Минерали и Кристали

Най-много сребро се намира в главния мозък

Най-много сребро се намира в главния мозък

Значително количество сребро се съдържа в организма на човека. Например в тъканите, количеството сребро достига 20 микрограма на 100 грама сухо вещество. Най-много сребро се намира в главния мозък, в ядрата на нервните клетки, в жлезите на ендокринната система, в очите и в костите.

Следователно, среброто се явява необходим структурен елемент от тъканите на нашия организъм. Участвайки в обменните процеси на организма, среброто се изразходва, което налага неговото набавяне от вън. Дневната потребност на човек достига 88 микро грама на ден. – твърди Доктор на медицинските науки Юрий Петрович Улянов.

 

Какво знаем и не знаем за среброто?

Среброто е елемент, астрологично свързан с Луната, «светилото за нощта», планетата на женското начало. Връзката между среброто и Луната косвено се проследява и в езика. На латински сребро е Argentum, което означава „светъл, бял“, а думата „Луна“ в руския език (както и в българския – бел. прев.) води началото си от лат. lux („светлина“) и буквално означава „бяла, блестяща“ .

„От самата дума «сребро» вее диханието на хилядолетията. Сърпът (на асирийски „сарпу“) е знак на Луната (и знак на среброто, достигнал до алхимиците) и символ на „пищно даряващата богиня Ищар“ (Астарта) – повелителка на плодородната природа, покровителка на любовта. Както Слънцето в Египет било обобществявано в златото, така в Асирия и Вавилон Луната и богинята Ищар били символизирани от среброто“ .

В резултат, днес среброто се разглежда като необходим микроелемент, обезпечаващ здравето, попълвайки структурните запаси на сребро в организма, както и силно изразените му бактерицидни свойства, предпазвайки ни от инфекции. Все по-често се появяват съобщения за противовъзпалителните свойства на среброто, които се явяват изключително важни, но малко известни.

Оказва се, че противовъзпалителните свойства на среброто може да действат подобно на мощен имуностимулатор, сравним със стероидните хормони. Също се отбелязва и стимулиращото действие на йоните на среброто върху кръвотворните органи и усилване на окислителните процеси в главния мозък два пъти, което подобрява неговата функция.

Основния път за проникване на сребърните йони в организма на човека е през стомаха. Известни са методи за вливане на сребърни йони венозно, но и през кожата среброто прониква достатъчно активно, образувайки при контакта си с нея хидратирани йони.

По данни на различни автори, йоните на среброто унищожават от 260 до 650 различни патогенни микроорганизми, вируси и гъби, което превъзхожда възможностите даже на най-силните антибиотици, които унищожават най-много 10 различни патогенни бактерии. Само при външно приложение на сребърна вода, тя се оказва 90 пъти по-активна от пеницилина. Не случайно по индийска традиция, тънки сребърни ленти се добавят към храната за предотвратяване на стомашни инфекции.

Лечебните свойства на среброто като противовъзпалителна и имунно-защитна реакция на тъканите на организма се проявяват при неговите по-високи концентрации, превишаващи структурните и анти бактериалните 3-4 пъти. Такива концентрации предлагат много производители на сребърна вода и апаратура за нейното получаване, които са полезни именно за сребърно-зависимите хора.

Това се обяснява с повишената потребност на техния организъм от постъпването на сребърни йони, който се нуждае от по-голяма (лечебна) допълнителна концентрация на сребро, обезпечаваща имуно защитните функции на организма.

Заради това здравите „сребърни” хора зависят от постъпването на по-големи концентрации на сребърни йони. Например, за „сребърните” хора даже неразредена концентрация лечебно сребро, може да се накапва в носа, в очите и за гаргара на гърлото, както за профилактика на простудни заболявания, така и при първите признаци на тяхното проявяване.

Сребърно-зависимите жени се оказаха особено чувствителни към присъствието на сребро и затова ние не рядко наблюдаваме много от тях да носят само сребърни украшения. При всичките наблюдавани от нас 87 такива жени, пробата за зависимост от сребро беше положителна и те отбелязаха усещане за комфорт, носейки сребърни украшения. Някои родители на сребърно-зависими деца си спомниха, че в ранна възраст при тежка пневмония, техните деца е спасило приемането на сребърна вода от църква, когато и най-съвременните лекарства вече не помагали.

Това позволява да се избегнат простудните заболявания, когато околните са вече болни. Обаче, за лечение на простудно заболяване при възрастни са необходими по-големи концентрации на сребърни йони, което позволява да се излекува остра хрема и болки в гърлото за 1-3 дни.

Допълнително към това, използването на сребърни съдове, сребърни украшения непосредствено върху тялото, гелове и лосиони със сребърни йони за сребърно- зависимите се явяват особено благоприятни.

Затова всеки контакт със сребро обогатява организма на човека със сребро и на това се отдава полезността на сребърните украшения. Ако страдате от сърдечна недостатъчност, носете сребърна гривна на лявата ръка.

И нещо изключително полезна за водата: Специалистите, които се занимават с изследването на свойствата на водата твърдят, че дори обикновената вода, която тече от чешмата в определен час от денонощието придобива по-слаби, но все пак пречистващи свойства. Това ставало от 7.00 до 7.15 сутринта, от 9.00 до 12.00 часа, от 15.00 до 16.00 часа, от 20.00 до 20.30 часа, от 00.00 до 3.00 часа през нощта. Опитайте са да пиете от водата през тези часове, защото тя ще ви зареди с много положителна енергия.

Доктор на медицинските науки Юрий Петрович Улянов е професор в Московската медицинска академия. Лауреат на един златен и три сребърни медала на ВДНХ.

Теми #вода #Сребро #сребърна вода