Анализирай с Красимир Куртев

Лошите хора са чистачи на вашите души

Лошите хора са чистачи на вашите души

Винаги съм казвал на по младите хора около мен – Ето разтварям си душата, в нея ще съзрете и добро, и зло. Ще видите, къде постъпвам правилно и къде не. Това ще ви помогне да не допускате моите грешки по пътя на вашето изграждане. За това поливайте добрите и „лошите“ цветя.

Може би ще чули или прочели библейските стихове  от евангелието на Матей (5:43-45): „Чували сте, че било казано: Обичай ближния си и мрази врага си; Но аз ви казвам: обичайте враговете си и се молете за онези, които ви преследват,; за да бъдете синове на своя Баща, който е на небесата, понеже той изпраща слънцето си да изгрява и над злите, и над добрите, и изпраща дъжд да вали и над праведните, и над неправедните“.

Отговор и тълкование на светите думи ще откриете в тази поучителна публикация. Задълбочете се!

И ДА ВИ КАЖА…, С МНОГО ЛЮБОВ ЩЕ ВИ ГО КАЖА

Човек

Има една фраза на Петър Дънов, която, поразена и омагьосана, препрочетох 100 пъти и това се случи преди почти 15 години. Не помня точно в коя от книгите си той казва: „Благославяйте лошите хора, защото те са чистачите на вашите души“. Знаех, че това е самата истина, чувствах го, душата ми го знаеше, но някак си разумът не искаше да се съгласи и да го приеме. Въртях фразата и я дъвчех в ума си, търсейки всякакви аргументи за и против и опитвайки се да конструирам обосновани умозаключения в едната или другата посока. По това време много четях Учителя и на някакво дълбоко подсъзнателно ниво усещах, че това ще ме промени завинаги и че ще трябва да напусна познатия си и подреден живот, но не можех да спра да го чета, опиянена от думите му, така както влюбените се опияняват от любовните ласки и макар да си дават неясна сметка, че това ще ги отведе до живот с непознати предизвикателства и нови отговорности, не могат да спрат любовната си игра.

Към страница 2

Теми #добро #лошите хора #мисловни модели #общество #хора