Анализирай с Красимир Куртев

Кабала – Какъв е смисълът на живота?

Кабала – Какъв е смисълът на живота?

 

 

Кабала – Преди да се потопите в реалният свят на  Духовните бижута следва да се запознаете, защо са необходими, да осъзнаете тяхната духовност и благодатните им послания. Неслучайно в Изход – (28:19-22) се споменава Хошен – Hoshen ( Евр. חֹשֶׁן)- нагръдника на Аарон с дванадесетте бижута с шипове изразени в нагръдника на старозаветното петокнижие: „Камъните да бъдат дванадесет, според имената на синовете на Израиля, според техните имена, както се изрязва печат; да бъдат за дванадесетте племена, всеки камък според името му.“ – Изход (28:21).

Кабала – Какъв е смисълът на живота?

Скритостта на Кабала отговаря на въпросът на който не може да бъде отговорно по друг начин – Какъв е смисълът на живота? Дълбоко проникновен и суров въпрос, защото този който си го е задал не е могъл да намери отговор във всичко оставено му от традицията, науката, литературата и изкуството. В психологията, то този човек, който не може да се задоволи от нищо друго освен от отговора на „Какъв е смисълът на живота?“ именно този човек може да усеща отвъд петте форми  на човешката сетивност.

Писанията та Кабала ни подсказват, че ние живеем изцяло в реалността. Това е пълната цялост на реалността и ние съществуваме вътре в нея, въпреки че нямаме усещането за това. Ние притежаваме напълно ограничено усещане за това кои сме и къде се намираме. Ние не можем да знаем и какво ще се случи в следващия момент от собствения ни живот. Не знаем защо нещата се случват, кога се случват, от къде идваме, къде се намираме и къде отиваме.

Съществува една пълна и тотална реалност, която е разделена и ограничена, тя е превърната в система от светове. Посредством тези пет на брой светове, тази реалност която е безкрайна светлина започва да се съкращава и така стига до яркост, която ние вече можем да възприемем.

Този първи свят се нарича – Света Адам Кадмон, следващия свят е Ацелут, след него идва Бриа, след това света Йецера и накрая Асия. Можете да си ги представите, като нива на съзнание, на близост или отдалеченост при спускане от пълната реалност от връзката и усещането за нея, докато накрая се стига до точка на отделяне наречена Максом или бариерата. Тези думи имат духовен смисъл. Под бариерата се намира нашият свят.

Тук ние нямаме абсолютно никакво усещане за духовните светове, за мястото което всъщност обитаваме и от където сме дошли. В света под бариерата ние разполагаме с ограничени усещания наречени телесни или физически.

Тази безкрайна светлина и цялостна реалност, чрез които ако ние знаехме че сме свързани с нея бихме могли да направляваме съдбата си и да спрем да правим грешки, бихме разбрали силите, които ни водят и ще можем да се свържем с тях до степен да изживеем своя живот в неговата пълнота и всички придобивки от него. Предварително са изградени 125 стъпала до нашият свят от Пълната реалност надолу.

Предназначението на Кабала е всеки човек да начертае своите стъпки на слизането от висшият свят обратно през 125-те стъпала до корена на Духовният свят, до източника и връзката на цялата реалност. За да стигнем до тази щедра Сила, която наричаме Творец специално за нас – хората е създадена система или картата на Творението, което не е краят на самото Творение. Изминат е само половината път. Това е процесът през който ние слизаме от своите корени на Духовният свят до позицията в която сме понастоящем, за да изпълним самият план на Сътворението. Да се присъединим отново към цялостната реалност.

„Разкриване на Кабала“

Кабала Тест – Магии, Демони, Проклятия

Теми #духовни бижута #духовния свят #кабала #на живота #петте свята #сетива #сетивност #смисълът #творение #Творец