Анализирай с Красимир Куртев

ЛЕЧЕНИЕТО С МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ СЕ ЗАВРЪЩА

ЛЕЧЕНИЕТО С МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ СЕ ЗАВРЪЩА

Лечението с минерали и кристали се завръща едно интервю за алтернативната медицината чрез минерали и кристали с Красимир Куртев – doctor honoris causa

 

Кристалите съдържат феноменална памет

 

 

Господин Куртев, каква е ролята на минералите, кристалите и скъпоценните камъни в живота на човек?

Минералите и кристалите са неразделна част от нашият живот, което прави тяхната роля съществена. Те са навсякъде, в строителството във вид на пътища, вътрешни настилки, като мозайка, в сградите, в техниката, компютри, мобилни телефони и т.н. Те присъстват и в светският ни живот като бижута.

В холистичната медицина, минерали и кристали са мощен фактор за лечение на всички заболявания. Химичният им състав ги прави изключително терапевтични. Да вземем например Лазурит и Кехлибар, безценни помощници на glandula thyroidea – щитовидната жлеза, която е най-голямата ендокринна (с вътрешна секреция) жлеза.

В ортодоксалната медицина се използват техните пиезоелектрични свойства. Всеки кристал излъчва специфични вибрации във вид на ултразвукови вълни. В свръх модерната медицина се използват кристалните лъчи изразени в светлинен сноп. Ултразвуковия фокусиран поток се прилага в хирургията без намесата на кръвна интервенция при някои сериозни заболявания като карцином например.

Споменахте ултразвуковият ефект, които имат кристалите, имат ли геометрия при подредбата им и как влияе тя на човешкият организъм?

Минералите и кристалите имат перфектната геометрия изразена в кристалната им решетка. Научно е доказано, че кристалите са част от седемте симетрични сингонии (системи) – тригонална, кубична, тетрагонална, хексагонална, ромб, моноклинна и триклинна. Във всяка една от тях „спи” един вулкан от енергия – молекулната маса, която вибрира в определени честоти. Когато тази лавина от уникална енергия се отключи, настъпва феноменалното действие на даден кристал като лечебен процес.

Както казва основоположника на съвременната литотерапия в България – Иван Митев „Човека е течен кристал”, следователно и ние самите сме изградени под формата на геометрични фигури. Човешкият организъм се състои от над 70% вода, всеки един орган е в синхрон със седемте симетрични сингонии. Човешката геометрия е уникална по своята същност. Да вземем например мистичното число, константата Фи – 1.618. или познато като числото на „златното сечение”, което присъства както в нашият организъм, природата, цялата ни планета и вселената.

Доктор Стивън Маркаут е доказал научно, че съотношението между дължина и широчина на всяка част от човешкото тяло е равно на числото – 1.618, пример – двете части на лицето долната и горната, като средата е подножието на носа , са равни на константата – 1.618, същото това число е еквивалент при кристалите. Тоест подредбата на даден минерал за холистично лечение трябва да отговаря на 1.618. Тази геометрия е изключително важна при работа с минерали и кристали – формата на камъните. Такива камъни, които не отговарят на тази константа се продават по сергиите за по един лев.

Как да употребяваме минерали и кристали без да си навредим?

Първо е необходимо да имаме познания за химичният състав, формата и въздействието на даден минерал или кристал. Когато ние избираме определен камък за лечение или бижу не би следвало да се ръководим само от чарът, това е голяма грешка!

ТОКСИЧНО

Второ, минералите и кристалите са опасни под формата на две групи – отровни и радиационни. Руската научна академия по химия и радиоактивност е съставила пълен каталог на отровни и радиотоксични скални образования и кристали. Камъните, които надвишават или имат включвания на определено количество химични елементи подлежат на лабораторни изследвания. Отровните се отбелязват с червени звездички, например – Маркезит* – една червена звезда. В случай, че анализите отчитат наличие на повече от три звезди, този минерал се обявява за отровен. При радиоактивни скали и минерали има задължителна проверка чрез дозиметър. В случай, че радиоактивността надвишава 24 мили рентгена/час се обявява за радиационен и се отбелязва със сини звездички, например – Морганит**.

Трето, минералите и кристалите, които ще се използват за лечебни цели следва да са оформени добре, полирани за да не наранят тялото. Един камък трябва да има връх в едната си част и заобленост в другата.

Можем ли са се излекуваме от конкретно заболяване чрез литотерапия? Кои болести не се лекуват с минералотерапия?

С определени групи се съставя схема от минерали и кристали в зависимост от симптомите на реципиента, съответно и с поставена диагноза от медик. Всяко заболяване е лечимо чрез литотерапия.

Разполагат се камъните по строго индивидуална схема за да се създаде една кристална мрежа. След което се прави диагностика чрез кристали – Херкимер. След което се работи по съответните меридиани на човека с определени минерали и кристали, успоредно с това се структурира вода или лечебен елексир. Абсолютно е погрешно схващането да се третира болното място директно с масаж, особено в случаите, когато имаме повърхностни рани. При такива травми се използва стрит прах от определени минерали.

Колко време е необходимо, за да почувстваме благотворния ефект на минералите и кристалите върху себе си?

В зависимост от заболяването. В случай, че има на лице дадено заболяване, което е рецидив, то процесът ще е по дълъг като терапия. Симптоми като главоболие, болки в стомашно чревният тракт, тахикардия (която не е свързана със сериозно заболяване на сърцето ) и други отзвучават със седмици, дори с дни. При по-сериозни оплаквания, болният задължително трябва да си следва своят предписан от лекар прием на медикаменти. Минерали и кристали няма да навредят, ако се взимат успоредно с лекарства. Голяма част от ефекта зависи и от енергийният имплант при реципиентът.

Каква е разликата между полускъпоценни и скъпоценни камъни?

Камъните са разпределени по твърдост, съществува единна таблица по скалата на Фридрих Моос създадена още през 1812 година. Моос започва да се интересува от минерали и кристали, вдъхновен той започва да драска върху един камък с друг и установява, че тези които оставят драскотина върху другият са по твърди. Моос започва да ги гради по тяхната твърдост и така най-високата е 10. Години по-късно вече се установява, че по твърдите камъни са с по високи карати, което на практика ги прави скъпоценни.

Тази разлика, не окачествява полускъпоценните камъни като по елементарни в литотерапията. Свойствата на камъните – лечебни и лемурия (езотерично мислене) не се омаловажават или делят на скъпоценни и полускъпоценни камъни, всички са еднакво ценни за човека.

В случай, че носим бижута със скъпоценни камъни, това помага ли ни?

Бижута и накити е имало от хилядолетия. В началото носенето на бижута определяло социалният статус на човека, ала всъщност не е било така. Бижутата са неотлъчно от нас, те са нашите гордост и радост, но те са и наши помощници, за овладяване на емоциите, за концентрация на мисълта, за предпазване от злини. Като трябва да се отбележи, че при бижутата с фасета, камъните губят 80% от лечебните си свойства, но запазват своето кодирано предназначение. Преди всичко е необходимо да знаем, какъв камък е подходящ за нас.

Има ли камъни, които да са подходящи само за определени зодиакални знаци?

Това е един въпрос, който бих го нарекъл – Perpetuum mobile (вечно движение). Често ми задават подобен въпрос. Да, има група от минерали и кристали , които отговарят на определен зодиакален знак. Именно тук идва и сложното, защото са много камъните разделени по кръгове на база изчисления. Единната скала определяща въпросните камъни е европейският списък.

Например да вземем зодия РИБИ – (20.02 – 20.03) 1. Аквамарин 2. Аметист 3. Хризолит, сапфир, халцедон, родохрозит, розов кварц, циркон, кехлибар, млечен кварц, дравит, оникс, опал, сугилит, лунен камък, жадеит. Това са камъните от Европейският зодиакален списък. Всички тези минерали следва да са неотлъчно от родените през този период, но забележете – те се редуват в зависимост от лунните фази, дни и т.н. Всъщност това и е онази мрежа, която е необходима. Съставянето на една такава кристална мрежа е един сложен и дълъг процес. В случай, че въпросните камъни не се разпределят правилно, тогава се нарушава кристалната мрежа и ефекта се обезсмисля.

Какво е значението на цветът на минералите и кристалите?

Човека разполага с три различни пигмента и може да разпознава около 200 различни цветни нюанса. Лечението с цветове се нарича хромотерапия. Цветовете на минерали и кристали също оказват въздействие върху човека. Това зависи от дължината на цветовата вълна. Всеки цвят има определена дължина на вълната, която резонира в определена цветова гама.

Човешкото око е чувствително към дължини на вълната от 400 до 750 nm, (в цветове от виолетово до червено), но някои хора са способни да възприемат малко по-широк диапазон — от 380 до 780 nm. Кристалите са абсолютен естествен източник на физическа, цветова и цифрова вибрация, напълно в съзвучие с нашите физически тела, психична и емоционална моторика, тъй като притежаваме идентични кристални решетки и химични елементи. Като добавим към цвета на даден камък и неговите вибрации се получава уникален ефект. Кристалните цветови дължини са десетки пъти по големи от всеки един предмет излъчващ цветовата гама. Това ги прави незаменими транслатори на енергия в ауричното тяло на човешкият индивид.

По повод зареждането и пречистването на камъните, има ли център, където това да се организира и реализира от специалист в областта или всеки сам произволно твори?

За най-голямо съжаление в България подобен център или асоциация няма. Аз работя с чуждестранни асоциации като член и това ми дава шанс да предоставям стойностни минерали и кристали, както и специализирана консултация за тях.

Кристалите съдържат феноменална памет, те поглъщат всякакъв вид информация чрез вибрации, чрез светлината, цветовата гама, звуци, и т.н. Кристалите имат способността да трансформират енергиите. Ако поставите в една от вашите стаи друза от Планински кристал например, тази друза ще започне автоматически да поглъща потоците от енергии преминаващи през стаята. Цялата тази енергия се наслагва и абсорбира от кристалът. Идва момент, когато друзата се пренасища и тогава е необходимо тя да се почисти, да изхвърли многото наслоени енергии.

Ако камъкът е „замърсен“, светлинната енергия, която минава през него ще излъчва обратно негативни потоци, което е в разрез с предназначението на друзата. Поради тази причина е важно кристалите да се почистват и презареждат.

Минералите може да бъдат настроени с цел да се повиши тяхната вибрация, или препрограмират, за да се въведе нов вибрационен код. Така почистен и пренастроен вече, съответният камък ще завиши динамиката на енергия, която преминава през молекулярната решетка на кристала или камъка, ще разпръсква този нов резонанс в околната среда или в областта на енергетиката на дадено лице, което работи с минерали и кристали или получаване на ефективен принос за лечение. Същото е валидно и при бижутата с вградени камъни.

Почистването се извършва под формата на различни методи, поставяне в отвара от градински чай, заравяне в земята, чрез морска сол и измиване със специален разтвор направен във вид на тинктура от друг минерал или кристал. Много е важно да се обърне внимание, че не всеки камък се почиства с морска сол. Над 20 минерала не подлежат на почистване с морска сол,тази процедура е „убиваща” за тях!

Зареждането се извършва през основните фази на Луната – къси и дълги цикли. Аметиста се зарежда след пълнолуние следвайки по синусоидален път часовите зони, нощ първа: 20:00 – 03:00 часа, нощ втора : 19:00 – 23:00 часа, нощ трета : 23:00 – 06:00 часа. За всеки камък този лунен метод на зареждане е различен, но за сметка на това е най-ефикасен за постигане на желаното зареждане в професионален аспект. Изискванията за зареждане и пречистване на кристалите надхвърлят дузина процедури, което оскъпява трудът.

 Но в България всичко е възможно, всеки може да използва информация описана в Гугъл или да си измисля. По този начин, не се влага труд и съвсем логично е подобни услуги да се евтини, съответно привлекателни като оферти. Получателят на камъни от такива „експерти” не се интересува от ефекта, а от цената. Това се нарича –амбулантна търговия.

Напоследък силно се предлага полагане на минерали и кристали в спа центровете. Как можем да разграничим истината от привлекателната измама?

В спа центровете се използва полагане на горещи геоди върху човешкият гръбнак. Това е мощен метод за почистване на отрицателна енергия, изчистване и балансиране на чакрите.

Горещите геоди не се полагат върху гръбначният стълб, а на един до два пръста разстояние от него, по така наречените ганги. Това е първият индикатор за не професионализъм в даден спа център. Посещавайки такъв спа център би следвало да изисквате сертификат за качеството на самите геоди подписан и подпечатан от института по минералология. Съществуват трима истински доставчика на такива геоди, един от които е музеят „Земята и хората”, там качеството е гарантирано. Попитайте в даден спа център дали имат минерала Тектит и поискайте да ви го покажат. В случай, че е в наличност, може спокойно да се доверите на услугите на съответният спа център.

Полагане на други камъни, освен горещи геоди, се поставят върху тялото на клиента от краката към главата. Енергията в този вид на подредба на лечебни терапии, се движи в една посока през тялото, или земя – небе, или небе на земя, тоест от опашната кост към главата и обратно. Ако посоката на енергията е земя и небе, и всички подредени камъни, които имат върхове са поставени с заострената част – остеснената, обърнати към главата, ефектът от това направление е задвижването енергията на клиента с по-висока вибрация или на по-духовно ниво.

Ако посоката е небе-земя, с кристали, сочещи към краката. Това направление движи енергията към така познатото „заземяване”. Този метод се прилага при хора живеещи на по-високите етажи. Прилагането на такава услуга от спа център е знак за наличието на качествени и професионални услуги. Естествено би следвало да се знаят съответните камъни отговарящи на „небе” и „земя”.

Минерали и кристали са едни от най-големите източници на уникална енергия. Горещо препоръчвам на хората да носят със себе си по един минерал или кристал – „ Докосни ги и ще оздравееш, погали ги и ще заблестиш” – Красимир Куртев.

Всеки може да се обърне към мен за консултация в определена област засягаща всичко за минерали и кристали. Координати: Skype:  ezominerali,  0897 339585, 0887 392139 – Красимир Куртев

Публикувано:  Интервюто взеха: Силвия Йорданова и Петя Тончева

 

Теми #Алеф #красимир куртев #кристали #Лечението с минерали и кристали се завръща #минерали #Планетарни идеи #холистичната медицина #човешкият организъм