Езотерика

НАСТЪПВАТ НЕОБИЧАЙНИ ЯВЛЕНИЯ

НАСТЪПВАТ НЕОБИЧАЙНИ ЯВЛЕНИЯ

Настъпват необичайни явления, както на планетата ни, така и с нас самите. Целият свят е в енергиен дисбаланс, психичните заболявания отбелязват своята кулминация, хората се сякаш дезориентирани, попаднали в странен капан. Оправданията са предимно с „кризата”, ала тази криза, каквото и обяснение да се даде от финансисти е единствено в материален аспект.

Явленията стресират човечеството в глобален мащаб

За да се случва нещо, то има своята причина (в съзнателен план), за да има причина, следователно има и другата предпоставка – първопричината (в духовен план). Хората са стресирани в глобален мащаб, света всъщност е изправен в духовна криза. Ето, какво споделя Даян Стейн :

„Същевременно планетата и хората непрекъснато преживяват силни и смущаващи колебания в енергията. Навлизането на Земята под влиянието на фотоновия пояс, пояс от трансформираща енергия, вече е факт, и въздействията му ще продължат да се задълбочават до 2013 година. Това енергийно поле поражда хаос в техническите системи, например в апаратите за навигация на самолетите, и предизвиква промени в емоциите и мисъл формите на хората.

Фотоновият пояс усилва човешката вибрационна енергия и повишава психичните ни способности, което притеснява някои хора. Тази енергия ни принуждава да бъдем всичко онова, което можем да бъдем, и това не е лошо, но промените са доста интензивни.

Вибрацията на планетата се ускорява успоредно с нашите собствени. Земята напусна третото измерение и сега се движи към четвъртото. Скоро ние ще се пренесем в петото измерение, след което Кармата вече не съществува. Тези промени доведоха Господарите на Кармата при нас, с тяхната кармична милост и освобождение, и макар голяма част от Земната енергия да е катаклизмична сега, повечето от промените всъщност са положителни.

Една от не толкова позитивните промени се случи наскоро. През септември 1996 г., точно около времето, когато планетата Меркурий стана ретроградна за три седмици, което се случва три пъти в година, Земята също стана ретроградна за момент. Това е нещо, което досега не се беше случвало в астрологията, и се оказа по-малкото зло. Ако не се беше случило, на планетата щяха да настъпят катастрофи с огромни загуби на живот. Въпреки това, когато Земята навлезе в ретроград, на планетата сякаш се отприщиха всякакви негативни явления.

Енергийното увреждане в нашите етерни и емоционални тела, както и в чакрите по хара и кундалини линиите, се прояви остро в някои хора, предимно в психично чувствителните. Отрицателните въздействия продължиха до края на 1996 година. Това обяснява нещата за хората, чийто живот се превърна в кошмар през месец септември. Голямата част от енергийните увреждания от този период вече да очистени, но все още има да се лекуват много неща за хората на Земята. „

Думата “ретрограден’ означава връщане назад. Но ретроградната планета не обръща внезапно своето движение в обратна посока, само изглежда че прави така. Това ретроградно движение е наблюдавано в 3 етапа. Първо планетата се забавя, и накрая става неподвижна. Вторият етап е ретроградният. А когато планетата е готова да потегли отново, се забелязва втори стационарен период, и тогава тя като че ли отново потегля направо.

В случай, че планетата е ретроградна, тя не се движи по своя обичаен маниер.Затова нейното движение ще бъде по-малко явно и по-вътрешно ориентирано.

Пример: Една ретроградна планета управлява Слънцето, Луната или Асцендента, човек може да изглежда плах или да проявява определено колебание в непознати ситуации.

*Слънцето и Луната са светила, въпреки че условно са “планети” и те никога не се движат ретроградно.

Когато имаме наличие на ретроградна планета, то нещата в духовен план се променят в нас. Като например ретроградна Венера – Това е планетата на привързаността, обществените импулси и ценности. Когато е ретроградна, индивидът не винаги е способен да покаже любов и привързаност, независимо колко дълбоко изпитва тези чувства. Трудно му е да бъде демонстративен. Той е стеснителен. Процесът на съзряване може да се забави и затова подходът към любовта може да е незрял. Или човек може да прояви импровизирано отношение към любовта и любовната авантюра и това може да го охарактеризира като нимфа или сатир.

Когато планетата Земя загине, тогава цялата Вселена ще се заличи. Това няма как да се случи – Красимир Куртев

Направих това малко отклонение от темата, за да се убедите, че всичко се движи по една строга закономерност. Ние, хората сме зависими от нещата, които се извършват в космичен план. Вибрациите от космосът достигат до планетата Земя във вид на комуникация по нейните паралели и меридиани, последните съществуват и в човешкото тяло.

Следва…

Теми #Даян Стейн #езотерика #Планетарни идеи #ретроградни планети #Явления