Анализирай с Красимир Куртев

КОИ СА КАМЪНИТЕ НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ

КОИ СА КАМЪНИТЕ НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ

Камъните на светите апостоли – Интервю

Кои са камъните на светите апостоли? Красимир Куртев: За апостолите на Исус, предоставям на вашето внимание минералите (камъни) на неговите последователите (апостоли):

Господин Куртев във Вашата книга „Великата симбиоза” само описвате , че и апостолите са имали своите предопределени камъни, това като символика ли може да се приеме?

В книгата си описвам повелите на Бог за определени камъни в пояса на Аарон. Ако сте забелязали, аз давам ясна трактовка, кой от въпросните камъни за какво са били предназначени. Това са 12 камъка описани в старият завет, а на по късен етап се дават нови 12 в Откровението на Иоан.

За апостолите на Исус, предоставям на вашето внимание минералите (камъни) на неговите последователите (апостоли):

 

 • Апостол Андрей се свързва със син сапфир

Toй бил ученик на св. Йоан Кръстител, който един ден му посочва минаващия наблизо Исус от Назарет и му разкрива, че Той е очакваният от юдеите месия. Андрей отива при Христа и става първият християнин. До края на жизнения си път aпостол Андрей проповядва Христовото учение сред балканските народи и yмирa разпънат на кръст с формата на буквата „Х“ в гръцкия град Патра. Известен със своята мъдрост. Сапфирът е символ на искреността и мъдростта. Има силна целебна енергия. Използва се при : болки в гръбнака, невралгии, безсъние.

 • Апостол Вартоломей се символизира червен Карнеол

Вартоломей е бил застъпникп на хора обвинени несправедливо от държавните съдници. Успокоявал ги чрез Божието слово и бършел сълзите на изпитващите болка и мъка.

Силата на Карнеола изразена да успокоява от страха от смъртта Освен това предпазва от гняв и утешава скръбта и мъката. Използва се при:стимулира растежа на клетките и зарастването на рани, облекчава болките при ухапвания от насекоми, влечуги и изгаряния, при бременност, осигурява покой.

 

 • Апостол Йоан се свързва с красотата на камъка Смарагд

Преданията гласят,че Йоан е изцерявал хроми и слепци също като Исус. Бил е ненадминат тълкувател на сънища (като Йосиф б.а.) и пророк. (Този камък е бил любимият на пророка Мохамед). Смарагда или по известен като Изумруд е символ на здраве. Използва се при: възпаления на очите, вестибуларният апарат, склерози, епилепсии, възстановява нервната система.

 • Апостол Матей, автор на първото Свето евангелие от всички камъни му се приписва му се приписва Аметист.

Самото име Матей – божи дар (Левей от иврит – приближен ) му отреждало място не само на Божий служител, но той бил и велик екстрасенс, лечител и биоенерготерапевт.

Аметистът е един от редките камъни на мъдростта има свойството да трансформира телесната енергия духовния свят. Използва се при : мигрена, склероза и напрегнатост, пазител от кошмари.

 • Апостол Матий (Матия) – на него се отрежда Хризолит.

Матий, (заема мястото на Июда) е превеждал люде из тъмните гори,те му се доверявали, защото той им вдъхвал доверие и сила. Всеки изпаднал в беда се домогвал до помощта на Матиаст. Хризолита (оливин или перидот) имал свойствата да прогонва злите духове и страха от тъмнината. Използва се при: най вече при възстановяване на инфаркт на миокарда.

 • Апостол Петър – Яспис

Петър – скала от гръцкото ретros (πέτρος) – скала). Pеtros e гръцкия превод на прякора на един от учениците на Христос, Симеон, използван, за да го различават от другия Симеон, известен oще като Фанатика. Апостол Петър е един от основателите на xристиянската религия. Според народните вярвания той държи ключовете за Райските порти и определя коя душа е праведна и коя – грешна. Тези му заслуги, заедно с думите на самия Исус: „Върху тази скала ще построя църквата си“ и тази скала е Яспис .

Ясписът е символ на кръвта според някои предания. Като разновидност на Халцедона усилва способността за подхранване, осигурява заземяване и защита от негативността.

 • Симеон стоящият апостол до Пресветата майка Мария получава емблематичният Розов кварц.

Този великолепен по рода си кварц имащ свойството да благоденства над сърцето, любовта и красотата. Топлотата лекува емоционалният срив.Използва се при: проблеми със жлъчният мехур, чернодробни проблеми, страхови неврози.

 • Апостол Иаков Заведеев – Хризопраз

Иаков Заведеев е бил благ по сърце, и се е изявявал със своята душевна уравновесеност поради тази причина му е дадено правото на драгоценния камък Хризопраз.

Този минерал се слави с невероятното си свойство да контролира емоционалното равновесие въвеждайки душевен мир складирайки вътрешна сила. Използва се при: дисбаланс на сърдечната дейност, действа стимулиращо върху всички енергийни центрове.

 • Апостол Филип – Сардоникс

Филип /който обича конете превод от гр./ тих и скромен Филип отговаря на даденият му камък Сардоникс. Този минерал, оpuh от латински – камък със жили. Използва се при: за проясняване на мозъчната дейност, парене на очите и дава ораторска сила за убеждаване.

 • Апостол Тома – Берил

Тома, името идва от близнак (oт ивритcкoтo te’oma). Тома Неверни е апостолът, който не повярвал във Възкресението на Христос и станал повод за думите: „Блажени са тези, които не са видели и са повярвали“. Въпреки това Тома получава един много ценен камък Берил. Използва се при: лекува астралният знак Близнак и го вкарва във физическата аура, подпомага старите духове да приемат лесно земните промени, спомага при балансирането.

 • Апостол Иаков Алфеев приема слънчевата корона на Топаз

Топазът стимулира обмяната на веществата, съсирването на кръвта, лечение на чернодробни проблеми, действа отпускащо.

 • Апостол Иуда Иаковов на този апостол се отрежда бял Халцедон

Този минерал според преданията е бил камъкът на метеорологичното време и се използвал при заболявания, предизвикани от промяната на времето.

 • Апостол Иуда Искариодски – Жадеит

Въпреки лошата си слава Иуда Искариодски няма как да бъде пропуснат . Ковчежника на Исус също има отреден камък, Жадеит. Макар и парадоксално този камък се среща като „камъка на вярността”.

Ако внимателно се прочели деянията на всеки от дванадесетте апостоли вече сте се убедили, каква прилика имат с отредените им камъни.

Кой е камъка на самият Исус?

Естествено, че има това са онези два камъка, за които ви описах вече, които са били вградени в робата му, със сребърни ивици. Тези два камъка са Урим и Тумим.

Едно интервю на Анелия Анева

Лични хороскопи, Руни и Таро отговори

Теми #апостоли #камъните #минерали и кристали #Планетарни идеи #яспис