чудовищен морски змей, има власт над водните пространства, причинител на морските бури.
  • Бегемот – изобразяван като слон с огромен кръгъл корем. Ръководител на пировете в Ада. Може да предизвиква земетресения.
  • Асмодей – демон на похотта и разврата. Изобразяван е яздещ дракон, с три глави (бича, овнешка и човешка) и с крака на петел.
  • Асгарот – изобразяван също яздещ дракон, но с една глава. В лявата си ръка държи пепелянка. Пазител на адската съкровищница.
  • Велиар – според някои легенди е бил носител на злото още преди бунта на Луцифер. Според същите, може би той се е криел под образа на змията, изкушила Адам и Ева в райската градина. След изгонването си от небесата се превръща в демон на лъжата.

Всъщност бог Один е падналият ангел Велзевул. За да си кореспондират демоните с хората чрез изкушения се въвежда системата Руни. Това е едната хипотеза, другата е, че езикът на демони, джинове и прочие е демоничната азбука изразена чрез знаците на руните.

Тази тайна алфабетика  на руните служи и за връзка с В състава на армията на мрака ,влизали и множество второстепенни демони(наричани дяволи най-ниско в йерархията): инкубуси, сукубуси, кошмари, бесове, вурдлаци, вампири,върколаци и други видове джинове.

Всяка руна е символ на отговорността

Според Петер Бинсфелд (немски авторитет в областта на магията от 16-ти век). Демоните са отговорни за разпространението на седемте смъртни гряха За:

Гордостта е отговорен Луцифер

Скъперничеството – Мамон

Сластолюбието – Асмодей

Чревоугодието – Велзевул

Завистта – Левиатан

Леността – Белфегор

Днес Руни азбуката на демони и джинове е вече модна тенденция за изкушението – „Надникване в бъдещето“. Руните, освен за предсказване на бъдещето, се използват и за неговата промяна, но това е част от келтската магия, което е изключително опасно.

В тази публикация са използвани фрагменти от www.rozali.com

Източници: “Енциклопедия на Ангелите” от Джеймс Р. Луис и Ивлин Д. Оливър

“Падналите ангели и духове на тъмнината” от Робърт Мазело

Парапсихолог Магиите не се развалят, а се хармонизират

Теми #демони #джинове #Луцифер #руни