Минерали и Кристали

Лечение с кристали – за и против

Лечение с кристали – за и против

Лечението с кристали е част от алтернативната медицина (традиционната медицина), при която се използват минерали и кристали като енергия за естественото лечение – хармонизация. Кристалите имат свойството да насочват чистата, положителна енергия в тялото и по този начин да се проведе лечение (хармонизиране) за да се предпазва организма от заболяване като се елиминира отрицателната енергия.

Лечението с кристали е основна философия в традиционните азиатски концепциите за жизнената енергия (чи, ци или ки). Онази енергия Кундалини, която създава вихри по човешките чакри и по този начин се извършва свързване на физически и свръхестествени елементи в тялото.

Все още няма точни и ясни доказателства, кога и как е възникнала терапевтичната стойност на лечението с кристали, дали минерали и кристали могат да бъдат диференцирани по химически състав или цвят за лечение на определена болест. В чисто научно ниво също няма доказателства, че дадена болест е причинена от грешка на космическия енергиен поток – положителни или отрицателни частици.
Независимо от всичко лечебни свойства на кристалите стават все по популярни в здравни спа центрове и в здравни клиники.

При използването на минерали и кристали за лечение, трябва да се има предвид, че лечението с кристали е неразривно свързано с езотериката. Тоест, лечебните свойства на минерали и кристали не се базира на техният химичен състав, съдържащи – калий, калций, фосфати, мед, силикати и други елементи, лечебната им сила по скоро се дължи на свръхестественото, камъните се явяват невидими проводници на висши енергии.

Може би някои от вас спонтанно ще реагират с думите – това е поредната доза на шарлатанство. Добре, бих се съгласил с това, ако има съответните аргументи за човешкото сътворение. Въпреки, че съвременната наука е достигнала невероятни постижения и разкрития, липсват всякакви доказателства за човешкото създаване. Има теории и хипотези, една от които самите учени отхвърлят – теорията на Дарвин. След като няма аргументи за това, отново опираме до свръхестественото, божествената частица например.

Във библейски аспект и кораничен такъв, човека е създаден от пръст, земя, „менлива кал“. Всеки знае, че пръста – земята е съставена от минерали и кристали. В едно свое интервю Д-р Стефан Шишков споделя, че лечебната кал съдържа химичните елементи от цялата Менделеева таблица. И други учени отчитат същото. Следователно, всичко що е на Земята е съставено от микроелементи и микроорганизми. Растителност, водни басейни, флора и фауна като цяло. Те не биха могли да се само създават, би следвало да са създадени и тук отново опираме до езотериката, свръхестествените сили.

Да се върнем на минерали и кристали

Лечение с кристали рядко се използва при сериозни заболявания, което според мен е грешка. Би следвало да бъде практика в здравните заведения, а не разпространявано от хора, които нямат необходимите сертификати за лечение с кристали. Как това е трябвало да работи

Напоследък все по често привържениците на лечението с кристали твърдят, че минерали и кристали до голяма степен влияят лечебно от силата на техния цвят, форма и решетка, за улесняване на лечебният процес. Те се позовават на следствията от духовна и магическа енергия. Други използват термина-вибрационна енергия, включваща концепция на квантовата механика. Дали това е правилно или не, се оказва въпрос на гледна точка.

Лечението с кристали се основава на посредничеството с енергията Ци, която според някои принципи на традиционната източна философия е невидима лечебната сила, която прониква от и чрез Вселената. Това се изповядва и практикува, и днес, в голяма степен от съвременната западна алтернативна медицина практика.

Минерали и кристали имат „имплантирани“ различни лечебни свойства. Например Аметист се оказва, че е полезен за червата, зелен Авантюрин спомага за сърдечната дейност, златен Топаз осигурява умствената яснота. Цветовете от червено през виолетово са свързани със седемте чакра точки по тялото.

При лечението с кристали (хармонизирането), могат да се поставят различни камъни или кристали по тялото в съответствие с определени чакра зони или меридиани, приблизително в областите над главата, на челото, на гърлото, на гърдите, на стомаха, на червата и на гениталиите. Камъните, използвани и тяхното позициониране може да бъде селектирано в зависимост от симптомите, които чувства реципиента (пациента). Това зависи от знанията на практикуващия с минерали и кристали, от знанията за чакра философията на болестните и енергийните дисбаланси.

Лечение с кристали също включва използването на амулети, които са изработени от специално подбрани камъни, носени върху тялото или поставени под възглавници, за да се предпазят от заболяване, да се изхвърли негативна енергия, и да поемат положителна енергия.

Лечение с минерали и кристали би могло спокойно да се прилага и чрез масажи. Вместо длани тялото се третира със съответните минерали и кристали.

Лечението с кристали е допълващ метод съчетан със съвременната медицина. Първото се основава на система от вярвания в свръхестественото, тоест,загадъчното и „необяснимото“. Второто на база наука. Или наука и езотерика обединени в една цяло. Въпреки това мое верую противоречията от двете страни на барикадата продължават.

Привържениците на лечението с кристали често изразяват възмущение или неудовлетвореност от модерната медицина, въпреки успеха си в повишаване на качеството на живот на милиарди хора. Чрез разработването на ваксини, например, които предоставят възможност да се спаси живота на милиони хора годишно-отвръщат на удара съвременните медиците.

Езотериците са на мнение, че това което знаем за физическият свят не е достатъчно, защото изглежда и въздейства магически като шарлатанство в очите на хората. Човекът е като Тома неверник, докато не види и не докосне. В същото това време тълпата от „Тома неверник“ отива в молитвените храмове, когато модерната медицина е на колене и се моли на невидимото-Бог за изцеление на близки и на самите тях.

Самото лечение с кристали е нерегулирано като практика, и не е необходимо кристало лечителите да демонстрират познания по биология за да получат сертификат. Но безразборното знахарство може да доведе до необратими процеси. Ето защо е неотложно създаването на единна асоциация на езотерици и лечители с необходимите познания и възможности. Такава в момента съществува, това е НИУМФ, ала странно защо повечето окултисти, знахари и езотерици заобикалят една такава законно установена инстанция.

Някои лекари толерират лечението с кристали в ограничена степен, една такава кристална терапия може да предизвика релаксация и в крайна сметка е терапевтично за управление на стреса. А всеки знае, че именно стресът е отговорен за над 90% от заболяванията.

И така, за или против лечението с кристали (хармонизация) ?

Теми #алтернативната медицина #енергия #за и против #красимир куртев #лечение с кристали #минерали и кристали #свръхестественото #традиционната медицина #хармонизиране