Анализирай с Красимир Куртев

Какво не знаем за енергийните центрове – чакрите?

Какво не знаем за енергийните центрове – чакрите?

Какво незнаем за енергийните центрове или чакрите? Чакрите имат своите позиции, размер, скорост, „звук“ – вибрации, цветове и още, и още. Чакрите имат посоки, нагоре и надолу.

Как работят енергийните центрове

Ако обърнем внимание на чакрите като цяло и се визуализира базисната чакра (първа чакра), ще забележим, че тази чакра има обърнат връх нагоре, а в долната част лежи върху две основни точки, тоест е като оформена пирамида.

Енергийните центрове работят с посоките на своите върхове – точки. Нека ви представя посоките на основните седем чакри:
Първа чакра – точка обърната нагоре
Втора чакра – точка обърната нагоре
Трета чакра – точка обърната надолу
Четвърта чакра – тази чакра е оформена като йони, които се движат във всички посоки. За това четвърта чакра е шарнирен център, подпомага горните три чакри, съответно и долните три.
Пета чакра – точка обърната надолу
Шеста чакра – точка обърната надолу
Седма чакра – точка обърната надолу

Под общоприетото наименование „трето око“ се възприема шеста чакра. Много хора погрешно смятат, че третото око е 6-та чакра. Третото око е разширение на шестата чакра, а не шеста чакра.

Всички знаем, че чакрите са с най-различни цветове. Бих желал да поясня, че чакри, които са със затъмнени цветове, (различни от установените) не функционират правилно.

Колкото нашите чакри се въртят по-бързо, толкова повече организмът ни е застрахован и защитен от болести. И не само това, тази бърза скорост спомага да се отворят каналите в астралното поле, предпазва ни както в астрално , така и на физическо ниво. За да се поддържат високи обороти на чакрите идват на помощ минерали и кристали, които поддържат необходимия контрол над всички чакри.

Първите три физически енергийни центрове често са посочени като по-ниските енергийни центрове. Те са свързани с физическото и емоционалното преживяване на тялото и егото, в самостоятелността на растежа и размножаването.

Прояви на енергийните центрове – чакрите

1-ви енергиен център
Включва храна, начин на живот, навици на хранене, физическа среда и репродуктивната система при мъжете и жените.
Оформление-Тази чакра е оформена като фуния и сочи повече или по-малко надолу. Когато е затворена, дейността на нейните ъгли се изменя с около 15 градуса напред.

Размер- Когато първа чакра е затворена, тя е с размери с около 5 см дълга и с около 5см в най-широката й част. При правилна дейност, този енергиен център вибрира с честота близо метър в радиус.

Звук – Ah (дума от Тората)

Посока-При повечето мъже, първа чакра се върти обратно на часовниковата стрелка, погледнато отгоре. При повечето жени, се върти по часовниковата стрелка, погледнато отгоре. Когато една жена е напълно развита духовно, чакрата започва да се върти в същата посока като тази при мъжете. Посоката при мъжете се видоизменя в зависимост от духовното развитие, при пълно развитие посоката на първа чакра се върти по часовниковата стрелка.

Движение-При повечето мъже, тя се движи надолу от тялото. В повечето жени, тя се върти навътре към тялото. Това е нормално за една жена, дори когато напълно развити духовно.
В случай, че първа чакра е в пълна хармония с всички други енергийни центрове, тя пулсира на всеки две секунди, малко по-бързо при мъжете, отколкото при жените.

Смущения- Когато е „пробита“ – не ритмична, шеста чакра може да заработи встрани от центъра си, да се върти твърде бавно или от време на време започва да се върти прекалено бързо. При тежки травми, духовни или соматични обръща своята посока. Тоест, ако посоката на шеста чакра при добра хармония е по часовниковата стрелка, при травмиране посоката вече ще бъде обратно на часовниковата стрелка.

Когато човек е болен, първа чакра придобива най-често често сив цвят. При силен гняв, хроничен запек , тази чакра преминава от тъмно червено в кафяво. Жените имат повече проблеми с този енергиен център, отколкото при мъжете.

2-ри енергиен център
Свързан с мъжката и женската идентичност, сексуални връзки. Този център започва своето проявление от гръбначния мозък, намирайки се на около три сантиметра под пъпът.

Звук – EE (думата змиорка)

Размер- При повечето хора втора чакра е с размер около 5 см. дълга от тесния си край. При пълна хармония, нейната широчина е около 15см. в най-широката си част.
Посока- При мъжете тя се върти обратно на часовниковата стрелка, при жените втора чакра се върти по часовниковата стрелка. Когато една жена е напълно развита духовно, тази чакра се обръща и се върти обратно на часовниковата стрелка.

Движение-При мъжете трябва да се движи навътре. При някои мъже втора чакра може да се задвижи малко навън. Което не е нормално и показва някои сексуални проблеми. При жените, обикновено се движи в посока навън, освен ако не е имало сексуално насилие.

В случай, че втора чакра е в пълна хармония с всички други енергийни центрове, тя пулсира на всеки две секунди, малко по-бързо при жените, отколкото при мъжете.

Втори енергиен център е свързан с простатата при мъжете и подобна структура, при жените, който се намира във вътрешността на вагината. Така наречената G точка.
Смущения- При анормално сексуално поведение, сексуални проблеми при двойките, заболяване на полов орган, хомосексуален секс, тазови заболявания, рапица, както и други подобни фактори, тази чакра не работи правилно, нейният коефициент на полезно действие отчита абсолютен спад, което не е здравословно за хората.

Този енергиен център също се отнася до баланса на сексуалните емоции, мъжката и женската енергия. Когато втора чакра е дебалансирана , хората изпитват затруднения в тази област. Такива хора често потискат или тяхната мъжка, или женска същност. Това обикновено е резултат от преживявания в детството, наличие на токсични вещества, предизвикващи дисбаланс на половите хормони. При хомосексуалистите тази чакра предизвиква отрицателен резонанс във всички останали енергийни центрове.

Следва продължение […]

Тест за наличието на Магии

Теми #втора чакра #енергийни центрове #Какво незнаем за енергийните центрове #красимир куртев #първа чакра #чакри