Планетарни идеи

РАКЪТ НЕ Е БОЛЕСТ – ЕКСКЛУЗИВНО

РАКЪТ НЕ Е БОЛЕСТ  –  ЕКСКЛУЗИВНО

Ракът не е болест-Ексклузивно е публикация предизвикала широк интерес в социалните мрежи Това е причината медийния портал на ЕзоАрт да помести и предостави за вас наистина нещо интересно.

Информацията достига до вас благодарение на „Здраве близо до природата“ – Ракът не е болест – това е механизъм за оцеляване (откъс от книга)

Поразителната книга „Cancer is not a Disease – It’s a Survival Mechanism“ на Andreas Moritz, макар и излязла преди няколко години, все още не е заела мястото, което заслужава. Може, на пръв поглед, заключението, че ракът не е болест да ни звучи стряскащо, но то трябва да се схваща в контекста на основната идея – „ракът е на наша страна, а не срещу нас“. Това е причината да се помъчим да разберем логиката на автора, която, впрочем, напълно се вписва във философията на естественото здраве. В няколко броя ще публикуваме тези части от книгата, които авторът е представил пред NaturalNews.

Идеята, която застъпвам в книгата, може да разтърси и дори да разруши самата основа на убежденията ви за вашето тяло, за вашето здраве и за вашето изцеление. Заглавието “Ракът не е болест” може да е смущаващо за много, провокативно за някои, но обнадеждаващо за всички. Тази книга ще бъде съдбоносно откровение за тези, които са с достатъчно отворено мислене, за да разгледат възможността ракът да не е действителна болест. И тогава ще започнат да гледат на рака като на дълбоко сложен и последен опит на тялото да се самоизцели и да остане живо толкова дълго, колкото позволяват обстоятелствата. А обстоятелствата са предимно във вашия контрол.

Може би ще се смаете като научите, че ако сте засегнати от някоя от основните причини за рак (което води до реално заболяване), животът ви най-вероятно ще бъде застрашен много повече, ако тялото ви действително не развива ракови клетки. Поради това считам, че ракът е оздравителен процес, който трябва да подкрепяме, а не да потискаме или да се борим. Този неортодоксален подход за лечение на рака е много по-ефективен от методите, които включват унищожаването му.

Твърдя, че ракът – последният изцелителен механизъм на тялото – е само отплатата за това, че механизмите на тялото за отстраняване на най-важните отпадъци и детоксикирането са се оказали, неефикасни.

При екстремни условия излагането на големи количества предизвикващи рак агенти (канцерогени) може да доведе до срив на защитните сили на организма в рамките на няколко седмици или месец, което впоследствие може да изисква бързо и агресивно увеличаване на раковия тумор, за да се справи с тази ситуация. Като цяло, обаче, са нужни много години и дори десетилетия, за да се формират и да станат диагностично забележими така наречените “злокачествени тумори”.

За съжаление, съществуват основни заблуди или пълно неразбиране на истинските причини зад растежа на злокачествния тумор, за това как некоординираните клетки са се превърнали в чудовища, които се опитват да ни убият, може би като отмъщение за “нашите грехове” или “злоупотреба с тялото”.

Обаче, ракът е на наша страна, а не срещу нас. Ако не променим нашето разбиране за рака, най-вероятно той ще се съпротивлява на въздействието, особено на най-често прилаганите методи. Ако имате рак (а ракът всъщност е част от механизмите на тялото за оцеляване и не е болест), трябва да намерите отговорите на следните въпроси:

Какво принуждава тялото ви да развива ракови клетки? След като сте открили тези причини, как ще се справите с тях, за да позволите на тялото да се изцелява? Какво определя вида и тежестта на рака, който ви измъчва? Ако ракът е наистина целебен механизъм, какво ще трябва да направите, за да не се налага тялото да взима такива крайни мерки за самосъхранение в бъдеще?

След като оригиналният генетичен замисъл на тялото винаги е в подкрепа на живота и в защита срещу злополучия от всякакъв вид, как тогава е възможно тялото да допусне генетична промяна, която да причини собствената му смърт? Защо почти всички видове рак изчезват от само себе си без медицинска намеса?

Действително ли лъчетерапията, химиотерапията и оперативната намеса лекуват рака при някои хора или раковите пациенти се изцеляват, независимо от тези радикални, заредени със страничен ефект въздействия? Каква роля играят страхът, чувството на неудовлетвореност, ниското самочувствие и потисканият гняв в инициирането и последствията от рака?

Защо толкова много деца развиват мозъчни тумори или левкемия?
Към пълната публикация

Теми #болест #емоционален стрес #заболявания #рак #стрес #тумор