Астрология

Когато вашият тотем е Вълк

Когато вашият  тотем е Вълк

Когато вашият тотем е Вълк, вие сте романтични по душа и изпитвате остра нужда от любов и обич повече отколкото храната. Когато давате сърцето си , то е за дълго.

Личната ви посока е Север – североизток. При този посока, трябва да извършвате неща, които ще ви носят само ползи, спете в тази посока, хранете се с лице към тази посока и взимате решенията си обърнати в тази посока.

 

Тотемът Вълк е под Земно влияние

  • Влияещ вятър Северен. Тотем Бизон.
  • Преобладаващи елементи – вода с въздух.
  • Елементен клан – Кланът на жабата (воден )

 

Земно влияние – Време на бурни ветрове, ти си под влияние на Северният вятър, който винаги е бурен , носи само напрежения и бързи промени.

Растителен тотем – Живовляк. Това е вашето растение да ви подържа винаги в хармония.

Минерален тотем – Нефрит.

Чакри – сърдечна и гърлена

Цвят -светло синьо- през светло сиво- до тъмнозелен, непрозрачен, често с петниста окраска.

Музикален резонанс Фа диез. Това е вашият звук, всички музики в които присъства Фа диез са изключително мощни.

Личност – състрадателна, доброжелателна, щедра, артистична, нежна с кадифена душа.

Чувства – нежни, Основно намерение – разбирателство,

Характер – доверчив.

Положителни черти – съчувствие, приспособимост, впечатлителност и най вече чувствителен характер.

Отрицателни черти – непрактичност, изгубена в неяснота, боязливост и нерешителност.

Съвместимост с Кълвачи, Кафяви мечки и Змии.

Съзнателната ти цел е – Свобода

Подсъзнателна цел – Идентичност.

Жизнен път – Любов.

Елемент: Вода с въздух – Въздухът е елемент на умът. Пречистването е вашата основна дейност заложена от Вселената чрез Северните ветрове. Защото сте преживяли доста грешки (грехове) и не се ли пречистят те се натрупват във вас и пречат да излезете от един порочен кръг.

Кланът на Жабата – Това е другият ти елемент – вода, която ви придава дълбочина на чувствата и емоциите. За това по често обливате темето си с капчици вода. Вие притежавате възможността да прониквате на всички нива, но “сушата “, духовната пресъхнала вода, блокира да овладявате емоциите си.

Като майка сте или ще бъдете твърде притеснена за благополучието на децата си. При вас е заложено интуитивно да усещате болките на близките си макар и далеч от вас.

Любов и секс – Вие сте романтични по душа и изпитваш остра нужда от любов и обич повече отколкото храната. Когато давате сърцето си , то е за дълго. Мила и грижовна като любовница / любовник (в добрият смисъл на думата), имате необходимост от отзивчив партньор , защото тогава процъфтяват във вас интимността и нежността, която носи споделената любов, не споделеното ви убива бавно. Вие сте сантиментални и чувствителни. Душата ви се отваря от нежни думи, целувки и топли прегръдки.

Здраве – Склони сте към пълнеете и трябва да внимавате честно при прием на храна. Това може да ви навлече проблеми с кръвообращението, разширени вени и високо артериално налягане. Приемайте алтернативната медицина и хомеопатичните медикаменти, защото сте алергични към някои алопатични лекарства / алопатия – лекуване с противоположното; съвременен начин на медикаментозно лечение в официалната медицина . Така организмът отреагира внезапно на страничните ефекти. Бъдете внимателни!

Подходящ цвят за вас е синьозелен, носен в близост до тялото той ще премахва нахлуването на депресивни състояния.

Най – благоприятните периоди за вас са: 19 –февруари – 20 март, 21 юни – 21 юли, 23 октомври – 22 ноември и 23 ноември – 21 декември.

Ден от седмицата – Четвъртък.

Най доброто време , като часови пояс е 13 -15 часът.

Предания за камъка Нефрит

Името му идва от гръцки, където (nefros) означава бъбрек. Смята се за камък-пазител и лечител на бъбреците. Почитан от маите в Южна Америка като култов минерал наред с жадеита; в Китай се е вярвало, че обработен и носен във формата на сърце, опазва този орган от поражения от всякакъв характер. В старите култури нефритьт е бил вграждан в различни оръжия с изрязани по него култови знаци. Китайците и днес го приемат за свой национален камък. Смята се, че предпазва от земетресения и мълнии и дарява дълголетие.

Лечебни свойства: От хилядолетия е символ на силите,които обновяват живота и пазител на сърцето и бъбреците.При физически контакт съдейства за възстановяване на нервната система и балансира работата на всички органи. Предпазва от всякакви критични състояния, в това число и от хипертонични кризи.Трябва да бъде винаги на разположение на притежателя си – носи се в чантата или в джоба. При всяко усещане на напрежение, душевен или физически дискомфорт се поставя върху зоната на третото око – между веждите.

При страхови неврози тази терапия се извършва задължително сутрин минимум за десет минути, а вечер се използва пирит. Положен за 15 минути върху гръдната кост, минералът успокоява сърдечния ритъм и отпуска нервната система. При бъбречни проблеми се масажира средата на двете стъпала и се пие вода, йонизирана с клиноптилолит.

При хронична мигрена обработен къс от минерала се подлага в легнало положение под задната част на главата. Прилагана продължително време, тази терапия дава много добър ефект. Нефритът е един от най-силните стимулатори на творческата енергия на всеки човек. Ефект се постига при полагане на третото око и дори само при визуален контакт. Нощем късче нефрит под възглавницата елиминира кошмарните видения. След употреба се измива с топла вода.

Какво ви предсказва календара на древните маи

Теми #лична посока #минерален тотем #растителен тотем #тотем вълк #тотеми #чакри