КРИСТАЛИ ЛЮБОПИТНО

Негово величество Оникс

Негово величество Оникс

Какво представлява черният скъпоценен камък, който днес познаваме като оникс? Много хора смятат, че ониксът е черен камък, това е подвеждащо. Истинският оникс е винаги на бели или сиви ивици преплетени на черен фон.

Така възприетият с модно наименование „черен оникс“ не е нищо повече от ахат или халцедон, който е бил боядисан, за да придобие равномерен черен цвят.

Наименование „черен оникс“

В гемологията терминът „оникс” се отнася до наслоени камъни, които се характеризират с различни цветове в многобройни слоеве. Обикновено този материал се изрязва от ахати или други халцедони с равномерни успоредни слоеве, най-често с по-светъл слой над по-тъмния.

 

Наименованието оникс понякога се използва доста погрешно за други материали на ивици, като например калцит. Този материал е много по-мек от истинския оникс и много по-често срещан. На практика повечето гравирани камъни, които днес се продават като „оникс”, всъщност са този карбонатен материал.

 

Лечебни свойства

Ониксът е бил изключително ценен за древните гърци и римляни. Името му идва от гръцката дума „onux“, което означава нокът. Историята е, че един ден Купидон със стрелата си отрязал божествените ноктите на Венера, докато тя спяла. Оставил ги пръснати по пясъка, а богините на Съдбата ги превърнали в камък, за да не позволят част от божествено тяло някога да загине.

Ониксът оказва позитивно влияние при терапии на здравословни проблеми като,заболявания на костите, заболявания на зъбите, заболявания на кръвта, при епилепсия, заболявания на кожата, при лечение на инфектирани рани, както и при гъбични инфекции, възпаления и дори при слънчево изгаряне, глаукома, проблеми с ушите. Ониксът увеличава психическата и физическата издръжливост.

 

За повече информация за терапии, хармонизация и синхронизация с минерали и кристали: 0897 339585 и 0887 392139 – Красимир Куртев

 

 

Метафизическите свойства

Според някои шамани, ониксът се е смятал за проявление на демон затворен в камък. Този демон бил буден през нощта и сеел ужаси и кошмари към всички, намиращи се в обхвата му. Ала от дълбока древност е известно, че в действителност ониксът се е използвал като защита срещу черна магия, както и при защитна магия, когато негативността е насочена към вас.

Ониксът също ще ви помогне да добиете емоционален баланс и самоконтрол, а когато се добави и това, че балансира мъжките и женските полярности в телата ни – това го прави доста мощен камък, който човек е добре да притежава.

 

 • повишава инстинкта и интуицията;
 • извлича отрицателната енергия от тялото, преобразува я и я превръща в позитивна енергия;
 • стимулира здравословния егоизъм;
 • увеличава самочувствието;
 • предпазва загубата на позитивна лична енергия;
 • използва се за усъвършенстване на постоянността на човек;
 • подпомага възстановяването на емоционалното равновесие;
 • намалява чувството на страх и притеснение;
 • предпазва от черна магия;
 • защитава от уроки;
 • участва в прогонването на злите мисли завладели съзнанието на човека, а също така прогонва отрицателните личности в живота на човека;
 • увеличава физическата и психическата издръжливост на ползвателя на оникса;
 • намалява полярността у човека, като подпомага в по-лесното вземане на правилното решение, без да остават допълнителни съмнения в правотата на избора;
 • помага на притежателя на камъка да реализира плановете и мечтите си и да бъде господар на мислите и чувствата си, без те да бъдат повлиявани от външните обстоятелства;
 • оникс подобрява също и нещастните междуличностни взаимоотношения;
 • подпомага придобиването на материални предмети.

 

Свещения Граал е бил изработен от Оникс?!

“Това е мистерия, датираща от хилядолетия. Но изглежда, че най-накрая Свещения Граал е намерен и е изложен в испански музей, пише “Дейли Мейл”. Потирът от оникс е стоял в базиликата “Сан Исидоро” в град Леон, северна Испания в продължение на 1000 години, а на посетителите в местния музей е представен като чаша от 11 век на кралица Урака. В действителност обаче “няма съмнение”, че това е чашата, която е докоснала устните на Исус Христос, твърдят двама историци”.

Подбрал за вас: Красимир Куртев

Теми #метафизични свойства #оникс #черен камък