Минерали и Кристали

ЛЕЧЕБНИТЕ КРИСТАЛИ ЗА ЗДРАВО ОБЩЕСТВО

ЛЕЧЕБНИТЕ КРИСТАЛИ ЗА ЗДРАВО ОБЩЕСТВО

Лечебните кристали за здраво общество. Кристалите ни привличат, те ни търсят и намират, кристалите ни дават енергия и ни лекуват. (Продължение от публикацията: „Лечебните камъни – последна надежда“)

„Лечебните кристали са приемници и на информацията от торсионните полета, която също пропускат избирателно – т.е. те ни дават онова, което ни е нужно не само да оцелеем, но и да се развиваме съобразно законите на Природата. Ако у даден човек е достатъчно развито желанието да се придържа към тези закони, той лесно ще може да “чете” тази информация и да се ползва от нея“.

„Безспорно най-силно въздействие върху енергийното поле на човека оказват относително чистите кристали. Неслучайно с най-голяма популярност за лечебни цели в древността са се ползвали диамантът, смарагдът, рубинът, сапфирът, аквамаринът. Ненадминати остават и различните кварцови разновидности – планински кристал, аметист, морион и други. Още преди хилядолетия китайците са установили невероятните възможности на нефрита, а южноамериканските индианци на жадеита. Арабският философ и учен от таджикски произход Абу Али ибн Сина-Авицена (980-1037) лекува успешно различни заболявания с полагане на нефритова възглавничка под врата на пациента.“

„По-надолу са посочени минералите, които могат да облекчат страданията или да излекуват съответното заболяване. При терапията с тях няма възрастови ограничения, нито противопоказания или странични явления. Желателно е преди да пристъпите към решаване на съответния проблем да сте наясно с точната диагноза и да имате мнението на минералотерапевт. Не забравяйте и че страната е удавена със синтетични аналози и минерали със съмнително качество, така че не е без значение откъде ще се снабдите с тях. По време на лечението не е необходимо да се настройвате по определен начин“.

 

“Ние привличаме като с магнит в живота си всичко, което е в мислите ни.” – Ричард Бах

 

За изключително мощните биоенергийни лечебни кристали

 

 

 

Лечебен камък е Шпинел (рубицел, цейлонит, пикотит, благороден шпинел)

 

Намира много широко приложение. Притежава уникално съчетание на магнитни, електрични и други свойства. Именно с тях са свързани успехите на изчислителната и свръхвисокочестотната техника, телемеханиката, радиоелектронната техника и други.

Смята се, че червените камъни облекчават очни заболявания, подобряват зрението, подпомагат кръвоносната система и укрепват имунната система.

Препоръчва се носенето на шпинел за облекчаване на болката в областта на кръста, за възстановяване на стомашно-чревния тракт.

Срещу инфекциозни заболявания, този удивителен камък е в състояние да намали усещането за жажда. Шпинелът е в състояние да повлияе на пъпната чакра.

Лечебен кристал Циркон

Има антиспастичен ефект върху черния дроб и жлъчния мехур. Цирконът има успокояващ ефект при алергии и астми и действа благоприятно при бронхити и други респираторни заболявания. Той помага на този, който го носи, да преодолее загубите си, лекува психични заболявания и засилва здравия разум.

Цирконът е много полезен за тези, които страдат от исхемична болест на сърцето. Препоръчва се на тези, които имат периодично кървене от носа. Литотерапевтите твърдят, че Цирконът може да активира работата на черния дроб и щитовидната жлеза.

Синият Циркон се прилага при прекомерно затлъстяване, тъй като може да намали апетита и да регулира работата на червата.

Черният Циркон се препоръчва при простудни заболявания, които се появяват на фона на преохлаждане.

Носенето на бижута с Циркон се препоръчва за отърваване от кошмари и безсъние.

Лечебен кристал Хризокола (елатский камък, ейлатски камък)

 

Усилва усещането за душевен мир, подпомага интуицията и търпението, както и обичта към околните.

Енергията от Хризокола оказва силно влияние върху долната част на корема, нормализира, стимулира и активира половите органи, подобрява притока на кръв към яйчниците и матката, лекува възпаление и подуване, неуспехи в менструалния цикъл, гинекологични заболявания.

При проблеми с щитовидната жлеза, болки в гърлото, заболявания като ангина и различни видове кашлица, в случаи на проблеми с говора. Има много добри антимикробни и противовъзпалителни способности.

Към помощта на Хризокола прибягват също и при нервно изтощение, безсъние, постоянен стрес, депресия и нервни сривове.

Този камък не напразно се счита за чисто женски. Дори се препоръчва да се носи по време на бременност и да се държи край себе си по време на раждане. Помага за лекуване на безплодие, за възстановяване след неуспешни бременности, при лечение на венерически болести.

 

 

Лечебен кристал Хематит (Кровавик)

Хематитът е минерал, съдържащ около 70% желязо. Римските войници и гладиатори носели хематит за предпазване от рани по време на битка, също и при раждане. Използва се като много силен амулет за предпазване от болести и нещастия.

Помага при болести на кръвообращението, черния дроб, бъбреците и далака. Пречиства кръвта. Влияе благотворно на нервната система, потушава нервните изблици. Хематитът пречиства кръвта, спира кървенето, лекува рани, лекува тумори.

Предполага се, че камъкът лекува и може напълно да намали очни язви.

Дава възможност за избавяне от урогенитални нарушения, особено за мъжете, помага при неволни семенни емисии.

 

Лечебен кристал Флуорит

Флуоритът представлява основно калциев дифлуорид. В Индия вярват, че това е камъкът с най-силна магическа енергия.

Носи късмет в Любовта, помага на притежателя си да се справя с емоциите, предпазва от истерия, успокоява ума.

Помага при лечението на кожните тъкани и премахва петна по кожата. А също така и при епилепсия, сърдечни проблеми, склероза, ревматични възпаления и болки в главата.

Флуоритът е чудесно средство за главоболие. Има положителен ефект върху сърцето и кръвоносните съдове, подпомага дейността на мозъка, при пристъпи на епилепсия, както и за укрепване на паметта при множествена склероза.

Флуоритът може да облекчи тежкото положение на хората, които са зависими от промените в атмосферните условия, може да тонизира нервната система като цяло.

Успокоява при стрес, нормализира съня, облекчава безсъние.

Флуорит във формата на топка може да се ползва за общ масаж на лицето и тялото.

 

 

Лечебен кристал Тюркоаз (Тюркиз)

Енергията на тюркоаза помага за успех, носи щастие. В миналото и сега жените зашиват малко камъче в дрехата на мъж, за да ги обича. Има силата да отблъсква “лоши очи”. Вярвали, че ако притежателят му се разболеел, камъкът потъмнява, променя цвета си.

Успокоява болките в гърлото, лекува очите, при женски болести, главоболие. Много добре тонизира и укрепва цялото тяло, помага за регенерирането на тъканите, подобрява кръвообращението и коригира всякакви проблеми, свързани с кръвоносната и дихателната система.

Противодейства на всякаква отрова, освен това го стривали на прах и правели от него еликсир срещу ухапване от скорпиони и страдания, причинени от обсебване от демони.

Смята се, че тюркоаз носен заедно със сребро, помага при безсъние. Спира кървенето, помага при язва на стомаха и заболявания на черния дроб.

Тюркоаз носен заедно със злато възстановява всички процеси и функции на човешкото тяло, подобрява и укрепва имунитета.

Списъкът на лечебните камъни е селектират от различни руски медицинска сайтове.

Следва продължение…

Теми #заболявания #здраве #лечебните кристали #минерали и кристали #общество #последна надежда