КРИСТАЛИ ЛЮБОПИТНО

Кристална терапия – рецепти

Кристална терапия – рецепти

 

Кристалната терапия използва дарове от природата

 

Представям ви няколко рецепти, които се прилагат успешно при кристална терапия. При желание бихте могли да си помогнете, когато химията е на колене. Кристалната терапия използва дарове от природата и в това се състои нейната ефективност.

Кристална терапия с минерали и кристали

Кристална терапия с Лабрадорит – Стимулира функцията на тимусната жлеза при децата и стабилизира имунната система. Този ефект се постига, когато се масажират дланите, след  което минералът се полага за 10 минути върху гръдната кост. При продължително носене в дланта лабрадоритът укрепва нервната система и активира волята.

Този невероятен камък има изключително силно въздействие при проблеми на скелетната система – артрит, шипове, ставни заболявания, невралгични болки, радикулит, дископатия, изтръпване на крайниците, болки в мускулите, нарушено кръвообращение и оросяване с кръв. Препоръчва се няколко минутен  масаж върху основата на опашната кост (базисният енергиен център). Терапията се осъществява с умерено силен натиск отдолу нагоре с използването на няколко капки зехтин. Извършвана сутрин, тази терапия премахва енергийните блокади в целия организъм, активира работата на жлезите с вътрешна секреция и стимулира кръвообращението. Тя оказва положително въздействие върху състоянието на мускулите, половите органи и надбъбречните жлези. Може да се практикува няколко пъти дневно.

*Преди употреба минералът се измива с вода.

Кристална терапия с Хематит – Стимулира образуването на червени кръвни телца. Той помага и при анемия – необходимо е да се масажира продължително време с няколко капки зехтин базисната чакра.

Хематитът въздейства положително при проблеми с кръвообращението. В този случай се полага върху сърдечния енергиен център. За възстановяване след очни проблеми полирано късче се налага върху клепачите по за 10 минути няколко пъти на ден. Помага и за по-бързо заспиване, когато заедно с розов кварц се постави до възглавницата.

Верижка от хематит помага за бързото възстановяване на уморени и отекли крака.

Хематитът може да помогне при хемороидни страдания – три пъти на ден се пие хематитова вода (късчета хематит престояват в съд с 1 литър вода 12 часа). При разширени вени с обработен минерал се масажират без натиск и с капка зехтин болезнените места, след което краката се поставят нависоко.  Ако минералът се затопли при терапията, се изстудява в чаша.

*Естественият хематит запазва студенината си и през най-горещия летен ден. След употреба се измива с вода и сапун.

Кристална терапия с Иолит – Препоръчва се при свръхвъзбуда, киселини в стомаха и повръщане. Засилва кръвообращението, понижава кръвното налягане. Предотвратява задържането на вода в тялото. Намалява страхове и депресии.

При стресови ситуации, депресивни симптоми в началото на деня се поставя върху челната чакра, като допълнително се изпива чаша вода с потопен в нея от вечерта  Иолит (йолит).

*След употреба се измива с топла вода и се оставя да изсъхне без да се бърше.

Кристална терапия с Калцит – При възпалена и сърбяща кожа се намазва тялото до пълно заздравяване със стрит калцит, примесен с мас или вазелин. Мехлемът помага за регенерацията на кожата върху белези от рани или след хирургическа намеса.

Поставен  върху челния енергиен център, прояснява съзнанието и помага при склерози. Тази терапия се извършва сутрин и вечер по за 10 минути.

*След употреба се измива със студена вода.

Кристална терапия с Обсидиан – освобождава напрежението и енергийните блокади и ускорява зарастването на рани. Използва се за подобряване на кръвообращението; като такъв е подходящ за терапия на студени ръце и стъпала. Доказано е въздействието му при мускулни проблеми и болки в гърба. За постигане на лечебен ефект се масажират продължително време с няколко капки зехтин засегнатите области.

Камъкът има живително въздействие при шок и страхове. Масажират се двете стъпала по линията от втория пръст до петата, след което минералът се поставя за десет минути върху слънчевия сплит.

*След употреба се измива под течаща вода.

Следва…

В случай, че желаете да използвате природните дарове чрез кристална терапия, не се колебайте да ме потърсите. Консултацията  е напълно безплатна.

Из „Енциклопедия на минерали и кристали“

АМУЛЕТ ЦИТРИНИНА СЪЛЗА – Цитрин Бразилия