Езотерика

Откровено за Новата година

Откровено за  Новата година

 

Откровено за Нова година, Новата Година за всеки човек не започва ли с рождената му дата? И равносметките не трябва ли да се правят непрекъснато,та да не се стига до такива сметки „баланси“ в края на Годината,въз основа на отчетените според „счетоводителя“ активи и пасиви.Всеки ден не е ли Нов,та дори и всеки миг,след направените разчети непрекъснато,въз основа на успешната концентрация върху момента?

Най-сетне! Един човек да прозре Истината. Нова година започва с първото поемане на глътка въздух – Рождената дата , час и минута. Това е Светото причастие, а не езическите проповеди с които ви пълнят главите! Второ, всеки ден е секундата в пространственото време в която се ражда новата година. Радвам се, че поне един успя да разгадае същността на Разумът! Това е откровено за Нова година – Светото причастие.

Поглеждайки откровено за новата година следва въпрос: Как ще отхвърлиш нещо, ако не го познаваш, освен поради присъствието на обзелият те страх. По-добре го опознай това нещо,а после решавай какво да правиш с наученото от теб самия,защото ще го разбереш толкова,колкото можеш и колкото си позволиш сам да го разбереш.

Не се страхувай от знанието,защото то действително предизвиква смърт на някое твое старо криво разбиране, а събирай и отсявай ценното за теб самия, според собствените ти критерии и възможности,и го прилагай успешно.

Извисените – откровено за новата година

Срещат се хора, които твърдят,че отхвърлят всяка страст на тялото, защото били доста „извисени“. Говорят за ограничаване от определени храни,за полово въздържание според половите им влечения независимо от пола им,за незаинтересованост към това как се обличат или в каква обстановка живеят и го правят всичко това действително, може-би за да се вписват още по-умело в нещата в които вярват.

И всичко това „откровено“ за нова година. Но от друга страна живеят нездравословно, защото тялото не било важно от философска гледна точка.

Но ако аз вредя с дима да кажем на близките хора до мен или с миризмата, излъчвана от самия мен, която се усеща от разстояние, а и с вече шлифованите мисли, пристрастени към „полезността“ на дрогата,наркотика, и всякакви там опиянявания неестествени, то полезен ли съм за себе си и за околните, макар твърдейки, че от това не се умирало, защото ако Духът само решил точно от това да умре,тогава и от това щял да умре?  Ако нещо вреди на околните, макар да си въобразявам действително,че на мен самия не ми вреди,то аз извисен ли съм?.

Ако човек твърди нещо,не би ли трябвало да е краен не само в думите си,но и в делата си,да има съпоставимост във всичко което казва и прави,а не да задоволява страстите точно на тялото си,но както му е изгодно?. Излиза,че живее само за себе си,“извисеният“,и че намира утеха единствено в пушенето на каквото и да е,бягайки от действителността,и умело отхвърляйки вредата от действията си.А според последни проучвания,пушенето било липса на близки хора,които да те разбират.

Краят на играта – откровено за Новата година

„Всеки, който твърди, че „това няма значение”, защото е Краят на Играта, има високо ниво на самодоволство и фалшиво чувство за превъзходство. Само по себе си това е верига от преживявания. Да не искате да участвате в действията на Играта, понеже сте преодолели съответната верига от преживявания, е едно.

Да отричате валидността на преживяванията за онези, които все още се борят със своите вериги от преживявания, е друго. Това е надуване и арогантност. Това е верига от преживявания, която се активира на Средното ниво на инкарнациите и бива преодолявана към Много Напредналите нива.

За мен е много интересно да задавам на хора с подобни вериги от преживявания най-различни въпроси, предимно от типа „защо” – „Защо правиш това?” Защо мислиш така? Аз знам защо, но искам да знам дали те знаят защо са тук. Понякога това ги кара да се затварят и да не искат да говорят за това. Това е механизма за защита на веригата от преживявания. Тя знае, че имаш за цел духа, който още не е готов, затова се спускат прегради.

Могат да ви обявят за странен, неконформист, сплетник и т.н. Това е добре, защото така се учите от тях. Да каталогизирате действията и реакциите им е безценна част от вашата способност да се усъвършенствате като наблюдател.

Капанът на самодоволството ще се опита да ви направи бездейни, ще ви подтиква към неутралност и стагнация, но вие трябва да сте в състояние да го разпознаете И прекъснете. Просто трябва да го осъзнаете. Той е нещо, което единствено ВИЕ можете да прекъснете – както и останалите вериги от преживявания, свързани с идентифицирането с тялото.“

Вал Валериан-„Матрицата V“

За формата, цветовете и критиките – откровено за Нова година

Всяко нещо си има и форма и цвят, а следователно и излъчване, думите,  предметите, жестовете, мислите, мълчанието.

Разстоянието не е пречка да се долавят тези излъчвания.Но в основата на всичко е мисълта,както е казано:

В началото бе Словото,тоест мисълта се явява основен инструмент в битието. Словото е магия според толтеките и ако човек го използва правилно,както те казват,че словото на воина е безупречно,то всеки човек би могъл да излъчва творящи енергии за околните и за Цялото.

Истината е една за всяко нещо и понякога човек би могъл да се сблъска в живота си и с двата полюса на вълнуващото го,и често тогава би могъл да разбере много по-ясно и точно къде е баланса между тях. „Нищо човешко не ми е чуждо“-може би понякога опитът е доста по-мъдър от всякакви чужди мъдрости поискани или не за съвет.

И „Най-постоянната величина е промяната“,ако човек осъзнава към какво по-добро да се променя и ако вижда това по-добро. И ако човек разбира правилно другото споразумение на толтеките:“Не приемай нищо лично“ то не би трябвало да се обижда например от изказванията на някой или на хората,още повече ако се говори по принцип,а не конкретно,защото всъщност ако се обижда,това не означава ли,че думите са засегнали или докоснали нещо прикрито от самия човек,съзнателно или несъзнателно?.

Този който „критикува“,умее най-вече към себе си да поставя най-високите си изисквания,и не търпи да има около него негативни вибрации,и тогава думите му „обиждат“,а той единствено заявява открито мислите си,за да няма недоразумения,пораждащи се от двусмислия и за да не се стига до другото споразумения на толтеките: „Задавай въпроси,не си прави предположения“.

И този,който правилно използва думите е разбиран,но ако той самият предварително знае как слушателите му възприемат значенията на самите думи,защото за всеки човек всяка дума има смисъл според изживяването й.
Другото споразумение на толтеките: „Разбери какъв смисъл влагат в думите на тези на които говориш, умей да ги слушаш“.

Арт Променлива Константа

Това бе само част от откровено за Нова година