Минерали и Кристали

Кристали при заболявания на дихателните пътища

Кристали при заболявания на дихателните пътища

Кристали при заболявания на дихателните пътища е публикация – рецептурник в който ще ви предоставя различни рецепти за лечение чрез минерали и кристали при заболявания като: Белодробни проблеми, Бронхит и Остри вирусни инфекции на дихателната система като цяло.

 Лечение с минерали и кристали – дихателни пътища

  1. Кехлибар има четири групи: сукцинит (балтийски); бирмит (бирмански); симетит (сицилиански) и румънит (румънски). (Последните три са по-редки и находищата им са ограничени.)

Кехлибарът е един от важните и силни лечебни минерали. Положен върху пъпната чакра действа благоприятно при сваляне на висока телесна температура. Ненадминат аморфен минерал като лечебно средство за предпазване и лечение на бронхит, простудни заболявания, дихателни алергии, сенна хрема, фарингит и други.

Късче кехлибар престоява в 200 гр. мека водка една седмица, след   което се изважда. От получения еликсир (структурирана течност) се пие по определена схема в зависимост от проблема и здравословното състояние на болния. Същата терапия укрепва имунната система и предпазва от грип.

При бронхит основният симптом е кашлицата, придружена с хрипове на белите дробове. Използвайте предимно терциерен кехлибар.

Кехлибарът е един от най-подходящите минерали за лечение на хронична мигрена – голям къс кехлибар се поставя за 15 минути върху челния енергиен център – сутрин и вечер задължително.

Кехлибарът трябва да се носи по възможност по-близо до кожата. Когато при допир с тялото се затопля трудно, се поставя за малко под течаща хладка вода.

*За лечебни цели се използва единствено естествен кехлибар. Малко хора могат да го различат от синтетичния или пресования, затова е наложително при покупката да се консултирате с добросъвестен специалист.

  1. Апатит – Необработен къс от този кристал се полага внимателно между слънчевия сплит и гръдната кост. При редовна употреба е задължително веднъж седмично да престоява в съд с вода. Не се бърше, да се избягва излагането му на пряка слънчева светлина.
  1. Кианит – При добре затоплена вода с кианит (камъкът се поставя в чаша вода през нощта) успокоява болки в гърлото. След употреба се подлага под студена вода. Не се бърше.
  1. Тигровото око стимулира очистването на бронхите, когато се постави между слънчевия сплит и гръдната кост. Тази терапия активира дробовете и за преодоляване на астма, но задължително се използва и кехлибар.

При силно изявена кашлица затоплете камъка след което масажирайте гръдната кост. Терапията трае от 10 до 15 минути. При масажът поставете върху Тигровото око капка зехтин или тоалетно мляко, така ще избегнете дразнене и зачервяване на кожата.

Регулирането на енергийния поток при заболявания на дихателните пътища се осъществява чрез масажи от двете страни на първи гръден прешлен. Камъкът се притиска като натискът се увеличава постепенно до границата на болката и се задържа в това положение три минути. След което се отпуска бавно с въртеливи движения. Масажът се провежда първо от лявата страна, след което от дясната страна. Тази терапия се провежда два пъти на ден, сутрин и вечер.

Камъкът се прилага при получена от стрес мигрена – в този случай слепоочията се масажират с минерала леко с кръгови движения. Поставен върху черния дроб, минералът го активира за изхвърляне на вредните вещества. Като украшение не се носи непрекъснато, редува се с други минерали.

  1. При белодробен емфизем (хронично заболяване, при което се увреждат алвеолите – малките въздушни мехурчета в белите дробове. Дробовете се разширяват и загубват еластичността си. Това затруднява издишването и нарушава нормалната обмяна на кислород и въглероден двуокис. В миналото са боледували най-вече мъже в по-напреднала възраст, но с масовото тютюнопушене сред жените картината днес е променена ). Започнете терапия с прием на структурирана вода с Клиноптилолит.

Три пъти дневно приемете по една чаена лъжичка с настойка (виж Кехлибар) от червен кехлибар. Вечер преди заспиване поставете камък Пирит върху гръдната кост за петнадесет минути. Така се стимулират бронхите и се улеснява изхвърлянето на храчки.

Тази терапия бихте могли да я проведете като заместите Пирит с Тюкоаз. Поставете минералът Тюркуаз върху гърлената ямка за 20 минути. След което този прекрасен полускъпоценен камък се измива добре и се поставя в чаша вода. Тази структурирана вода се пие сутрин на гладно. Тази вода активира съпротивителните сили на организмът.

**Публикацията няма за цел да се предизвика самолечение. Преди да пристъпите към описаните терапии се консултирайте със своят личен лекар.

Използвани рецепти от „Енциклопедия на минералите от А-Я“

За повече информация: Красимир Куртев, 0897 339585 и 0887 392139

Теми #апатит #бронхит #дихателни алергии #дихателни пътища #заболявания #кехлибар #кианит #красимир куртев #кристали #лечение с кристали #минерали и кристали #простудни заболявания #рецепти #сенна хрема #терапия #тигрово око #тюркоаз #фарингит