Анализирай с Красимир Куртев

Красимир Куртев: Аз не съм ясновидец

Красимир Куртев: Аз не съм ясновидец

Представям ви оригиналът, който изпратих към вестник „България днес“. Разликите предоставям на вас, читателите. Считам, че дадена публикация или интервю не следва да бъдат прекроени, напротив публикувани едно към едно… И никъде не съм написал, че лекувам зомбита. Тази публикация е вид Право на отговор от моя страна.

Аз не съм ясновидец!

ОТГОВОРИ ЗА ИНТЕРВЮ ПРЕД – БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Заглавието не отговаря на истината, вестникът е публикувал това заглавие:

Красимир Куртев – Алеф, ясновидец и езотерик: ЛЕКУВАМ ЗОМБИТА

– Г-н Куртев, имате изключителни знания в областта на паранормалното, разкажете за какво напоследък ви търсят хората и защо отново имаме бум на всякакъв вид „магии“, които хората си правят за щяло и нещяло? Според вас, има ли бяла магия и как да познае обикновеният човек, че има такава? Кога е просто уморен или болен и кога можем да говорим за вмешателство в човешката аура?

Имам познания в езотериката като цяло. Вече 18 години се опитвам по един или друг начин да съдействам на хора от страната и чужбина чрез езотерични методологии в областта на езотериката. През последните две години, предимно ме търсят хора, които са попаднали в капана така познатите зомбиране, обсебване и енергиен вампиризъм, които спадат към основната матрица „Чужди вмешателства“ (Агресивни Негативни Атаки ) по- познати като магии.

Относно цветовете на така наречените магии, най-отговорно заявявам, че при подобни окултни ритуали понятия като бяла, червена, черна, розова и прочие цветове на магия просто няма. Ще си позволя един съвет от многогодишният си опит – Магията не се разваля, тя се хармонизира.

Това са фриволни схващания или опити и прийоми за да се „закачи“ някой реципиент (клиент на светски език). И ще се аргументирам, разбира се. Когато даден окултист предложи „бяла“ магия за любов, той извършва действия против волята на едно лице, сиреч влиза в абсолютен противовес със законите на Вселената. Пример: Лицето И.Иванова желае да има връзка с И.Иванов, това означава, че Иванова поръчва окултна намеса без знанието на Иванов.

Повечето поръчители изобщо не си дават сметка, какви са тежките съдбовни и кармични последствия от подобни действия. Не след дълго ще настъпи ефекта на Бумеранг – Всичко на този свят се връща или Каквото посееш, това и ще пожънеш.

При така познатите предложения за „Събиране на разделени двойки“, горното важи в пълна сила. Затова съветвам хората, които се обръщат към мен да бъде хармонизиран човека, който желае връзката или семейството да се възстановят. За да имаме на лице раздяла, следва да има Причина, а за да има причина следва да потърсим Първопричината. Никой не бяга от хубавото, повечето хора предпочитат пред хубавото още по-хубаво. Въпрос на вътрешна потребност или желание.

За да напусне някой някого, Първопричината е липсата на харизма – излъчване към другото лице. Тук не иде реч за външното излъчване (лице и тяло), а такова в Духовен аспект. Ще илюстрирам това по следния начин. При И.Иванова е настъпил срив на енергийно ниво, тя не го усеща, но нейният партньор долавя, че нещо не е наред и Иванова му действа зле по необясними причини. Тоест, при липса на енергиен баланс Иванова наваксва празното пространство в чакрите си чрез енергията на Иванов. Биополето му усеща това и блокира всякакъв контакт. Аналог е с имунната система, има вирус и системата алармира светкавично.

При Иванов вече настъпват енергийни симптоми на затормозяване и съответно чрез своят инстинкт за самосъхранение напуска Иванова, следва раздяла. Това е езотеричното обяснение, светските причини са ясни, несходство в характерите и прочие.

Когато Иванова бъде хармонизирана нейното променено мислене и енергийно поведение достигат по телепатичен път до Иванов. Същият вече е поставен в Размисъл. Този метод се базира на 80%, защото може да има умишлено чуждо вмешателство за раздяла между двамата. В такъв случай схемата се променя и коригира съответно.

Можем да направим аналог с научна обосновка. Принципа на промяна относно взаимоотношенията може принципно да се позове от първият закон на Нютон (Законът се нарича още и „Закон за запазване на инерцията“ или принцип на Галилей), който гласи: „Всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно и праволинейно движение дотогава, докато външна сила не го изведе от това състояние“. Тази външна сила всъщност в езотериката се именува „Синхронизация и хармонизация на даден индивид“.

– Обяснете ни какво означава халдейски чародей, обучен от старейшините на Кабаластичните и Херметичните традиции? Когато правите амулет за някого, той лековит ли е или основно защитава човека?

Благодаря за този важен за мен въпрос! Бих желал да поясня, че аз не съм нито чародей, нито гадател, нито Маг номер едно, нито Ясновидец номер едно. Аз съм просто езотеричен изследовател и окултен наблюдател. Всъщност представянето ми: Красимир Куртев – A priori Doctor Honoris Causa, Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране. Красимир Куртев е консултант по езотерика и духовно познание за балансирано прилагане на мисловни модели в разнообразните проблеми на живота. Сътрудник – изследовател в регионалната „Лаборатория по мулти – медиаторика, радиестезична и климатогенна диагностика, езотерична минералогия и кристалография и ръководител на медиаторна сакрална група град Пловдив към Н. И. У. М. Ф. при МАСФЕН, Европейски съюз. Лиценз за правоспособност №411 – 02 III V. I. P. L. P. Отговарящ за цяла южна България.

Кабалистичните старейшини са хора, които са дълбоко запознати с Кабала. Придобил съм знания от двама кабалисти, чиито имена ще запазя в тайна по силата на тяхно желание. Херметичните традиции, това са така познатите закони на Вселената или херметични закони, спуснати към Хермес Тристмегист и разпространени във времето. Човек, който не познава тези закони, не ги е опознал и не ги прилага, не би следвало да се занимава с езотерика. Всички хора знаем, че законите са затова закони за да се спазват стриктно.

Относно амулетите. Аз боравя с амулети единствено и само от минерали и кристали, защото те са жива материя. Амулетите, алтернативната медицина и ортодоксалната медицина са три различни неща. Амулетите не лекуват, те се явяват защитна кристална решетка в самата кристална решетка, защото човека е течен кристал, както споменава литотерапевта Иван Митев. Има съществена разлика между амулети и талисмани. Вторите са вид Плацебо (ефект, при който симптомите на пациента могат да се подобрят при наличие на неуспешно или лъжливо лечение, само защото пациентът вярва.), или внушение или самовнушение. Докато при амулетите има наличие на високо честотни вибрации.

Бих споделил нещо интересно, може би с вашите читатели. Подковата символизира съд, обърната с отвор надолу, подковата дава знак за забрана на всякакъв прием на енергия, независимо дали е позитивна или не. Обърната нагоре, подковата приема всичко. Защо споменах това, защото всеки занимаващ се с езотерика трябва да познава семантиката – символите на всеки един предмет.

– Работите с така нареченият „Библейски ключ“ /библейска математика/, разкодирайки заложеното във всички свещени книги. Означава ли това, че пътят на всеки от нас е начертан и до колко можем да променим това – в личен и в планетарен мащаб?

Библейската математика е открита много отдавна и доста учени работят с нея. Айнщайн предимно е работил чрез библейската математика и прави феноменални разкрития за своите изобретения. За жалост едно от тях е атомната бомба. Библейската математика се прилага чрез определени интервали, тоест определени думи в даден стих се прескачат в определен вид и зависимост.

Дали човешкият път е пред начертан. Архитектурният план за хомосапиенс (човека) е прецизно начертан от Творецът- Бог. Феноменалното в този Божествен план е Правото на Свободната воля, тоест всеки се ражда на тази земя с определена мисия, която трябва да изпълни, обаче правото на свободната човешка воля определя начертаното. Как спираме процеса на своята мисия, спираме я чрез Оправданието- Така е пило писано. Именно това оправдание ни връща няколкократно чрез инкарнации-прераждания до като не изпълним своята мисия. За да разкрием нашата мисия следва да си направим мисловна профилактика – Кой съм аз, какво мога, до къде го мога и кой стои срещу мен. Естествено в началото субективизма ще взима връх, ала при редовна духовна профилактика нещата ще се балансират. Накратко, за да опознаем своята мисия следва първо да опознаем себе си. В случай, че не можем, би трябвало да се обърнем към специалист-Духовен учител един вид. Кармата е Вчера и утре, Съдбата е днес. Нашите постъпки променят съдбите ни и от там следва кармичното изкупление.

– Как чрез фън шуи можем да се справим с магиите или проклятията на лоши хора? Какво е „ша“ енергия, разкажете за нея? Кои са камъните преобразуващи „ци“ в „ша“ енергия?

Ци или Ки енергията е тази, която е носител на положителните фини частици, Ша енергията е носител на отрицателните -негативните. Те (негативните)са като вирусите , които връхлитат към компютрите. В състояния са да разрушат цялата система. И двете енергии преминават в един поток. Както бактериите така и Ша енергията си търси благоприятна среда. Обикновено се „закачат“ при хора с ниско енергийно ниво, „полепват“ по външни и вътрешни ъгли в домове и офиси. По тези и други причини Фън Шуи препоръчва да се избягват такива остри ъгли, наличие на цветя, които имат остри листа, тръни, бодли и прочие. Всъщност Фън Шуи е цяла наука и няма как да се побере в няколко реда.

Колкото до камъните, то всеки един камък би могъл да бъде преобразовател на Ша или Ци енергия зависи как ще бъде кодиран. Може би това ви звучи мистично, ала всъщност не е така. Както всеки човек си има код -ДНК, така и всеки камък има своят код. Тъжното е, че на камъните се гледа като модна тенденция или вестители и глупавото пазители за определена зодия, което е пълен абсурд. Вие може да сте зодия Риби и да ви предоставят Аквамарин, но ако вашата база данни не отговаря, тогава? Всичко е строго индивидуално. Да допуснем, че Вие сте резистентен или алергичен човек спрямо съставките на Аквамарин, следва ли да се вслушате в сенсилните препоръки, надявам се не. Разработил съм схеми и след необходимите изчисления и анализи бих могъл да предоставя на всеки един човек обърнал се към мен съответната необходима комбинация от минерали и кристали.

През 2008 година, лятото разтревожен мъж ми се обажда по телефона. Започва да ми разказва своята сага, как една жена му препоръчала да носи камък от Рубин за щастие, любов и пари. Щастлив от красивите слова, той си поръчва златен пръстен с поставен Рубин на него. Човекът е бил хипертоник, и не след дълго прави остра хипертонична криза-приемат го в спешното. Ала женицата от къде да знае, чела разни книги или океанът от публикации във виртуалното пространство и ето ги тежките последствия за клиентът й.

– За смяната на магнитното поле говорят мнозина учени. Вярвате ли в това, че ще оцелеят само хората с по-високи вибрации, а за останалите ще се появят нови болести. И само чрез промяна в хранителния режим като изключване на месо и мляко, ли могат да се повишат енергийните вибрации у човека?

За да се достигнат високите вибрации следва човек да промени своят начин на мислене. Квантовият преход вече е почти преминал и всичко ще бъде отсято към 2020година. Това обаче не означава, че от планетата ще бъдат заличени физически хора. Катаклизми е имало, има и ще продължава да има. Отсяването се отнася за духовно ниво. Едните ще виждат нещата по съвсем философски начин и ще просперират, а останалите ще останат в безвремието, тоест в застой. Няма да им върви, ще изпадат в катарзиси – депресии, с няколко думи ще страдат душите им.

За хранителният режим. Всяко нещо в необходимите дози. Друг е въпросът, че недобронамерени при това властимащи хора тровят човечеството по света. Кое да се консумира и кое не е описано в Библията-книгата на Левит -Глава 11-та.

– Защо не ни върви, г-н Куртев?

Българите сме твърде емоционални, ала ни липсва синтезирано мислене и в този ред на мисли следва да поставя един прекрасен цитат : „Мисленето определя какво ще видят очите“. Какво представлява българина вчера и днес, една странна симбиоза от бабаитлък и робска психика. Завистта е най-опасният вид магия. Ще цитирам писателят Емилиян Станев: „Завистта избра за своя столица България“.

Вместо отговор ще поставя частица от книгата си „Защо не ни върви“:

“Нищо ново не видях под слънцето, освен суета човешка“, колко е верен този стих на Еклисиаст. Материалният свят не е нищо друго освен сянка на духовния. Ние не живеем в себе си, а в сенките си. Гледаме на живота с мъгляви диоптри, гоним слава, пари, търсим интрига, която като с лакът измества кадърните от дадено място за да седне некадърния. Меркантилността се е загнездела именно там, където трябва да пее славеят на духовността.

“Ще погинете между народите;” /Левит 26:38/ „помрачени в разума, невежеството, което е в тях, и поради закоравяването на сърцето им;” /Ефесяни 4:18/

Колкото и горчиво да ни звучат тези стихове, уви те се отнасят за нас, няма красива истина. Защото живеем в противовес с Бог или Вселената (който иска така да го приема). Някой от нас, задава ли си въпросът – Защо сме най-болни, най-непросперирали, защо имаме ниска раждаемост и прочие? Отговорът е елементарен, не сме в хармония с природата. Ратуваме на различни копанарски обичаи и сме идолопоклонници. Живеем за “какво ще кажат хората”, мислим и жадуваме само и единствено за материалното, в стил от трапезната чиния до тоалетната такава и обратно. Повечето от нас възпитават децата си, в дух на лицемерие, егоизъм, клюки, мъст, гняв, на подигравки, лакомия за пари, да постигат целите си по всякакви прийоми независимо, каква цена ще се заплати. Обвиняваме, но не приемаме, че грешим. Все някой ни е виновен, съседите, кметът, правителствата, но не и аз. Липсва ни чувство за отговорност. Гуляем в материален план и тънем в невежество в духовното. Ходим в божи храмове само по Коледа и Великден…

Когато се храним, ние приказваме за проблемите в работата и колегите ни, и обратно. Това е непристойно и нездравословно за нас. Ето защо храната е БЛАГОСЛОВЕНА и всяка изречена дума по време на хранене ни “убива”. Подобни разрушения има и в общуването. Като например, ако обидим някого с думата “копеле”, тимусната чакра абсорбира тази наша емоционалност и директно я препредава към детеродните органи. И впоследствие се чудим, защо имаме проблеми със зачатието. И после – Не ни върви… „

– Как изчислявате съдбата на България – виждате ли жена президент, в политически план как ще се развие страната ни?

Всеки благословен от Бога народ е подложен на изпитания. Ние сме белязани от бога като народ, ала нашите лоши деяние и грешки ни вкарват постоянно в лоното на катарзис. Казах го вече-Хубавите емоции трябва да следват синтезираното мислене.

Не очаквайте от мен гръмки предсказания, защото ние заедно избираме и решаваме кой ще ни управлява. За мен лично президентският пост ще се заеме от човек, който обществото най-малко очаква.

България ще се измъкне от тежката си тегоба изведнъж, без преход. Така както Слънцето се изстрелва към небето рязко от Изток.

– Вярвате ли в предсказанията на Ванга, която казва, че до 50 години ще изчезне лука, а след това и водата, че вървим към самоунищожение?

Разбира се, че вярвам в думите на Ванга, Бог да я помилва. За съжаление нейните слова в последно време се преиначават по доста непристоен начин. Ние вече отдавна се самоунищожаваме, имаме време още да се поправим, да преосмислим своите постъпки. Ала нека да не се осланяме на чакането, защото току виж слънцето изгряло от Запад.

– Вярвате ли в извънземен разум и същества? Смятате ли, че скоро ще се осъществи срещата ни с тях?

Според мен, извънземен разум е Висшият разум. Хитринките с НЛО вече се мултиплицираха и става банално. Така наречените извънземни са всъщност всички цивилизации изчезнали преди N милиони години, които преди нас са населявали Земята, те се явяват като пречупен лъч през призма. За предпочитане е да не контактуваме с тях вербално, дори и мисловно. Словесните насаждания, че такива ще ни завладеят може да психяса почти цялото човечество. Нека оставим на спокойствие да протекат нормално процесите във Вселената.

– От войната в Сирия ли ще започне Трета световна война или няма да има такава?

Не може да се говори за Трета световна война преди да е приключила втората такава. Войната си продължава, само формата е различна. Няма място за депресивни мисли, Земята няма да погине нито от войни, нито от катаклизми. Изчезне ли планетата Земя, ще изчезне цялата Вселена, а това няма как да се случи.

 

Магии, демони – Изчистване

Теми #Зомбиране #красимир куртев #магии #матрица #не съм ясновидец