Анализирай с Красимир Куртев

КРИСТАЛИ ПРОТИВ СТРАХОВА НЕВРОЗА

КРИСТАЛИ ПРОТИВ СТРАХОВА НЕВРОЗА

Кристали против страхова невроза. Все повече нарастват безпричинните безпокойства, които продължават месеци наред. Обикновено при първата среща с медик се оказва, че сте попаднали в клопката на различни видове депресии. При така наречената страхова невроза имаме налице и физически симптоми, като сърдечна палпитация или прекомерна нервност.

 

Това коварно състояние – страхова невроза би следвало да се разглежда под няколко вида:

  • Обсебваща страхова невроза (маниакална): При нея хората са „нападнати” от настойчиви повтарящи се мисли, които са отражение на преувеличени страхове и тревоги. Типичен пример за такава невроза е страх от евентуална зараза от микроби или страхове от неправилно поведение или проява на насилие. Тази мания може да доведе до спазване на някакъв ритуал или друг вид действие, което задължително извършвате, като например миене на ръце, повтаряне на определени фрази и др.
  • Панически разстройства: характерно за тях е повтаряща се, неочаквана атака на паника. Без предупреждение ви атакуват и обикновено продължават 15-30 ужасни минути. Паническите разстройства, като разновидност на страховата невроза, може да са придружават от агорафобия (страх от места, които трудно могат да се напуснат-търговски молове, самолет и т.н.)
  • Посттравматичен стрес: Появява се след преживяна силно травмиращо събитие като сексуален или физически тормоз, свидетел на смърт, неочаквана загуба на близък човек или природно бедствие. Това са основните симптоми:повторно преживяване на събитието, поведение на бягството (например избягване на места свързани по някакъв начин със травмиращото събитие); емоционално отчуждение; Този вид страхова невроза проявява и физически симптоми – лош сън, раздразнителност или лоша концентрация.
  • Фобии, това е състояние, което представлява преувеличен и нереален страх от определен обект, дейност или ситуация, която в действителност е малко опасна или дори никак. Чести фобии са тези от някои видове животни – змии, жаби, паяци;страх от летене, от височини и др.

Страховата невроза може да влоши много предишни медицински състояния – язва, хипертония, астма и други.

Кристалите – най-големите врагове на депресивните състояния

Красимир Куртев – A priori Doctor Honoris Causa. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране. Feng Shui Crystal Master в областта на минералолечението – литотерапия. Прилага лечебни методи с минерали и кристали от алтернативната медицина само със съдействието медик!
Контакти: 0897 33 95 85 , 0876 47 05 67

Skype: ezominerali

Представям ви схема за синхронизация, хармонизация и баланс на чакрите чрез въздействието на определени минерали и кристали. Кристалите разпространяват топлината, приета от различни източници с различна скорост в различните посоки. От своя страна всяко триене, нагряване, охлаждане, натиск или дори само докосване възбужда електричество в тях. Всеки кристал изравнява електромагнитните трептения, които го атакуват, независимо от техния източник или амплитуда. При отразяване или преминаване през повечето от кристалните вещества еклектичните и магнитните трептения се свеждат в една плоскост, т.е. поляризират се. Подобно на слънчевите очила не допускат вредните излъчвания.

Това всъщност е и идеята, която ви предлагам, да се поляризират наличията на вредни вибрации във фините канали, биополе и чакри. За да се отпуши пътят на чистата енергия. Синхронизирането няма за цел лечение, а въвеждане на ред на хаотичните вибрации, които водят до много болести включително, депресии, страхови неврози и панически разстройства.

Ето и първите минерали и кристали както и упътване за работа с тях:

ОПУШЕН КВАРЦ – Предотвратява състояние на стрес и паника. Веднага след стресова ситуация се масажират дланите на двете ръце. Масажът с него помага за уравновесяване на душевното състояние. След употреба се измива с течаща вода. При силни напрежения, притеснения и други разтривайте дланите си с опушен кварц. В началото правете този масаж всеки ден на всеки три часа. При екстремни случаи може и по често.

СОДАЛИТ – Един от най-големите врагове на депресивните състояния . При такива състояния и кризи се поставя сутрин и вечер за 15 минути върху третото око. Допълнително се масажира линията от големия пръст към петата на двете стъпала. Последователно поставян върху третото око и гърления енергиен център, действа успокояващо и хармонизиращо и на щитовидната жлеза и вегетативната нервна система. Държан в ръка, содалитьт действа стимулиращо и стабилизиращо върху функциите на всички жлези – тази терапия се редува с масаж на дланите с аметист или планински кристал. При масаж на дланите минералът успокоява нервната система, стимулира мисловния процес и творческата енергия и съдейства за постигане на душевно равновесие. Един от най-подходящите за хората с холерични характери. Измива се преди употреба с вода.

РОЗОВ КВАРЦ – Розовият кварц успокоява връхлитащата свръх енергия. С този минерал няколко пъти на ден се масажира линията между четвъртия пръст и петата на стъпалата. Тази терапия се прилага и при паническо разстройство, като се допълва с масаж на дланите.Проблеми със страхови неврози се отстраняват с продължително контактуване с минерала през деня, след което вечер се поставя до възглавницата.

Други указания: Розовият кварц разгръща своята енергия най-силно, когато се постави в средата на стаята. Розовият кварц е най-важният камък за елиминиране на облъчване от вредни лъчи. Поставен върху монитора на компютър, помага за избягване на главоболието и очната преумора. Положен до възглавницата, елиминира вредните енергийни полета. При масажиране на дланите минералът подобрява кръвообращението в целия организъм.След използване се измива под течаща вода.

ЦИТРИН – Положен върху слънчевия сплит, цитринът оказва благотворно влияние върху нервната система, способността за концентрация и въздейства положително на стомаха, дванайсетопръстника и проблеми с панкреасът. Минералът помага срещу образуването на газове – всяка вечер преди заспиване за 20 минути се поставя къс от него върху слънчевия сплит, а пъпната чакра се налага с червено кафяв яспис. Прогонва кошмарни мисли, стимулира оптимизъм и елиминира последствията от депресии и стрес. След употреба цитринът се измива с топла вода. Разгръща силата си най-добре в пряк контакт с кожата.

АВАНТЮРИН – Този минерал защитава от състояния на страх, ако се държи продължително в ръка, всеки ден. Поставен върху областта на сърцето, стимулира релаксацията. Преди употреба е необходимо минералът да се измива. Оставя се да изсъхне без да се бърше.

ТИГРОВО ОКО – Тигровото око стимулира очистването на бронхите при употреба на психотропни вещества, опиати, силни психо медикаменти и тютюнопушене, когато се постави между слънчевия сплит и гръдната кост. Тази терапия активира белите дробове и за преодоляване на вредните енергии. Също така камъкът се прилага при получаване от стрес – в този случай слепоочията се масажират с минерала леко с кръгови движения. (Поставен върху черния дроб, минералът го активира за изхвърляне на вредните вещества.) Тигровото око действа срещу депресии и повишава концентрацията. Преди и след употреба се измива със студена вода.

АМЕТИСТ – Известно е изключително силното му положително въздействие при различни форми на стрес, паника, фобии на и напрегнатост. При физически контакт с тялото отпуска нервите и ги стабилизира. При силно напрежение в главата периодично се полага върху третото око и се масажират слепоочията. Тази терапия, изпълнявана редовно сутрин и вечер, осигурява през деня ясна мисъл, през нощта – здрав сън. При стрес се масажира челото вертикално по средата с капка зехтин, след което камъкът се полага върху третото око. Ще бъде добре да имате с аметист визуален контакт почти постоянно , в спалнята Ви препоръчвам да бъде на нивото на главата. Необходимо е периодично да се поставя под затоплена течаща вода.

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ – Действа стимулиращо върху целия организъм. Може да се съчетава с всички минерали. Поставян профилактично всеки ден сутрин и вечер за по 10 минути върху сърдечния енергиен център, гарантира душевно равновесие. Държан в ръка, успокоява при стресови ситуации. Магнитните трептения на този минерал в естествения му вид привеждат в хармония жизнената енергия на хората около него. Съвършената му кристална решетка осигурява мощна защита от негативни енергии на мястото, където е поставен.

Един от най-силните минерали за опазване от биоинтервенции. Положен върху челния енергиен център, елиминира видения и натрапчиви мисли.

След използване за лечебна терапия се измива с вода и се оставя да изсъхне на слънце.

Също така ви препоръчвам сутрин, обед и вечер преди лягане да направите кръг със своите минерали и кристали, и да положите краката си в него. При седнало положение да бъдете в по – широк кръг.

Езотерични консултации – Парапсихолог