Минерали и Кристали

КАКВО НЕ ЗНАЕМ ЗА АМЕТИСТ

КАКВО НЕ ЗНАЕМ ЗА АМЕТИСТ

Какво не знаем за аметист? Във виртуалното пространство както и в множеството книги за минерали и кристали ще срещнете почти идентично описание за този кварц наречен Аметист. Изписват се легенди и митове за мистични, лечебни и прочие свойства на Аметист. Всъщност „незнайно“ защо се пропуска химическият състав на Аметист.

Кварцът Аметист съдържа силициев двуокис с железни йони – именно това съдържание ще прочетете по долу в публикацията. Разбира се следва да добавя, че често към Аметист има и други включвания като алуминий, калций, магнезий и натрий.

 

Силициев двуокис в Аметист

Силициевият двуокис като минерал е отличен фактор за предпазване или прекратяване на болестта Атеросклероза. Силициев двуокис (диоксид) предпазва от окисляването на холестерола в артериите, поддържа гъвкавостта и пропускливостта им, предотвратява калцирането и стесняването на стените на кръвоносните съдове.

При изготвянето на структурирана вода с Аметист следва да се знае, че освен пиенето на аметистова вода, паралелно с нея се консумират ненаситени мазнини от ядки, фъстъци и слънчогледово семе, печено в зехтин, масло от гроздови семки и житни зародиши. Имайте предвид, че по време на подобна терапия с Аметист е необходимо да се избягват маргарин, пържени храни и червени меса.

За повече информация Красимир Куртев: 0897 339585 и 0887 392139

Силициевият двуокис, съдържащ се в Аметист е изключителен враг при различни видове хипертонии. Предпазва от втвърдяването на стените на кръвоносните съдове и спомага за поддържането на тяхната гъвкавост, което води до предпазване от предразположение към хипертония и стабилизира стойностите при ниско кръвно налягане. В случай, че във структурираната вода с Аметист се добави екстракт от хвощ, който съдържа селен, има силен диуретичен ефект (по-силен в това отношение от ефекта на много синтетични лекарства), което допринася в битката с хипертонията.

Железните йони в Аметист от своя страна са полезни за лечение на различни болести, като анемии и кожни болести.

Благодарение на тези железни йони в Аметиста превръщат този кварц в най-мощния филтър за пречистване от негативна енергия. И не само това, чрез химическото си съдържание Аметист повишава вибрациите на биополе и чакри. Самото име на Аметист идва от гръцката дума (като превод) „опиянение“ и ето тук някои „корифеи“ в областта на минерали и кристал неправилно тълкуват посланието.

Опиянение означава в даденият случай, зомбиране, наличие на негативна енергия (магии) и други неблагоприятни окултни въздействия. Аметист буквално сваля това „опиянение“ стига да се знае, как да се борави с тази кварц. Естествено „опиянение“ обхваща и различни форми на психични заболявания.

Надявам се да съм ви бил от полза с тази информация относно Аметист.

Благодаря, че прочетохте тази публикация!

Кабала Тест – Магии, Демони, Проклятия

Теми #аметист #железни йони #минерали и кристали #силициев двуокис