Анализирай с Красимир Куртев

ПОГЛЕДНЕТЕ НАД СЕБЕ СИ

ПОГЛЕДНЕТЕ НАД СЕБЕ СИ

Погледнете над себе си за да откриете другите.  Хората наистина имат нужда да бъдат водени. Но причината за това е, че това е начинът, по който ние взаимно си помагаме. Винаги има някой, който е на по-високо стъпало по стълбицата от вас и който може да се обърне назад и да ви протегне ръка. И винаги има някой, който е на по-ниско стъпало по стълбицата от вас, на когото вие самите можете да се обърнете назад и да протегнете ръка.

Поглед над собственото си гнездо

Но за да намерите тази подкрепяща ръка, вие трябва да погледнете над себе си и да се придвижите вертикално, не хоризонтално. Хоризонталните придвижвания не ви издигат във вашите търсения. Те само ви разсейват и ви пречат да откриете помощта, която наистина търсите. Хората имат нужда да бъдат водени към тяхното възвисяване, а не към тяхното поробване.

Ако другите се чувстват несигурни около вас, това е техен проблем, не ваш. Бъдете състрадателни към тях, предложете им ръката си, но, ако те откажат да я поемат, не насилвайте нещата. Дръжте главата си високо изправена и продължавайте да вървите напред. Има една стара поговорка: “Не хвърляйте бисерите си на свинете.”

Колкото повече си позволявате да бъдете точно тези, които сте замислили себе си да бъдете, толкова повече възможности се отварят за другите да открият кои са. Оставете ги да се чувстват неудобно. Оставете ги да се чувстват несигурни. Къде е казано, че израстването е свързано с удобство? Не е ваша работа да учите техните уроци вместо тях. Можете да ги насочвате, но не можете да поемете уроците им, защото, ако го направите, вие ще сте единствените, които се учат. Нека техните чувства на неудобство и несигурност бъдат техни учители. Дайте им мотивация да се вгледат в себе си.

Човек може да извърши много лоши неща, дори с най-добри намерения, ако не знае какво прави. Често хората мислят, че да се прави нещо е по-добро от това да не се прави нищо, но това съвсем не е вярно. Не се стремете към краткотраен ефект – стремете се към дълготраен ефект.

За деградирането или за възвисяването на човечеството допринасяте? Какъв е стилът ви на живот? Отличава ли се той с положителност и конкретна цел? Или е пълен с неща, които изглеждат великолепно отвън, но ви оставят празни отвътре? Идеите и целите, които следвате и към които се стремите, ваши ли са или са ви дадени от други?

Когато достатъчно голям брой хора се пробудят от своя сън, за да осъзнаят, че са тук, за да усетят своята собствена сила и могъщество заедно със силата и могъществото на своята Свръхдуша и Божествено Присъствие, внимавайте, защото на хоризонта изгрява един нов свят!

Автор: Джанет Свердлов

Превод: Мария Казакова

АМУЛЕТ Heart Stone – Розов кварц ЮАР

Теми #водачи #деградирането #над себе си #погледнете #хората #човек