Анализирай с Красимир Куртев

Конфликтът – клиент и окултист

Конфликтът – клиент и окултист

Конфликтът – клиент и окултист. Конфликтът е сблъсък на интереси, действия, наставления, разбирания и други. Когато сблъсъкът все още не е започнал, но съществуват предпоставки за неговото възникване, говорим за потенциален конфликт. С това означаваме, че вече съществуват ясни различия между определени интереси, действия, разбирания.

В зависимост от нивата и областите, където протичат, конфликтите могат да бъдат в случаят окултист и реципиент (клиент):
– междуличностен конфликт
– вътрешноличностен конфликт
– емоционален конфликт

Защо се получава този конфликт между окултист и клиент?

Когато клиент потърси окултна помощ и съдействие е настъпил процес на объркване, тоест с клиента се случва нещо не обяснимо и започва да проектира мисли – съмнения. Тези хаотични проекции буквално заставят клиента да постави въпрос свързан с множество подсъзнателни отговори вътре в самият себе си. Сиреч, клиента иска да чуе това, което той мисли. От друга страна окултистът приема въпросът една към едно, или влага користни цели.

Такива недурозомения са изключително опасни и вредни, защото това води до конфликти в последствие. Безспорно не един и двама клиенти попадат в капаните на така нареченото шарлатанство. Обаче не са редки случаите, когато клиента СПЕКУЛИРА спрямо окултиста. Започва да го вини, обижда дори и заплашва (по законен или не законен начин). За да не си стига до такъв процес – конфликт би следвало клиента да си даде ясна сметка, дали съзнателно търси подобни окултни услуги. Да не забравя, че самият клиент се обръща към окултиста по СОБСТВЕНО желание.

Бих желал да подчертая, че аз не съм ясновидец , гадател, чародей. По тази причина ви предоставям другата гледна точка:
Една публикация от професор Борислав Димов

Има ли истинско ясновидство?

„Напоследък все повече се насажда в общественото пространство идеята за това, че ясновидците са откровени шарлатани и измамници. Вярно е, че в голяма степен някои техни предствители допринесоха за това, подобно мнение да се наложи сред хората, със своите действия и откровено печалбарство. Но черни овце има във всеки един занаят, при всяка една човешка дейност. В същото време държавата, налагайки един от най-високите патентни данъци също подтиква хората, имащи дарбата да виждат бъдещето, да се превръщат в бизнесмени.

Повечето хора не са наясно колко скъпо удоволствие е това да бъдеш ясновидец в България. Минималните разходи за такава дейност на месец възлизат от 1500 лв. до 2500 лв. (патент, осигуровки, наем на офис, заплата за счетоводител, реклама). А българинът е свикнал да ползва всичко на аванта. Дори е склонен да развива различни теории от типа, че това било -дарба от Бога и затова трябвало да бъде безплатно.

Е добре, но на този свят всеки един от нас има някаква дарба – художника да рисува, компютърния специалист да пише програми, лекаря да лекува, търговеца да купува и продава, но странно защо единствено дарбата на ясновидеца бива омаловажавана и единствено тя не се възприема като нещо, което се заплаща. Някои казват, че ясновидеца е призван да помага, от него нерядко зависи емоционалното, психологическото и дори физическото състояние на клиента, затова трябва да го прави безкористно. Нима лекаря не е призван за същото?

Ама и те искат да получават заплата за труда си. Ако вие не искате, обадете ми се… Ще ви намеря достатъчно работа, при това незаплатена. А нали, за да бъде в състояние да помага на другите хора, ясновидеца преди всичко трябва да си подсигури един минимум най-малкото, за да може да продължи да съществува и пак да помага на хората. От окултна гледна точка, отделеното време и енергия също трябва да бъдат компенсирани, тъй като един от основните вселенски закони изисква да даваш, за да получаваш.

Да бъдеш ясновидец не е лесна работа! Освен че се срещаш ежедневно с болката на хората, обикновено се изискват много усилия и добро общо състояние, за да може да се получи максимално точна и вярна информация. Има вече научни теории, които доказват, това безспорно предизвикващо най-малкото любопитство, явление – ясновидството. Получаването на такава информация обаче, се влияе от прекалено много фактори, включително свободния избор и отношението на питащия, което води до познаваемост около 80%, т.е. не съществува 100-процентово ясновидство. Нещо повече, клиента, според последните изследвания на т.н. -ефект на Бекстър, сам по себе си се оказва участник в експеримента.
Това означава, че неговото положително или отрицателно отношение към провеждането на ясновидски сеанс също влияе на точността на ясновидството. Оказва се, че всичко е свързано в едно общо Свръхсъзнание и този, който се опитва да го изследва, непременно трябва да отчита своите собствени мисли и нагласи по време на провеждания експеримент. В противен случай рискува сам да повлияе на резултатите от експеримента.
Правени са подобни опити в САЩ и се е установило, че колкото повече скептично настроени хора присъстват на провеждания сеанс, толкова по-трудна и понякога дори невъзможна е работата на ясновидеца. Невярно е твърдението, че ясновидеца знае абсолютно всичко и не може да бъде подведен. Не само, че може да бъде подведен, но и лесно може да бъде излъган от недобросъвестни участници в експеримента.
Изводът, който несъмнено се налага след тези последни изследвания е, че ако желаете ясновидската информация да бъде полезна за вас – опитайте се да подходите с положителна настройка, където е възможно подпомагайте ясновидеца в нелеката му работа по снемане на необходимата ви информация и не се опитвайте да го подвеждате, провокирате или компрометирате. Ясновидството и без това си е достатъчно сложен процес, тъй че подобно отношение от ваша страна няма да доведе до нищо полезно, а само ще спомогне за неправилно формираното отношение и грешно впечатление, предизвикано не и без ваша помощ.“ – Професор Борислав Димов
Източник: Има ли истинско ясновидство?

Теми #гадаене #гледане #езотерика #клиент #конфликтът #окултизъм #окултист #шарлатани #ясновидство