Анализирай с Красимир Куртев

Коледа – Рождество на Слънцето

Коледа – Рождество на  Слънцето

Рождество, какво  всъщност се случва на 25-ти декември?

Коледа-Рожденство на Слънцето, Исус или Хор. Цялата тази мистериозност около монотеистичната християнска религия в първоначалната й форма и внесените езически наслагвания изразени в многобожие (Политеизъм) , ме накара да направя съпоставки между измислици и апокрифи.

 

 

Какво всъщност се случва на 25-ти декември?

Слънцето било издигано на пиедестал и възприемано като Бог. До тогава е нямало религии, а божества и митове. Дванайсете зодии или по-малките божества давали път на бога – слънцето и то преминавало през тях, през всеки дом. Ще ви сведа един стих от библията:

„А той видя и друг сън и го разказа на братята си, казвайки: Ето, видях още един сън, че слънцето и луната и единадесет звезди ми се поклониха.” – Битие 37 : 9. Дванадесетият клас е баща му на Йосиф – Исав. Тоест, Йосифият „сън” е всъщност, 12 житни класа братята му /общо дванадесет/ се явяват в случая 12 зодиакални домове.

Друг интересен факт, продават го за 20 сребърника и най- фрапантното го продава брат му на име Юда. – „Тогава Юда рече на братята си: Каква полза ако убием брата си и скрием кръвта му? Елате да го продадем на исмаиляните;” – Битие 37 : 26-27.

Нещата тръгват от Египет, например Хор, богът слънце на Египет, 3000 години преди новата ера. Хор е бил слънцето, а Сет- тъмнината, нощта, единият побеждавал денем, другият нощем. Тоест светлината против тъмнината. Вечното противоборство между доброто и злото. Да проверим:

„ И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи. И стана вечер, и стана утро, ден трети. И Бог каза: Да има светлина на небесния простор, за да разделят деня от нощта; нека служат за знаци и за показване времената, дните и годините; и да бъдат за светила на небесния простор, за да осветляват земята; и стана така. Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило, за да владее деня, а по-малкото светило, за да владее нощта; създаде и звездите. „

Битие 1 : 5 – 13,14,15,16, написано с метафора в астрологичен план.

Боб Брайър /автор на книгата „Убийството на Тутанкамон” /известен историк и писател, специалист на древен Египет дава светлина относно Хорн. Случайно или не, Хор е роден на 25 декември от Изида Мери, забележете тя е била девица. Раждането на Богът Слънце – Хор е предизвестено с идването от изток на звезда. И трима крале следвали тази звезда за да му се поклонят на младенеца. 3000 години преди новата ера се говори за Рождество на… бог слънце?! Едва 12 годишен Хор е бил учител на деца.

На 30-годишна възраст бил покръстен от човек на име Анап. И още съвпадения, Хор е имал 12 последователя, ученици, които били свидетели как Хор е лекувал болни и е ходил по… водата. – Невероятно сходство с евангелието на Матей – „И учениците, като Го видяха да ходи по езерото, смутиха се и думаха, че е призрак, и от страх извикаха. А Исус веднага им проговори, казвайки: Дерзайте! Аз съм; не бойте се.” – Матей 14 : 26 – 27. Да продължим с Хор. За едни, Богът Слънце Хор бил „ Истината, за други Светлината, за трети Пътят към прозрението… Познато, нали? – „Аз съм Пътят , Истината и Живота” – думи на Христос. Хор е бил разпънат, погребан и след три дни… възкръснал.

Египтяните от древно време имат следния календар: 3 сезона (ахет, перет и шему) и 12 месеца. До колкото ми е известно имената на месеците им са: 1.Техи, 2.Менхет, 3.Хут-Херу, 4.Нехеб-Кау, 5.Шеф-Бедет, 6.Рекех-Вер, 7.Рекех-Неджес, 8. Ренен-Утет, 9. Хенсу, 10. Хенет-Хети-Перти, 11. Ипет-Хемет, 12. Упет-Ренпет.

Годината им има 360 дни + 5 дни божествен „бонус“ извън годината от 360 дни, през които 5 дни божествен бонус са родени 5 египетски бога- Хор, Озирис, Сет, Изида и Нефтида.

Следващият Бог идва от древна Гърция, познат под името Атис от Фригия. 1300 години преди новата ера. Роден от девица – Нана. И той бива разпънат, погребан и след три дни възкръсва.

Кришна, обоготворен от хората в Индия, 900 години преди новата ера, роден на 25 декември от девицата Деваки. И при него източната звезда се явява при раждането му. Извършва чудеса пред своите ученици и след смъртта си възкръсва. Продължавам с другите богове, на свой ред се появява през 500 година преди новата ера Дионис и той роден от девица на… 25 декември. Бил пътник като учител, вършил чудеса най-голямото било, превръщането на виното във вода. Странно съвпадение, на сватбата в Кана Христос извършва първото Си чудо, като превръща водата във вино, за да продължи тържеството (Йоан 2:1-11).

Дионис за това си чудо го наричат богът на виното. Бил наричан още „Единствен син на Бога”, „Алфа и Омега”… все познати неща. Както и при останалите, след смъртта си възкръсва.

Митра от Персия роден през 1200 година преди новата ера пак на 25 декември и също от девица. Избира 12 последователи. Три дни след погребението му възкръсва. Също е назоваван като – „Истината” и „Светлината”. Свещеният ден за преклонение пред Митра е неделя, денят на слънцето.

Няма да продължавам с другите спасители и богове, защото винаги надвисват въпроси като дамоклев меч. Защо датата на раждането им е една и съща – 25 декември, защо са имали точно 12 апостоли, ученици, защо възкръсват всички след три дни и защо всички са родени от девица, и след това следва възкресението?

Потърсих отговори от различни източници, събрах ги и ги обединих в една теза. Оказва се, че въпросната звезда възвестила ражданията на всички младенци е „Сириус”, най-ярко светеща през нощта на небесният небосклон. Която на всеки 24 декември се подрежда в една линия, заедно с още три ярки звезди, полученото съзвездие се нарича – „Коланът на Орион”.

В древните времена, астролозите са ги наричали трите краля /въпросните влъхви/. Сириус и трите краля се подреждат едновременно в една линия точно с изгрева на 25 декември. Тогава излиза в астрологически план, че тримата крале следват звездата от изток – Сириус. Тоест, те локализират изгрева или раждането на слънцето. Според Бред Хайлер – известен астролог, Дева Мария представлява съзвездието Дева. Зодия Дева се отбелязва с буквата М. И за това имената на майките им са с буквата М.

Майката на Адонис – Мира, на Буда – Мая или всички са с буквата М. Знакът на зодията е обозначена с буквата М.

Въпросното съзвездие Дева са го наричали още „Домът на хляба”, защото представянето на Дева е девственица, която държи в ръцете си сноп от житни класове. „Домът на хляба„ е символ на пшеницата, на зърното. Знаете, че август и септември са месеци на урожая, по време на зодия Дева. Витлеем, от иврит се превежда „Дом на хляба”. Датата 25 декември – настъпва зимното слънцестоене.

Дните стават все по-къси и студени. Появата на слънцето през зимата се премества на юг и по-оскъдно. За древните, символиката била смъртта– 1-ви декември. На 15 декември пък, приемали смъртта на слънцето. На 22 декември, „предаването” престола на слънцето е напълно осъществено. Придвижването на слънцето към юг трае 6 месеца. И става в най-ниската точка на небето. Тук става един любопитен факт, когато разглеждах различни документални филми за движението на слънцето, а именно СЛЪНЦЕТО СПИРА ДВИЖЕНИЕТО СИ НА ЮГ, ВИДИМО СЕ ДВИЖИ ЕДВА ТРИ ДНИ.

През това време на плавно движение, слънцето достига в близост до Южен кръст или съзвездието Кръст, това е в периода – 22 , 23 , 24 декември /трите дни/. Когато настъпи 25 декември слънцето се премества с един градус на север. Навлиза във фаза на по-дълги дни. Или ако направим паралел то Синът /Слънцето/ умира на кръста /плавното доближаване към съзвездието Кръст/, което трае три дни и след това възкръсва – Рождеството, но не на човека Исус, а на слънцето в този аспект.
Ето и стихът – „като казваше, че Човешкият Син трябва да бъде предаден в ръцете на грешни човеци, да бъде разпнат, и в третия ден да възкръсне” – Лука 24 : 7. И така да тълкуваме: Човешкият Син – Слънцето, да бъде разпнат – съзвездието Кръст, и в третият ден /плавното слънчево придвижване/, да възкръсне – раждането на слънцето, предвестник на пролетта. Какво следва от това?

Че всички божества, позовавайки се на този астрологичен план споделят концепцията за разпятието, трите дни за смърт и възкресението. Периодът на промяната на слънцето преди да смени посоката си на движение в северната хемисфера /полукълбо, полушарие, полусфера/ вещае пролетта, библейски спасението. Според изследователите, възкръсването на слънцето не се е празнувало до пролетното равноденствие или Великден.

Защото през пролетното равноденствие Слънцето официално побеждава тъмното – злото, светлината става повече от нощта и настъпва пролетното обновление. Предполага се, че според астрологичният символизъм около Исус е тази, отнасяща се да дванайсете му ученика. Това са 12 съзвездия от Зодиака, където Исус е слънцето с което те пътуват. Да направим кратка съпоставка, името Йоан, при нас е Иван и се празнува на 7-ми януари, зодия Кози рог, за останалите… помислете вие самите.

Числото 12 изобилства в библията, 12 племена на Израел, 12 братя на Йосиф, 12 царе израилеви, Исус влиза в храма на 12 години.

Какво пише Йоан в 14 : 3 и 4 стихове – „И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие. И вие знаете за къде отивам и пътя [знаете].” Какво е това, ако не друго от дванайсетте дома в зодиака?! И още –

„Когато съм в света, светлина съм на света.” – Йоан 9 : 5. „Няма Го тук; защото възкръсна, както и рече: дойдете и вижте мястото, гдето е лежал Господ” Матей 28 : 6.

„Понеже Бог, Който е казал на светлината да изгрее из тъмнината, Той е, Който е огрял в сърцата ни, за да се просвети света с познаването на Божията слава в лицето Исус Христово.” 2 Коринтяни 4 : 6. „Нощта премина, а денят наближи; и тъй нека отхвърлим делата на тъмнината, и да се облечем в оръжието на светлината” – Римляни 13 : 12. „Исус в отговор му рече: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой отгоре, не може да види Божието царство” – Йоан 3 : 3. Изгрева и носенето на слънцето из облаците – „Тогава ще видят Човешкият Син идещ на облаци с голяма сила и слава.”

Марк 13 : 26.

Относно тръненият венец самите тръни сочещи навън са слънчевите лъчи – „Исус, прочее, излезе вън носещ трънения венец и моравата дреха. Пилат им казва: Ето човекът!” – Йоан 13 : 5.

Символ – на – слънцето

За да се разбере библейското от космичното, би следвало да се познава феноменът прецесията /промяна на наклона на оста (оттам и на равнината) на въртене на едно тяло. Б.а./ на равноденствието. Нямам претенции за астролог или физик, но се опитах да събера по възможност по-подробна информация за вас.

Астролозите от древен Египет за изчислили, че приблизително на всеки 2150 години изгревът на слънцето в пролетното равноденствие става в друг знак от зодиака. Това се получава, поради забавеното трептение под ъгъл при въртенето на земята около нейната ос, наречено прецесия, а не по нормалният годишен цикъл. Времето необходимо за преминаване през всичките 12 знака е приблизително 25.765 години. Или 2150 години са равни на една ера. От 4300 година пр. Н.е. до 2150 година преди новата ера е била ерата Телец. От 2150 преди новата ера до 1 година след новата ера е била ерата на Овена.

От първата година на новата ера до 2150 година след новата ера настъпва ерата на Риби. През 2150 година ще навлезем в ерата на Водолей. За това в библията се споменава за двете риби и петте хляба, с които Исус нахранва множеството. Двете риби са символ на зодия Риби, ерата в която сме днес. Но ето, какво ни се предсказва за идващата ера, ерата на знакът Водолей – „ А той им рече: Ето, като влезете в града, ще ви срещне човек, който носи стомна с вода; идете подир него в къщата, в която влезе” – Лука 22 : 10. Исус дава ясен, но кодиран знак в коя ера ще навлезем. Кой може да е човекът със стомна пълна с вода? Водолеят – ерата на Водолея.

Или къде ще е следващата пасха / преминаването /, когато Исус си отиде от ерата на знакът Риби ще се завърне в ерата на Водолеят, второто пришествие.

Източник: Медиен портал

Теми #богът слънце #дванайсетте зодии #дева мария #девата #езичество #Исус #коледа #кръст #мария #монотеистичната #слънцето #хор #християнска религия