Анализирай с Красимир Куртев

Косопад – Шок за жените

Косопад – Шок за жените

Косопад –  шок за жените, това е наистина неприятно. Косопадът освен при мъжете е стресиращ, ала при жените е направо ужасяващ. Това кара дамите да се чувстват безпомощни и объркани. Няма по-шокираща гледка за една жена от появата на плешиви петна по главата й. Започва се едно паническо търсене на продукти за решаване на проблемът. И все пак всяка жена изправена пред подобен проблем би могла да потърси алтернативен начин, да се търси решение за естествени средства за решаване на падането на косата.

(Снимка: Shutterstock)

Косопад е шок за всяка жена

Много фактори влияят на косопада като генетика, заболяване на щитовидната жлеза и анемия, химическа обработка може да предизвика падане на косата, маши, преси и други. И идва онази гледка, когато напуснете душа, ще видите, как канала е задръстен с вашата коса. Дори когато срешете косата си, ще видите кичури коса застинали по гребена. Това е наистина страшно!

Каква може да бъде причина за падането на косата – това е въпросът.

Липсата на желязо, витамини А, В, С и достатъчно количество колаген, и протеин допринасят за загуба на коса. Витамините B осигуряват фолиева киселина, биотин и инозитол, които са необходими за здрава коса. Тези хранителни вещества са най-добри, получени от ядене на пресни храни, а не от добавки, за да се гарантира тяхната био-наличност.

Други причини са гъбични инфекции и различни заболявания. В действителност, косопада също може да бъде симптом на съпътстващи заболявания. Така че, да се потърси медицинска помощ, ако не може лесно да осъзнаят причината за загубата на коса.

Други проблеми на косата: Мазна коса, която се дължи на дефицит на витамин B. Суха или чуплива коса е причина от прекалено много химически третирания върху косата, което е знак за съществен дефицит на мазнини. Лошият растеж и загубата на цвят на косата е резултат от недостиг на цинк.

Ако падането на косата е постоянно, най-добре е да се обърнете към дерматолог и да получите съвет. Той най-вероятно ще даде лекарства като миноксидил, финастерид и Dutasteride, за стимулиране на растежа на косата. Падане на коса може да започне от раздел „създаване на плешива кръпка“, това обикновено се нарича алопеция ареата.

Преди да научите, как да се предотврати косопада, трябва да узнаете причината за него

Косата се състои от протеин, наречен кератин. За да расте косата по правилен процес , трябва да имате протеини и желязо заедно с други важни витамини. Деветдесет процента от прелестния растеж от косата се дължи винаги, когато в нарастваща фаза, това отнема две до три години за косата да расте и след това тя влиза фаза на покой, за близо три месеца. Така се явява – Косопад шок за жените.

След това косата изхвърля ненужните косми и нови заемат своето място. Така че за да се позволи растежа на косата, трябва да имате правилната комбинация от протеини и желязо. Една балансирана диета със сигурност ще ви даде здрава коса.

С възрастта косата започва изтъняване, това се случва, защото капацитет на организма да усвоява хранителните вещества. Косата се нуждае от 22 аминокиселини, за да има хубав и правилен растеж. Поради липса на аминокиселини от диетата на косата изглежда тънка и слаба.

Процесът на стареене е факт, въпреки това можете да се предотвратите падането на косата. Трябва да имате в храната си соеви зърна, не тлъсто месо, млечни продукти, риба, яйца и ядки. Можете също така да дражета от рибено масло или добавки, които са богати на Омега-3 и мастни киселини.

Как да се избегне, косопад шок за жените

За да коригирате този проблем, се прилагат ябълков оцет или естествено кокосово масло, нанасяте в корените на косата я оставяте за около 15 минути преди да я измиете със шампоан. Правете това всеки път, в случай, че забележите подобрение премахнете тази марка шампоан. Този метод помага за възстановяване на необходимите киселини, което е алкалния баланс на скалпът. Препоръчвам ви водата да е дъждовна, изворна или дестилирана.

Една от другите най-добрите начини за предотвратяване на загубата на коса(косопад шок при жените) е храненето от вътре на вън. Лошото хранене причинява силен косопад. Избягвайте да ядете излишни въглехидрати, газирани напитки и преработени храни. Това предизвика кръвта ви, за да бъде окислена, причинявайки минерална загуба от косата. Избягвайте нездравословни модни диети, които ви карат да отслабнете твърде бързо. Защото, заедно със загубата на тегло, вие губите от ценното си – голяма част косата.

Сярата е необходим минерал за красива коса и нейният растеж. Този минерал може да се намери в големи протеинови храни като риба, бобови растения, ядки, яйца, боб, и повечето зеленчуци. При готвене, добавете лук и чесън, където е възможно. Но не просто да ги използвате за приготвяне на храна, а да ги консумирате.

Накрая, погрешните видове мазнини, които причиняват загуба на коса трябва да бъдат премахнати и заменени с достатъчно количество есенциални мастни киселини. Като две супени лъжици прясно ленено масло дневно ефективно ще намали прекомерната загуба на коса.

За да се избегне косопад за жените, горещо препоръчвам структурирана вода с Авантюрин.

Източник: Мултимедиен портал

Теми #дефицит на витамин B #за жените #косопад #Косопад шок за жените #Косопадът освен при мъжете #красимир куртев #минерали и кристали