Анализирай с Красимир Куртев

Не позволявайте да ви причиняват болка

Не позволявайте да ви причиняват болка

Не позволявайте да ви причиняват болка или Не позволявайте да ви причиняват тези 8 неща!

 

Не позволявайте да ви причиняват тези 8 неща

1.Не позволявайте на хората да ви налагат мнението си.
Всеки си има своя истина и ние трябва да уважаваме това. Много хора натрапват мнението си, но то си е тяхно собствено – не наше, затова не сме длъжни да го приемем.

2.Не оставяйте чуждия негативизъм да ви сломи.
Всички ние в даден момент се чувстваме унили и често предаваме тези вибрации на околните. Затова, ако сме напрегнати или стресирани, трябва да проверим дали причината не е във външен източник. Добре е да разграничаваме чуждите мисли и чувства от нашите и да не позволяваме те да определят какви сме ние.

3.Не се оставяйте да ви въвличат в спорове.
Ненужният спор може да бъде доста досаден. В такива моменти не е нужно да отговаряме. Дори понякога е най-добре да замълчим и просто да си тръгнем. Така не губим нищо и няма да имаме угризения, че сме запазили личното си пространство.

4.Не позволявайте на другите да ви разсейват от собствените ви мечти.
Казвайки ни, че не можем да се справим с нещо, хората съдят по своите собствени възприятия за това, кое е възможно и кое – не. Можем да покажем с действия, че сме способни да постигнем това, в което вярваме. Тогава приказките ще спрат.

5.Не оставяйте приятелите ви да говорят зад гърба ви.
Това е лесно. Един истински приятел не би казал нищо зад гърба ни, защото го е грижа и предпочита да го сподели с нас. Ако постъпи обратно, то вероятно не е чак толкова верен.

6.Не позволявайте на хората да ви внушават, че трябва да се промените.
Искайки това от нас, околните изразяват мнението си за това, кое е добре за нас. Но в крайна сметка нечие мнение за това, как изглеждаме, как се държим и кои сме ние, е просто едно мнение. Едно от многото.

7.Не позволявайте на хората да ви лъжат.
Способни ли сме да доловим кога някой ни лъже? Има си причина нещо да остане скрито и обикновено това няма никаква връзка с нас. Най-добре е да споделим с човека, ако го хванем, че ни лъже, и да му покажем, че не толерираме подобно поведение.

8.Не позволявайте на хората да се възползват от вас.
Това не е трудно. Хората често се опитват да се възползват, дори понякога и несъзнателно. Използват другите, за да напреднат, възползват се от тяхното емоционално и психическо състояние, за да получат това, което искат. Добре е да осъзнаем какво се случва и да го прекратим.

Източник: http://bg.checkonline4you.com

Теми #болка #личното пространство #мечти #мнение #не позволявайте #спорове