Минерали и Кристали

ПАНКРЕАТИТЪТ СЕ ЛЕКУВА УСПЕШНО С КРИСТАЛИ

ПАНКРЕАТИТЪТ СЕ ЛЕКУВА УСПЕШНО С КРИСТАЛИ

Панкреатитът се лекува успешно с кристали. В тази публикация ще откриете нови методи без прилагане на химия при проблеми с панкреасът. Минерали и кристали остават някъде назад, когато се коментира за заболявания, именно те са благодатни оздравителни процеси.

Ефективно лечение при Панкреатит с минерали и кристали

                                   (Панкреатитът е възпаление на Панкреаса)

Болестта може да бъде в остра (бърза и бурна) или хронична (дълга и бавна) форма. Всяка форма е сериозна и може да доведе до усложнения. При по тежки случаи може да доведе до кървене , инфекция, и постоянно увреждане на тъканите могат да се появят. И двете форми на панкреатит се срещат по-често при мъжете, отколкото жените.

Консумацията на алкохол и заболявания на жлъчката (на първо място жлъчнокаменната болест) в 95-98% от случаите са сред основните причини за възникване на панкреатит. Други рискови фактори, които могат да задействат възпаление на панкреаса:

 • болест на дванадесетопръстника (гастродуоденит, язва);
 • операция на стомаха и стомашно-отделителните пътища;
 • травма, коремни наранявания;
 • приемане на някои лекарства (фуросемид, естрогени, антибиотици, сулфаниламиди и т.н.);
 • инфекция (епидемичен паротит, хепатит В, С и т.н.);
 • паразитни инфекции (аскаридоза);
 • анатомични аномалии на панкреасните канали (стриктура, тумор и т.н.);
 • метаболитни нарушения;
 • промени в хормоналния фон;
 • съдови заболявания.

Приблизително при 30% от пациентите не може да се установи причината за възникването на остър панкреатит.

Предоставям на вашето внимание няколко чудесни и най-вече ефективни рецепти за лечение на панкреатит чрез минерали и кристали:

 • Клиноптилолит / Клиновит – Вода, йонизирана с клиноптилолит, оказва мощно лечебно въздействие върху организма. Тя изхвърля отровите, приети чрез храната и регулира обмяната на веществата. Има силен стимулиращ ефект върху сърдечносъдовата, нервната и храносмилателната система. Влияе благоприятно при нервни безпокойства, безсъние, напрегнатост, язви, гастрити, колити. Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки, нормализира кръвното налягане. Единственият минерал, който помага при обилно изпотяване, предизвикано от нервни проблеми: 150 гр. клиноптилолитова вода се смесва с 50 гр. ябълков оцет или лимонов сок и сместа се пие минимум три пъти дневно преди ядене леко затоплена.

За постигане на лечебен ефект при изброените проблеми е необходимо да се употребява ежедневно клиноптилолитова вода. За целта е нужно минимум 90 грама клиноптилолит да престои най-малко 8 часа в съд с питейна вода, необработена с хлор. Минералът може да въздейства върху водата близо три месеца, след което трябва да се замени.

 

 

 • Мъхест Ахат – Преди всичко този минерал стимулира панктреатичната жлеза да произвежда инсулин и подобрява обмяната на веществата. За тази цел всяка вечер за половин час се поставя върху нея, като в същото време върху слънчевия сплит се налага пиритово кубче.

Мъхестият ахат дава сили на бъбреците и лимфните възли – за подобряване на работата им сутрин се пие вода, обработвана с камъка в продължение поне на една седмица. Носен като украшение помага при нервност и раздразнителност.

Мъхестият ахат разгръща енергията си само в директен контакт с кожата. Необходимо е често да се поставя под течаща хладка вода.

 • Пирит – Изключително ефективен е за премахване на остатъчно напрежение след стресови ситуации. Има благоприятно въздействие върху психиката на хора със страхови неврози и панически разстройства. . За преодоляването им се осъществява комбинирана терапия с нефрит, амазонит или огнен опал. Пиритът се поставя сутрин и вечер преди лягане за 20 минути върху слънчевия сплит, а през деня се въздейства върху третото око с нефрит, амазонит или се използва опал в зависимост от дълбочината на проблема.

Минералът оказва силно лечебно въздействие върху бронхите, включително и при хронични заболявания на белия дроб. За целта вечер се слага пирит върху гръдната кост, а между нея и слънчевия сплит – тигрово око за отхрачване.

Пиритът помага при диабет и проблеми с панкреатичната жлеза.Всяка вечер се поставя пирит върху слънчевия сплит за половин час, същевременно опал се налага върху третото око.

При стомашни газове и подувания всяка вечер преди заспиване се поставя пирит върху слънчевия сплит за 20 минути, а върху сакралната чакра се налага червенокафяв яспис.

Пиритът действа при гастрит, камъкът се поставя след ядене за 15 минути върху болното място. Помага и при менструационни оплаквания – няколко пъти на ден се поставя за 20 минути върху долната част на корема. Действа благотворно и при болки в гърба – налага се върху болното място. Положен върху слънчевия сплит, има позитивно въздействие върху обмяната на веществата.

Честото носене на пирит в ръка може да окаже благоприятно въздействие при случаи на заекване. Тази терапия задължително се комбинира с огнен опал, като двата минерала се редуват.

След използване се поставя върху суха морска сол. Дръжте го по често под слънчевите лъчи и не го измивайте с вода.

успешно-с-кристали

 • Цитрин – Положен върху слънчевия сплит, цитринът оказва благотворно влияние върху нервната система, способността за концентрация и въздейства положително на стомаха, дванайсетопръстника и проблеми с панкреасът. Минералът помага срещу образуването на газове – всяка вечер преди заспиване за 20 минути се поставя къс от него върху слънчевия сплит, а пъпната чакра се налага с червено кафяв яспис.

При леки форми на диабет вечер по половин час се държи върху слънчевия сплит, а върху панкреатичната жлеза (малко по-надолу) се налага ахат.

Носен директно до кожата като герданче или висулка, прогонва кошмарни мисли, стимулира оптимизъм и елиминира последствията от депресии и стрес.

След употреба цитринът се измива с топла вода. Разгръща силата си най-добре в пряк контакт с кожата.

Горещо се надявам да съм допринесъл поне малко надежда към онези от вас, които търсят начин да се измъкнат от такива неблагоприятни за здравето ситуации.

В публикацията са използвани материали от „Енциклопедия на кристалите от А-Я“

Теми #кристали #лечение #минерали и кристали #панкреатит #пирит #цитрин