Минерали и Кристали

ЛЮБОПИТНО ЗА МАЛАХИТ

ЛЮБОПИТНО ЗА МАЛАХИТ

Любопитно за Малахита. Този уникален камък има дълга история, която е свързана с египетската култура още от 4000 г. пр. Хр. Древните египтяни са добивали малахит от Синайския полуостров и са го използвали за производството на амулети и статуетки. В египетската „Книга на мъртвите” се казва, че богинята на небето е пуснала звезди на земята, под формата на зелени камъни.

МАЛАХИТ / MALACHITE

Този камък е бил широко използван от по-заможните и влиятелни египтяни. Фараоните го използвали, като го носили близо до главата си, за да издигне техните вибрации и да им помогне във вземането на мъдри решения.
Съществува една древна руска легенда, която твърди, че всеки който мие вода от чаша направена от малахит се сдобива с магическата способност да разбира езика на животните.

Друга уникална употреба на този камък е като козметика за лице. Египтяните са стривали камъка на фин прах с който жените са украсявали своите очи, клепачи и мигли.

Малахита често се споменава като „камък на пауна”. Той е смятан за свещен камък на богинята Юнона, чиято свещена птица е пауна. Освен това подобните на очи шарки на камъка много наподобяват на шарките по пауновите пера.

Моос твърдост 4 с monoclinic кристална структура.
Малахита обикновено е непрозрачен и зелен на цвят, който се дължи на наличието на мед. Шлифовани и полирани те имат редуващи се светли и тъмни зелени пластове.

Малахит е един прекрасен, естествен минерал, който помага на този който го носи да си спомни и поднови връзката си с „Общото”. Той ни дава възможност да се докоснем до нашето вътрешно ядро, където обикновено ни е страх да навлезем.

Позволява ни да се докоснем до детето дълбоко в нас и то да се прероди в светлина. Това успокоява душата и освобождава стреса и помага за създаването на ново начало.
Малахита повишава концентрацията и помага да намерим балансиран път между желанията на егото и нашата по-висока воля. Той ни вдъхновява с идеи, които в крайна сметка ще ни помогнат да постигнем целите си.

Малахита насърчава растежа и изгражда силата в много отношения. Това е чудесен камък за бременни жени и е успешно средство срещу сърдечни болки и сърдечна астма. Зрителните нерви в очите могат да бъдат подсилени с ежедневно миене на очите с малахитена вода.

Мелахит разполага с чудесни лечебни свойства и поради високото си съдържание на мед има много стабилни пулсации в областта на електромагнитната енергия. Този камък поема негативната енергия от полето на аурата. Той пречиства и балансира аурата на ползвателя си и го предпазва от ефектите на отрицателните енергии.

С помощта на този камък можете да противодействате на саморазрушителните романтични тенденции и да насърчите истинската и чиста любов. Мелахита повишава емоционалната стабилност и баланса на тялото като цяло. Намалява вредните проявления при облъчване с радиация, астма, артрит и тумори.

Малахит се носи, за да ни предупреди за евентуална опасност. Легендата разказва, че този камък се разчупва на парчета, за да предупреди ползвателя си за евентуална опасност.

Малахит отдавна се ползва в правенето на магии. Той придава допълнителна енергия и сила. Дръжте го, носете го или го поставете на олтара си, за да увеличи способността да изпращате енергия към магическата ви цел.
Въпреки, че камъкът е спокоен синьо-зелен той често се използва в защитни магии, особено ако се правят на деца.

Мъниста или висулки от малахит се носят, за да предпазват от негативност и физически опасности. Ако държите малахит близо до сърцето си това увеличава способността да обичаш и така привличаш любовта към теб.
Трябва да се внимава с този камък, защото той усилва енергията която носите, а тя може да бъде и отрицателна.

Още за МОЛДАВИТ, ОБСИДИАН, ОНИКС

Теми #любопитно #малахит #молдавит #обсидиан #оникс