Анализирай с Красимир Куртев

НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ВИНАГИ СА САМИ

НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ВИНАГИ СА САМИ

Най-достойните винаги са сами – Отличават се с харизма, безупречна външност, жив, аналитичен ум, абсолютно възпитание и идеални маниери, зад които винаги са скрити хиляди тайни… И силен и властен поглед, в който едва се забелязва малко тъга.

Достойните винаги се отличават от тълпата

„Орелът лети сам. Враните в орляк. От самотата се нуждае мъдрецът , а от тълпата – глупеца ! Психологията на тълпите показва колко слабо е въздействието на законите и институциите върху тяхната импулсивна природа и доколко тълпите са неспособни да имат някакви мнения извън внушените им. Те не биха могли да бъдат водени от правила, произтичащи от чиста теоретична справедливост. Единствено впечатленията, породени в душата им отвън, са в състояние да ги привлекат.“ (с.12–13) – „Психологията на тълпите“   Книга първа: Душата на тълпите.

Те търсят „своите“ хора. Свои за общуване, за компания и приятна почивка, свои за любов, отношения и семейство.

Те правят повече грешки, страдат повече, по-рядко контактуват и по-тежко преживяват неуспехите.

Но всеки път, когато се опарят, стават все по-силни. И отново започват всичко отначало.

Чужди са им стереотипите на съвременното общество, невъзможно е да им се наложи чуждо мнение.

Зад гърба им винаги хвърлят кал, но никой не смее да им каже нещо в лицето и всичките слухове за тях се разбиват на парчета от железния им характер.

Независимо от това дали е мъж, или жена, те търсят такъв човек, до когото ще им бъде спокойно.

И това „спокойно“ не се основава на липсата на кавги, адреналин и крайни емоции.

Това „спокойно“ означава, че търсят до себе си човек, който няма да ги предаде.

…Неподдаваща се на разумни влияния, лишена от критичен дух, тълпата не може да се изяви другояче, освен като крайно доверчива. Невероятното не съществува за нея и точно това трябва да си припомним, за да разберем лекотата, с която се създават и разпространяват най-големите небивалици. … Най-обикновеното събитие веднага се изкривява, щом се пречупи през погледа на тълпата. Тя мисли образно, а всеки възникнал образ води цяла поредица други образи след себе си, без никаква логична връзка с първоначалния. … Разумът посочва колко разпокъсани са тези образи, но тълпата не го вижда; и онова, което изопачаващото й изображение прибавя към събитието, тя ще го обърка със самото събитие. Неспособна да различи субективното от обективното, тя приема за реални събудените в ума й образи, намиращи се в далечна връзка с наблюдавания обект. …

(„Психологията на тълпите“ – Втора глава: Чувства и морал на тълпите)

автор: неизвестен

източник: www.highviewart.com

Лични хороскопи, Руни и Таро отговори

Теми #грешки #достойни #любов #неуспехи #общество #Планетарни идеи #приятели #самота #хора