Анализирай с Красимир Куртев

Ние забелязваме само случайностите

Ние забелязваме само случайностите

Ние забелязваме само „случайностите“, който довеждат до драстични промени или се описват като чудо. Но всъщност целият ни живот, колкото и хаотичен да изглежда понякога, е низ от синхроничности, от ситуации и обстоятелства, които оформят съдбата ни. Може да си мислим, че сме планирали бъдещето си, но се случват различни дребни неща, които привидно нямат нищо общо помежду си и ни повеждат на друго място, превръщат ни в човека, който сме.

Случайности или Синхроничности?

 

В един момент случайността се оказва „случайната“ стълба на спасението и ние случайно или не протягаме ръце за помощ – Красимир Куртев

„Случаят – това е псевдоним на Бога, когато той не иска да се подпише с името си.

Вселената има много невероятни начини да свързва хората. В търсене на подходящ дом, работа или партньор в живота, много от тях изминават дълги разстояния. А в същото време зад кулисите на световната сцена работи организация, която създава за нас перфектни връзки. Това е Космическият център за управление на съвпаденията.

Случайни събития няма. Съвпаденията – това са събития, чийто създател е Бог, който не иска да се афишира. В плановете на Бога случаят не играе никаква роля. Всичко, което се появява в живота ни – е резултат от нашите намерения и планове.

Когато се стремите да изпълните желанията на сърцето си, знайте, че Вселената знае всичките ви намерения. Тя организира събитията в живота ви. Бог има свой адрес, и всяко ваше решително намерение се записва в Големия справочник. Направете сами всичко според силите си, без напрежение и суетата, и оставете подробностите на Космическия център.

Когато човек прави всичко възможно за да изпълнява своите намерения, а след това разчита на помощта на разумна невидима сила, реализира велики събития. Молете се, планирайте, настройвайте се и правете всичко, което можете … и след това оставете събитията да вървят по своя собствен ход – способността ви да се успокоите е толкова важна, колкото и молитвата.

Всеки човек, когото срещнете по пътя – е актьор в сценария, написан от вас. Вашата грижа е само една – непрекъснато да подобрявате сценария, за да може да се получи добър филм. Отговорността за режисурата на филма е само ваша.“
Маргарита Стефанова

Животът ни е изпълнен със „случайни“ съвпадения, които ни повеждат в една или друга посока. Точно когато сте замисляли нещо, се появява човек, който да ви помогне да го осъществите. Изпуснали сте автобуса и после се оказва, че той е катастрофирал. „Случайно“ решавате да минете по различен път от обичайния и срещате човек, който по-късно изиграва важна роля в живота ви.

Или искате да се обадите на някой, но по погрешка звъните на друг приятел и става ясно, че приятелят ви точно в този момент е зле и има нужда от помощ. Попадате „случайно“ на някаква статия за лечение на болест и незнайно защо решавате да я запазите, а по-късно разбирате, че ваш близък се е разболял точно от тази болест и сега с тази статия вие му спасявате живота…

Кое ви е накарало да запазите статията, кое ви е накарало да минете точно в този момент по друг път, защо сте набрали приятеля си точно в момента, когато той е зле, кое е довело при вас най-подходящия човек в точния момент, когато сте имали нужда?

Случайност ли е това?

Аз мисля, че НЕ. Смятам, че няма нищо случайно и че всяко нещо, което ни се случва, става, защото е трябвало да се случи. Често наричаме случайностите късмет, чудо, съдба или ги свързваме с намесата на Висша Сила, на БОГ…

Кой определя всъщност какво да се случи? Кой така режисира живота на всички ни? Кой така предвидливо съчетава нашите намерения с намеренията на другите, кой е този хореограф, който синхронизира всички живи същества, всички събития и обстоятелства по такъв начин, сякаш е един общ танц и всяко движение се прави в точното време, на точното място, за да се случват нещата?

Понякога късметът, чудото са толкова впечатляващи, че сякаш БОГ ни закриля и води, сякаш Вселената предварително има някакъв план за нас и се грижи да го следваме.

Ние забелязваме само „случайностите“, който довеждат до драстични промени или се описват като чудо. Но всъщност целият ни живот, колкото и хаотичен да изглежда понякога, е низ от синхроничности, от ситуации и обстоятелства, които оформят съдбата ни. Може да си мислим, че сме планирали бъдещето си, но се случват различни дребни неща, които привидно нямат нищо общо помежду си и ни повеждат на друго място, превръщат ни в човека, който сме.

Случайно ли ставаше това? Пращаше ли ги някой при мен или аз ги привличах? Кой е скритият режисьор на всичко това?

Всъщност мисля, че всяко нещо, което ми се е случвало – и добро и лошо, всеки човек, с който съм се запознавала е било сякаш предварително замислено и подготвено по съвършен начин до най-малка подробност, за да бъде животът ми такъв, какъвто трябва да бъде.

„Всичко във Вселената е в заговор за сътворяване на личната ви съдба.“ – Дийпак Чопра

Несъмнено, тъй като всичко във Вселената е свързано и няма изолирани обекти, ние с нашето съзнание и подсъзнание въздействаме на всичко, което се случва и ще ни се случи. Хората и обстоятелствата, които привличаме отговарят на нашия вътрешен свят, на същността на подсъзнанието ни. Дори и „лошите“ неща, които не ги искаме, всъщност ги създаваме чрез дълбоките си убеждения, залегнали в подсъзнанието ни.

В публикацията са използвани пасажи от http://sebepoznanie.com

Теми #бъдеще #Планетарни идеи #случайност #случайности #съдба