Здраве

По цвета на очите ще ги познаете – заболявания

По цвета на очите ще ги познаете – заболявания

По цвета на очите ще ги познаете – заболявания, очите са индикатор за заболяванията настъпили в даде норган или група такива. Може би често сте си задавали въпрос, защо хората имаме различни цветове на очите, каква е причината за това явление? Всъщност качествата на кръвта и нейното съдържание определят цвета на ириса на окото.

Науката е дала различни виждания относно цвета на очите. Първоначално се е смятало, че тъмния цвят е доминанта и е бил над светлият цвят. В крайна сметка, както винаги науката оборва самата наука, днес вече има ясни и точни изследвания, които доказват, че определянето на цвета очите зависи от комбинация от гени, два вида.

Основните гена са ОСА2 и HERC2. Всъщност цветът на очите не е нито кафяв, син и зелен, а всичко е в спектъра от най-светло синьо до най-тъмно кафяво, благодарение на комбинациите от различните гени.

Съществуват и необичайни цветове, така например зеленооките хора са едва 2% от населението на Земята, а причината е, че техният цвят на очите не се дължи на пигмент, а на ниското ниво – количество меланин.

Макар и странно хората имат различни по цвят очи, но е факт. Този феномен се нарича хетерохромия, и означава, че гените са създали два различни по цвят ириси, или всеки ирис има по два различни цвята. Такъв тип очи, които имат неопределен цвят влизат в графа пъстри очи.

Има и друг „нестандартен“ цвят на очите, този при хората, които наричаме албиноси. При тях организмът не произвеждат никакъв меланин. При албиносите освен кожата и косата, които са невероятно светли, но и ирисите на очите им са бели, само че изглеждат розови или червени.

Прозорците на човешкото тяло са очите, чрез вникване в ирисите може да се определят различните видове болести, които се таят в организма на човека. Този метод на изследване се нарича ирисова диагностика. Научен метод, който се основава върху наблюдението и интерпретацията на адаптационно-трофичните изменения в ириса на окото, които са резултат от заболявания на дадени органи и системи в организма.

Руският учен Медведев определя ирисовата диагностика като методът, който позволява да се открият не само съществуващите в момента здравни отклонения, но и генетичните предразположения към определени заболявания, къде са локализирани и от кого са унаследени до четвърто поколение назад.

По цвета на очите ще ги познаете – заболяванията. Нека разгледаме евентуално скритите болести в нас чрез цветовете на очите. След което ще прибавя и съответните минерали и кристали за различните видове очи по цвят.

Цвят на ирисите, предполагаеми заболявания и необходимите камъни

За повече информация, моля използвайте следните мобилни номера:
0897 339585 или 0887 392139

 

Ще започна с най-често срещания цвят при хората, а именно кафявите очи. Като цяло хората с кафяви очи притежават силен чревен тракт и устойчива физическа енергия, но поради проявление на голяма лакомия, както в психическо, така и в материално отношение, те го повреждат и претоварват. Най-често болестите им са свързани с преяждане, отравяне или увреждане дейността на сърцето и кръвно налягане.

Поради неразумен начин на живот и преяждане, като умират от инфаркти и инсулти. Лесно се пристрастяват към алкохол, към който изпитват апетит, защото подпомага претоварения им метаболизъм. Поради способността да трупат гняв попадат в инциденти застрашаващи живота им. Ето и основните минерали и кристали, които съпътстват хората с кафяви очи в здравословен план: Амазонит + още осем кристала от изключително важно значение.

По цвета на очите ще ги познаете – заболяванията

Прочетете повече на страница 2

Теми #амазонит #заболявания #кафяви очи #кехлибар #меланин #По цвета на очите #розов кварц #сини очи #скаполит #хетерохромия #цвета на ириса #цветовете на очите #черни очи #ще ги познаете