Езотерика

КАК ДА ИЗГОНИМ НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ

КАК ДА ИЗГОНИМ НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ

Как да изгоним негативните мисли? В днешно време, със забързания начин на живот, който водим, в един момент имаме постоянното чувство, че някой ни гони.

Методът на ластика – как да изгоним негативните мисли.

Постоянно бързаме нанякъде, все имаме много неща за правене, като пренебрегваме едни от най-важните неща, като да обърнем внимание на близките си.

По този начин започваме да се ядосваме за дребни неща, обзема ни паника и мислим, че няма да се справим с всичко, което ни е на главата и не спираме да се оплакваме.

Напрежението ни убива, буквално, тъй като е доказано, че води до сериозни здравословни проблеми. А напрежението най-често идва от изтощаващите мисли, така че изводът тук е, че трябва да намерим начин да се отървем от тях.

Как да изгоним негативните мисли?

Робин Шарма, който е автор на бестселъри, благодарение на познанията си върху мотивацията и развитието на личността, предлага решение на този проблем, което нарича методът на ластика. Сигурно сега ще си помислите, че просто така се нарича, но всъщност това, което ви трябва е именно един ластик. Слагате въпросния ластик на ръката си, и всеки път щом негативна мисъл прелети през главата ви, дръпвате ластика. При всяко притеснение, което ви обземе, повтаряте действието. В един момент ще видите как ще внимавате повече какво си мислите, тъй като подсъзнателно ще свързвате негативните мисли с болката (а и няма да искате да имате зачервени китки и да си мислят, че някой ви е малтретирал).

Силата на мисълта

Може и да не вярвате, но онова, което мислим оказва огромно влияние върху това, което ни се случва, защото по този начин го предизвикваме – това е силата на мисълта.

Не ви ли е странно, че хората които повтарят какви каръци са и как нямат никакъв късмет, продължават така с години? А има други, които сякаш са родени под щастлива звезда. Предполагам, че ако се замислите, каръците ще се окажат от хората с по-черни мисли, по-склонни към депресивни състояния и по-често боледуващи. Колкото до късметлиите, вероятно са сред оптимистите, които дори да им се случи нещо лошо, продължават с усмивка.

Методът на ластика определено е добро средство за прогонване на черногледството, а и не изисква почти никакви усилия. Само в началото трябва да го мислите, след което ще се превърне в навик и ще станете много по-позитивни. Дори и да не вярвате изцяло на прочетеното, няма да ви навреди да опитате. Единственото, което може да стане е да усетите позитивната промяна. И не забравяйте да дърпате ластика.

Принципа на едната минута

Днес ще ви представя японската методика кайдзен, в която е заложен така нареченият принцип на 1 минута. Същността на този метод се състои в това, че човек върши нещо конкретно точно 1 минута, но всеки ден, и по едно и също време. Една минута време е доста малко и, следователно, лесно постижимо за всеки. Мързелът не застава на пътя ви. Същите действия, които не бихте искали да вършите за половин час, измисляйки най-различни извинения или оправдания, можете лесно да изпълните за една минута.

Да подскачате на въже, да правите упражнения за очите, занимания с йога, четене на книга на чужд език, правите няколко лицеви опори – когато времето е ограничен до 1 минута, нищо не изглежда трудно, а напротив, носи радост и удовлетворение. А правейки малки стъпки, вие се усъвършенствате и постепенно се постигат отлични резултати. Подобен е и методът на ластика, подробно можете да се запознаете с него в статията: Методът на ластика – как да изгоним негативните мисли.

Кайдзен се появява в Япония. Думата е съставна и включва други две – “кай” – промяна и “дзен” – мъдрост. Автор на концепцията е Масааки Имаи. Той смята, че Кайдзен е една истинска философия – еднакво приложима, както в бизнеса, така и в личния живот. На хората от западната култура японската техника може да изглежда неефективна, тъй като западното мислене е насочено към постигане на резултати чрез много усилия. Но истината е, че мащабните програми, отнемащи много енергия, често сломяват човек и се оказват неуспешни.

Принципът “Кайдзен” е подходящ за всички и може да се приложи в много области на живота. Остава само вие да определите вашите нужди и да започнете да го прилагате и във вашия живот.

Източник – theway2yourself.wordpress.com

Теми #методът на ластика #напрежението #негативните мисли #паника #Планетарни идеи #принципа