БИЖУТА

Как ви се отразява носенето на пръстени, обеци и гривни?

Как ви се отразява носенето на пръстени, обеци и гривни?

Знаете ли , как ви се отразява  носенето на пръстени, обеци и гривни? На кои човешки органи и как влияят? Какво знаете за енергиите в човешкото тяло?

Много често главоболието идва от сребърната верижка или венчалната халка, то  може да е причината за всички хормонални проблеми. При мъжете, които постоянно носят венчалната си халка, по-често се срещат полови разстройства. Носени неправилно, безобидните, на пръв поглед, метални украшения са способни да намалят жизнения тонус и даже да предизвикат сериозни заболявания  смятат лекарите-рефлексотерапевти.

Знаете ли , как да си носете бижутата?

Древно източното учение за енергиите и меридианите днес е признато дори от крайните материалисти. В нашето тяло има особени канали, по които циркулира особена субстанция, която отговаря за нашето самочувствие. В Китай я наричат ци, в Индия – прана. Тази основополагаща жизнена енергия се движи по единайсет двойни и две единични меридиани – линиите, съединяващи биологично активните точки, като трамвай по релси, както кръвта по вените.

Всъщност  металните предмети, които образуват затворен кръг, са способни да «прещипят» енергийните канали така, както гуменият ремък прещипва и прекъсва артерията. Да, но там лекарят слага бележка кога е сложен и кога да се махне ремъкът! А ние често носим пръстените и верижките по 24 часа.

Не случайно в старите времена графините и баронесите са си слагали украшения само по време на баловете, а после са си ги оставяли по кутиите за бижута. Само си представете:

 • Когато слагаме затворена метална гривна на ръката си прекъсваме едновременно шест меридиани: сърце, бял дроб, тънко и дебело черво, перикард и меридианите на тройния нагревател (троен енергизатор);
 • Колието или верижката на шията също прекъсват шест меридиани: тънко и дебело черво, пикочен и жлъчен мехур, стомаха и тройния нагревател;
 • В зависимост от това, на кой пръст на ръката сте сложили пръстена, той може да обхваща различни: кутрето – сърцето и тънките черва, безименния – хормоналната система (меридианите на трите нагревателя), средният – кръвообращението и половата система, показалецът– дебелото черво, палецът – белите дробове;
 • Подобна е ситуацията и с пръстите на краката: пръстен на първия пръст блокира меридианите на черния дроб и далака – подстомашната жлеза, на втория – меридианата на стомаха, на четвъртия– жлъчния мехур, на петият пръст – бъбреците, само средният пръст на крака може да бъде украсен без никаква опасност;
 • Гривните на глезените пречат на работата на стомаха, далака-задстомашната жлеза, бъбреците, черния дроб, пикочния и жлъчния мехури.

Възможно е именно за това в древността са слагали нашийници на робите – за да намалят жизнения им тонус.  И оттук следва въпрос – Как влияят тежките златни и сребърни синджири по злати като ланци? Учените отчитат, че такива водят до забавяне на умствената дейност и засилват агресията.

Как да не допуснем „затварянето“?

 1. Не носете постоянно метални украшения които образуват затворен кръг. Достатъчни са 3-4 часа в денонощието . Изключение правят обеците, ако са поставени на меката част на ухото, защото там няма енергийни меридиани;
 1. Ако искате да носите любимата си верижка постоянно – разделете кръга, който образува. Близко до закопчалката направете незабележимо звено от конец. Същото важи и за гривните.
 1. По-добре не носете кръстчето на златна или сребърна верижка, а както в стари времена – на специална здрава връвчица или кожено ремъче.
 1. За да не пострадате от металните пръстени (злато, сребро, мед, неръждавейка) избирайте такива, които са прекъснати от «леглото», в което е монтиран камък или по принцип не образуват затворен кръг.
 1. Носете украшения само от тези метали, които подхождат на вашия организъм. Проверката за съвместимост се прави с помощта на мускулна проба (вземаме в ръка вещ от дадения метал: ако мускулите на ръката отслабват, значи металът е неподходящ).

Подбрал за вас Красимир Куртев

 

Теми #бижута #гривни #енергии в човешкото тяло #здраве #обеци #органи #пръстени