Езотерика

КАКВО НЕ ЗНАЕТЕ ЗА АМУЛЕТИТЕ?

КАКВО НЕ ЗНАЕТЕ ЗА АМУЛЕТИТЕ?

През последното десетилетие се наблюдава масова психоза за продажба и закупуване на амулети. Безразборното продаване и носене на амулети и талисмани без необходимите познания често води до нежелани последствия. Също така не се прави разлика между амулет и талисман.

 • Амулетът е съставен от жива материя, дърво (желателно е да се вземе материал от естествено паднал клон без да се наранява дървото) и кристали (естествени камъни).
 • Талисманът е съставен от нежива материя, оцветено стъкло, керамика, метални сплави, плат и прочие.

Думата „амулет“ идва от латински- amulētum, най-ранният запазен термин е от Плиний и означава „обект, който защитава човек от беда“. Какво четем в Библията относно живата материя като минерали и кристали:

„Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите: На тогова, който победи, ще дам от скритата манна; ще му дам и бяло камъче, и на камъчето ново име написано, което никой не познава, освен оня, който го получава.“- Откровение 2:17.

Тоест всичко предоставено от Твореца чрез природата се явява обект, който защитава човек от беда – амулет. Творението наречено Човек е дарено със свещеното право на свободна воля. Вярата в Бог не ни освобождава от отговорност за нашите постъпки произлизащи от свещеното право на свободна воля. Дали ще вярваме в една или друга религия също е избор на правото на свободна воля, така е и с амулетите.

    1. Бижутата могат ли да се явяват като амулети?

Бижутерийните артикули са елементи от светското желание. И в това не се крие нищо лошо, защото е казано: „Отдайте, прочее, кесаревото кесарю, а Божието – Богу” (Матей 22, 21). Или за светското по светски, за духовното с духовно. Бижутата биха могли да ни служат като амулети стига да са от жива материя и предназначени (кодирани) да представляват „обект, който защитава човек от беда“.

 1. Как се пречиства амулетът?

Амулетите първо се измиват със светена вода или сребърна такава. След което се използват отвари от билки в зависимост от именните и рождени данни на бъдещият притежател. Ето няколко билки от основните:

Градински чай, Разковниче, Бял имел, Перуника, Босилек, Бял оман, Сефефче и други.

„Отваря се“ аурата на камъка или дървото. (За невярващите, че изброените имат аура нека влезнат в интернет пространството за да видят снимки с аурата на листа, естествени камъни и дървета).

 

 1. Изискват ли се молитви или мантри преди да си поставим амулет?

Лично препоръчвам определени псалми, които не бих ги споделил в тази публикация. Причината е спекула с мои научно доказани методи.

Чете се псалм N три пъти, после псалм Y един път и псалм Z един път. След което се вгражда определен код.

*Изисквайте от онези, които ви предоставят или продават амулети да напишат кодът, който се състои от N символи, букви и числа, както и да ви предоставят такъв на всеки три месеца без да изискват допълнително заплащане. В случай, че ви отвърнат – това са глупости, се замислете – Има ли нещо вечно на този свят.

 1. Имали ограничения при носене на амулетите?

Да, има някои ограничения, като следните:

 • Амулета не трябва да е с верижка по принцип, защото е проява на метален обръч и това отнема от неговата сила. Използвайте конец, корда или каишка.
 • Да не се въвеждат амулети с вас, когато забравите в тоалетната.
 • Да не се носят амулети, когато правенето на любов.
 • Да не се поставя на амулета над леглото ви, освен ако не сте в сексуална активност. •Ако искате да го държи в спалнята си, моля да го поставите на по-висок рафт или чекмедже.
 • Не оставяйте вашите амулети на неправилно място, като на пода, вътре джоба на дрехата, или да стои по-ниско от талията ви.
 • Да не се докосва от друг освен от деца.
 1. Възможно ли е да се носят няколко амулети в същото време?

Отговорът е да, може спокойно да ги комбинирате.

 1. Може ли една дама носи амулет, когато влиза в цикъл?

Да, тя може да го носи, просто да го третира с уважение. Жените трябва да почистят ръцете си, след като са ангажирани при подмяна на дамските превръзки. В случай, че смятате, че е неудобно носенето на амулет с вас по време на периода, може да държите своят амулет в чантата си.

Следва…

Имайте предвид, че тази статия, не е ръководство за амулетите, това са просто препоръки като информация, които да послужат за отправна точка. Може би ще има читатели, които не могат да се съгласят с това, което е написано. Това е тяхно право, защото не съвпада с техните виждания, идеи и различни гледни точки.

За всяка уникална идея важи правото на свободен човешки избор – Красимир Куртев.

За повече информация и консултации: 0897 339585 и 0887 392139

Амулет – Морска вълна

Теми #амулети #естествени камъни #минерали и кристали