Анализирай с Красимир Куртев

Молитвата “Дай ми сили” – “Ана Бекоах”

Молитвата “Дай ми сили” – “Ана Бекоах”

“Дай ми сили”,  e молитва към Бога наречена  “Ана Бекоах”. Молитвеното послание е едно  от най-силните и съдържа думи с прошение – призив за сили. Дай ми сили е молитва, която на иврит  е  “Шем бен Мем Бет”.

Молитвата “Ана Бекоах” е написана преди около 19 века от великия кабалист рави Нехуния бен Хаканна. Съдържа 17-те божии имена и е написана на 7 реда, като всеки ред съдържа точно по 6 думи на иврит. Всеки ред съответства на един ден от седемте дни на седмицата, които са и 7-те дни на Сътворението, описани в първата глава на Библията.

Така пълната молитва “Ана Бекоах” съдържа 42 думи. Взимайки всяка първа буква от тези 42 думи, се създава 42 буквеното име на Бога. Иврит се чете подобно на арабския език, тоест от дясно на ляво. И така се получава 42 буквеното име на Бога.

За да се затвори напълно цикълът на Сътворението, молитвата започва с първата буква – Алеф и завършва с последната – Тав. В кабала буквата Алеф символизира началото И въплъщението на божия дух в тяло то на Човека И съживяването на Адам От калта, а Тав символизира пълния синтез, но също така и печат, полаган върху запечатани документи и писания и показва завършеността на човека, неговото развитие и мисия. Буквата Тав символизира последния етап на пречистване, прозрение и съвършенство и е короната, която получава съвършената душа в края на развитието си.

Предоставям и самата молитва:

  1. Моля Те [Господи], със силата на Твоята правота, развържи възела;
  2. Приеми молитвата на своя народ, извиси го, пречисти го, Велики !;
  3. Моля Те, пази близо до себе си своите истински поклонници;
  4. Благослови ги и ги пречисти, Твоята справедливост е винаги награда;
  5. Защити ги и въздигни ги и управлявай хората си с добрата си воля;
  6. Обърни лице то Си Към Хората, които споменават светостта Ти;
  7. Приеми тези, които се уповават на теб и чуй молбите им, Ти, който владееш съдбините. Благословено да е царството Ти навеки.

В самата  молитва – “Ана Бекоах” са кодирани в първите 42 букви на Библията и съдържа истинската божия сила на Сътворението, а истинският и разкодиран текст се разкрива чрез специален ключ на тълкуването. Молитвата съдържа съвършеното число на Бога – 7 – светът е сътворен за 7 дни, има 7 сефирота в Кабала, 7 са и стиховете в “Ана Бекоах”.

Теми #Ана Бекоах #бог #Дай ми сили #иврит #кабала #молитва #моля те