Езотерика

Какво ни казва аурата?

Какво ни казва аурата?

Какво ни казва аурата? Аурата е отражение на нашата Истинска Природа във всеки един даден момент . Всичко във Вселената може да бъде само вибрация. Всеки атом, всяка част от един атом, всеки електрон, всяка елементарна „частица“, дори и нашите мисли и съзнание са просто вибрации. Следователно можем да определим Аурата, като електро-фотонна вибрация, която е реакция на обекта спрямо някакъв външен „дразнител“ (като светлината на околната среда например). Това определение е достатъчно за целите на четенето на Аурата, при условие, че можем да тренираме себе си да виждаме вибрацията й.

 

Защо ни е необходимо да виждаме аурите?

Цветове и интензивността на аурата, особено около и над главата имат много специални значения. Чрез гледането на нечия аура вие всъщност може да видите мислите на другия човек преди да сте ги чули вербално. Ако те не са съгласни с това, което този човек казва , вие успешно виждате лъжата всеки път. Никой не може да лъже пред вас незабелязано. Никой не може да манипулира аурата си. Тя показва нашата истинска природа и намеренията ни пред всички.

Аурата е нашият духовен подпис също така. Когато видите човек с ярка, чиста аура, можете да бъдете сигурни, че тази личност е духовно извисена, дори ако той / тя е скромен и не знае за това. Когато видите човек със сива или тъмна аура, може да сте почти сигурни, че това лице има неясни намерения, независимо колко впечатляващ, красноречив, образован, „добре изглеждащ“ или „добре облечен“ той / тя изглежда представя себе си пред външния свят.

 

Нашите Очи

С нашите очи ние можем да усетим (възприемем) много тесен диапазон на вибрационни честоти на електромагнитните (ЕМ) вибрации, съответстващи на дължина на вълната от 0,3 до 0,7 микрометра – от лилаво до червено. Микс от вибрационните честоти в горния диапазон, който възприемаме с очите си като цвят. Можем да измерим този микс точно чрез записване на спектъра на светлината, но само с помощта на специални инструменти, наречени спектрофотометри.

Цветовете възприемани от нашите очи са нашето частично възприемане на много по-сложна реалност: комплексна вибрация на светлината (и други вибрации, също така). За да обясним горното твърдение, на нас ще ни е необходимо да определим спектъра и да обясним как ние възприемаме цветът с нашите очи.

 

Децата и аурата

Малките деца (до 5 години) виждат аурите естествено. Новородените често гледат нагоре над човека пред тях. Когато не им харесва цвета на аурата над главата, или ако този цвят е много по-различен от този на аурата на родителите им, те започват да плачат, без значение колко много усмихнат е човекът.

Децата имат много по-чиста и по-силна аура, отколкото повечето от възрастните, които обикновено са напълно поробени от материалистичния свят и потискат своята естествена природа, следвайки повърхностни примери. Когато обучавах дванадесет годишния си син да вижда собствената си аура, той ми каза, че когато е бил малък е бил в състояние да вижда аурите почти през цялото време. Но никой не обръщал внимание на това, така че той си помислил, че това не е важно, и може би нещо не е наред със зрението му. Това е типичен сценарий. Според мен децата трябва да бъдат обучавани в началното училище как да виждат и четат аурите, така че никога да не губят тази естествена способност.

Цветовете и Ауричните двойки (чифтове)

Истинските цветове са заобиколени от ауратите на различни цветове. Тези аурични цветове не са случайни. Следва списък на Ауричните Двойки (чифтове) от цветове за всички чисти цветове на дъгата (монохромни цветове).

Червеното дава тюркоазена аура, тюркоаза дава червена аура, оранжевото дава синя аура, синьото дава оранжева аура, жълтото дава виолетова аура, виолетовото дава жълта аура, зеленото дава розова аура, розовото дава зелена аура.

 

Значение на Аурата и нейните цветове

Аурата е отражение на нашата Истинска Природа във всеки един даден момент. Тук е мястото вероятно където е необходимо да обясня какво имам предвид под понятието „Истинска Природа“ и защо някои усилия са необходими, за да бъде „открита“ тя. Нашето общество изглежда да набляга на символи, стереотипи, навици, нрави, повърхностно поведение, преструвки, в следване на други и предоставяне на свободната ни воля на някои „лидери“. Нашето „образование“ изглежда да се основава на възгледите и очакванията на хора, които се опитват да контролират стадото.

Нашата Истинска Природа е това, което е останало, след като ние си признаем и изхвърлим всички наши навици, стереотипи, маниери, преструвки, повърхностно поведение и се превърнем в напълно осъзнати, истински естествени и спонтанни. Имайте предвид, че някои хора са толкова привързани към своите маниери и навици, че е много трудно, ако не и невъзможно, да открият кои са те в действителност. Единственият начин да получите моментален поглед (вникване) върху тяхната личност изглежда е като наблюдаваме Аурата им, защото аурата показва тяхната истинска природа, зад всяка фасада на повърхностно поведение.

Като цяло, колкото по-цветна, по-чиста и по-ярка е Аурата, толкова по-добър и по-духовно напреднал е човекът с такава аура. Също така, колкото по-равномерно е разпределението на енергията в аурата, толкова по-здраво и по-балансирано е лицето.

Разпределението на енергията в аурата изглежда, че има потенциала на мощен медицински диагностичен инструмент, но обикновено се изисква използването на сложно оборудване. Целта на тази статия е да се концентрираме върху това, което лесно можем да видим с очите си.

Нашата Аура обгражда цялото ни тяло, но тълкуването на цветове по-долу се отнасят до аурата само около главата. Значението на цветовете около главата представени по-долу, предложени в литературата се потвърждават от автора. Когато се научите да виждате Аурата добре, можете да го проверите и потвърдите за себе си, като се концентрирате върху определени свои мисли, докато гледате Аурата си, или казвайки на хората каква са техните мисли, когато видите аурата им.

Обикновено, хората имат един или два доминиращи цвята (силни точки) в тяхната аура. Тези цветове (или техните аурични двойки) ще бъдат най-вероятно любимите им цветове.

В допълнение към доминиращите цветове, аурата отразява мисли, чувства и желания, които се появяват като „светкавици“, „облаци“ или „пламъци“, обикновено по-далеч от главата им. Например проблясък на оранжево в аурата показва мисъл или желание да се упражни власт и контрол. Оранжевото, като доминиращ цвят е знак на власт (сила) и обща способност да се контролират хората. Бързо променящите се „светкавици“ показват бързо променящи се мисли.

 

Значение на чистите цветове на Аурата

(цветовете на дъгата, ярки, блестящи, монохромни-едноцветни цветове):

Пурпурен: обозначава духовни мисли. Пурпурното никога не е една от силните страни в аурата. Този цвят се появява само като временни „облаци“ и „пламъци“, показващи истински духовни мисли.

Синьо: Балансирано съществуване, подкрепяне на живота, облекчена (отпусната) нервна система, излъчване (предаване, препращане) на сили и енергия. Хората със синьо, като силна страна в тяхната аура са спокойни, балансирани и са готови (в състояние) да живеят в пещера и да оцелеят. Те са родени сървайвъри. Синята мисъл е мисъл за релаксиране на нервната система, за да се постигне баланс на ума или мисълта за оцеляване. Електрически синьото може да замени всеки друг цвят в Аурата, когато лицето получава и / или предава информация на ниво телепатична комуникация.

Тюркоазен: сочи за динамично качество на съществуване, високо енергична личност, способна на преценка на бъдещи възможности, да конкретизират, да влияят на другите хора. Хората с тюркоазено, като силна страна (точка) в тяхната аура могат да правят много неща едновременно и са добри организатори. Те се чувстват отегчени, когато са принудени да се съсредоточат върху едно нещо. Хората обичат шефове (босове) с тюркоазени Аури, защото такива ръководители обясняват целите си и влияят на отбора, вместо да изискват изпълнение на техните команди. Тюркоазената мисъл е мисъл относно организирането и оказването на влияние върху другите.

Зелен: спокоен, модифициране на енергията, вродени лечителски (лечебни) способности. Всички истински лечители ( с вродени способности) трябва да го имат. Хората със зелено, силна страна (точка) в техните аури са природни лечители.

Жълто: радост, свобода, непривързаност, освобождаване или пускане на жизнените (виталните) сили. Хората, които светят в жълто са пълни с вътрешна радост, много щедри и непривързани към нищо. Днес на Земята се среща твърде рядко да намериш човек, с ореол по-голям от един инч (24,5 см).

Жълтият ореол се появява, като резултат от силно активна шеста чакра (която може да се види пламнала, нажежена от виолетово от много хора по време на моите семинари). Високо (изключително) духовните хора стимулират своята шеста чакра непрекъснато в продължение на много години, тъй като те винаги имат интензивни духовни мисли в умовете им. Когато тази чакра се наблюдава по време на висока активност, жълт (ауричен чифт-двойка) ореол се появява около нея, обграждайки цялата глава. Жълто, мисъл показва момент на радост и доволство.

Оранжево: извисяващ и увлекателен. Вдъхновяващ. Знак за власт. Способност и / или желание да се контролират хората. Когато оранжевото стане силна точка (страна), това обикновено спомага за жълт ореол, който след това се превръща в златен, което показва не просто духовен учител, но мощен духовен учител, някой, който да докаже неговите / нейните уникални способности. Оранжевата мисъл е мисъл за упражняване на власт или желание да се контролират хората.

Червено: материалистични мисли, мисли за физическото тяло. Преобладаващо червена Аура показва материалистично ориентиран човек.

Розово (лилав + червен)- любов (в духовен смисъл). За да получите чисто розово, вие трябва да смесите лилавото-пурпурното (най-високата честота, която възприемаме) с червеното (най-ниска честота). Розовата Аура показва, че лицето е постигнало перфектен баланс между духовното осъзнаване и материалното съществуване. Най-напредналите хора имат не само жълт ореол около главата (постоянна-трайна силна точка в аурата), но и голяма розова Аура, която се разширява много надалеч. Розовият цвят в аурата се среща доста рядко на Земята и се появява само като временна мисъл, никога не е като силна точка в аурата.

Значение на Мръсните цветове(цветове, появяващи се по-тъмни от фона и по-скоро, като дим отколкото светещи)

Кафяво: обезпокоителен, смущаващ,тревожен, объркващ, отвличащ, разсейващ, притесняващ, материалистичен, отрича духовността.

Сиво: тъмни мисли, депресиращи мисли, неясни, нечисти намерения, присъствие на тъмната страна на личността.

Сяра (цвят на горчица): болка или липса на лекота, гняв.

Бяло: сериозно заболяване, изкуствена стимулация (наркотици). Защо белият цвят в аурата индекира (сочи) за проблеми? Белият цвят е като шум, вместо (отколкото) набор от хармонични тонове (монохромни цветове). Невъзможно е да се „настрои“ шума към оркестъра, за да свири хармонично музика, следователно бялата аура показва липса на хармония в тялото и ума. Природата, от която ние сме част, е хармонична. Тази хармония идва в дискретни (отделни) вибрации „тонове“ или съзвучия, частично описани от модерната квантова физика.

Няколко часа преди смъртта, Аурата става бяла и силно увеличена по интензитет. Поради тази причина в повечето култури „смъртта“ е представена в БЯЛО (не черна), тъй като в миналото хората са могли да видят бялата Аура преди смъртта. Изглежда, че нашите предци са знаели много повече, отколкото ние сме готови да признаем.

Цялата публикация може да прочетете ТУК

Откъс от статията – „Как да виждаме и четем Аурата“, автор др. Том Чалко
Превод: Самира Карина (Карина Бакалова)