Анализирай с Красимир Куртев

КАРТИ ЗЕНЕР – ИНТУИЦИЯ И ТЕЛЕПАТИЯ

КАРТИ ЗЕНЕР – ИНТУИЦИЯ И ТЕЛЕПАТИЯ

Картите Зенер всъщност са много мощно средство за разширяване на съзнанието, позволявайки на вашите свръх-способности да се включат в действие.

За да използвате картите Зенер, трябва да намерите някой, с когото да си партнирате и да го помолите да тегли карти една по една, като те са разположени с гръб към вас – а може и вие сами да си теглите картите. Не бързайте! След като картата е изтеглена, затворете си очите и позволете на своето съзнание да получи изображение, което идва откъм другата страна на картата.

Картите Зенер

Опитайте се да не мислите, а да допуснете първото, което ви идва по интуиция. Това е труден процес и може да отнеме много време и търпение, за да се отработи добре. Записвайте си колко от образите сте познали и сравнявайте как се развивате като прекарвате повече време с картите и така пред очите ви резултатите ще се подобряват, а интуицията ви ще се развива.

Има една стара фраза, която много подхожда на случая “енергията отива там, където е нашето внимание“ и, ако гледаме на нашата интуиция като на мускул – колкото повече енергия влагате в него и го тренирате – толкова по-силен става. Ние всички притежаваме тези способности, но за да ги развием, се изисква упорита работа и постоянство. В моята практика установих, че всички имаме способността да използваме своето „шесто чувство“, но докато не му отдадете достатъчно енергия и внимание – то няма да се активира в пълната си цялост и няма да бъде в добра форма.

Логика и Интуиция

Това са две противоположности, чрез които формираме мнение, когато не знаем каква е реалността. Интуицията се определя като: “способността да разбереш нещо веднага, без да имаш нужда от съзнателно аргументиране.” Докато логиката се определя като: “аргументиране заключено или постигнато според стриктни правила за валидност.”

Въпреки, че логиката може да намали интуицията, защото може да има насочващо действие, обратно – вашите вътрешни усещания могат да подсилят логиката. Докато интуицията се свързва повече с мистицизма и се счита за нещо случайно от страна на скептиците – тя е нещо, което не можем да игнорираме, защото това е сила, която притежава всеки един от нас.

Екстра-сетивна перцепция

През 1911 г., Станфордският университет се превърнал в първата академична институция на САЩ, която изучава свръх-естественото възприятие ( екстра-сетивна перцепция-ЕСП), оригинално название „extrasensory perception (ESP) и психокинеза (ПК) в лабораторна среда. Техните усилия били оглавени от психологът Джон Едгар Хувър, който е и основателят на Федерално бюро за разследване на САЩ в днешният му облик и негов първи директор от 10 май 1924 до кончината си през 1972.

През 1930 г., Университета Дюк се превърнал във втората най-голяма академична институция на САЩ, която се ангажирала във внимателното изучаване на ЕСП (екстра-сетивна перцепция) и психокинеза в лаборатория. Под ръководството на психологът Уилям Макдугъл и с помощта на други хора в същия департамент – включително психолозите Карл Зенер, Джоузеф Б. Райн и Луиза Е. Райн – започнали лабораторни изследвания върху ЕСП, като били използвани доброволци от обучаващите се студенти. В противовес на подходите на психично изследване, които по принцип търсели качествени доказателства за паранормалните феномени, експериментите в  Университета Дюк предложили един количествен статистически подход използващ Карти на Зенер и зар.

Като резултат от ЕСП експериментите в Университета Дюк, стандартните лабораторни процедури за изследване на ЕСП – свръх-естествените възприятия, се развили и били възприети от заинтересовани изследователи от целия свят. (из Уикипедия)

Автор: Дженифър Содини

Езотерични консултации – Парапсихолог, Минерали и критстали

Теми #интуиция #картите зенер #парапсихология #свръх-способности #телепатия #шесто чувство