Анализирай с Красимир Куртев

Какъв е смисълът на живота – Кабала

Какъв е смисълът на живота – Кабала

Какъв е смисълът на живота – Кабала е образователна публикация. Всеки човек си задава въпроса в какво се състои смисъла на човешкия живот. Особено често хората си задават този въпрос в детската си и юношеска възраст, а след тази възраст те като правило забравят за него. Какво да се прави – така е устроен живота: човек не може безкрайно да се травматизира с въпрос на който не получава отговор. Кабала се занимава с разкриване смисъла на човешкия живот.

Какво представлява Кабала?

Отговорът на този въпрос се намира единствено в науката Кабала, която e била достъпна само за избрани в течение на много векове.
Идвали и са си отивали много поколения, но само на нас, представителите на последните поколения, е дадена възможност да получим изчерпателен отговор на най-главния въпрос.

Днес, когато Кабала от тайно учение става достъпна практически за всеки наш съвременник, тя е предназначена непосредствено за тези позастарели и не престанали да си задават детския въпрос – В какво се състои смисъла на живота ми, в какво се състои смисъла на живота на цялото човечество?.
Хората, които много остро усещат този въпрос, идват в Кабала. Те не чувстват пълно удовлетворение от ежедневието си. Те не страдат от мании и депресии – те просто не могат да постигнат в този си живот духовен комфорт. Защо? Кабала дава отговор на този въпрос.

Древноеврейското тайно учение Кабала е привличало търсещи от различни времена и култури. В днешно време изучаването на Кабала и нумерология е почти мода. Съвременни поп певици например я изучават и даже рекламират.

Важно е разбира се да се знае какво се разбира под Кабала и за какво се използва. За някои търсещи тя е път за духовно развитие, за други – инструмент за магически операции, но за истинският кабалист от първостепенно значение е съблюдаването на Вселенските закони.

Дървото на Живота е един от централните символи в Кабала – това е диаграма съдържаща 10 сефироти (сфери на битието), свързани с различни сили, същества и части от човешкото тяло.

Тези сефири са:
Малкут – Царство – хора
Йезод – Основа – Ангели
Ход – Слава – Архангели
Нецах – Победа – Началства
Тиферет – Красота – Власти
Гебура – Сила – Сили – Марс
Хесед – Милосърдие – Господства
Бина – Разум – Престоли
Хокма – Мъдрост – Херувими
Кетер – Корона (или Венец) – Серафими

Върхоната Сефира – Кетер се свързва със сахасрара чакра (Седмата чакра на върха на главата)

 

кабалаКъм страница 2

Теми #анализирай #древноеврейското тайно учение #живот #кабала #красимир куртев #Планетарни идеи #смисъл