Анализирай с Красимир Куртев

Ин и Ян – Дефицит и доминиране

Ин и Ян – Дефицит и доминиране

Какво се случва при дефицит на енергиите?

При ниско ниво на енергия Ян, се създават предпоставки  за студени крайници, глад за повече сладко, непоносимост към студени храни и напитки, умора, липса на активност, изпотяване, слабост, изтощение, умствена умора, диария, газове, прекалено уриниране, необходимост от кафе или енергийни напитки, болки по време на менструация, отслабват на либидото, импотентност, слаб пулс.

Дефицитът на  енергия Ин, може да доведе до зачервяване на бузите, горещи вълни (предимно след обяд), изпитване на горещина в горни и долни крайници, сухота в гърлото, нощно изпотяване, сухота в устата, цвета на урината е предимно  тъмно жълт, тревожност, нервност, слаба издръжливост, неоправдана загуба на тегло.

Какво се случва при засилени нива на Ин или Ян?

Когато Ян доминира в тялото, тогава в организма  може да се наблюдават: учестен пулс, повишена температура, високо кръвно налягане, зачервяване на кожата на лицето, повишена активност, доминираща активност, силен глас, безсъние, жажда, необходимост от студени напитки и храни, раздразнителност, гняв, силно чувство на глад.

Когато Ин преобладава в тялото следва да има индикации на: чувствителност към студа, уплътнения в тъканите, образуване на камъни, увреждане на тъканите, чувство на тежест в ръцете и краката, голяма податливост към настинки с образуване на слуз, липса на жажда, чувство на ситост, газове, оток на лицето или крайниците, склонност към депресия, наддаване на тегло е възможно

Всичко в живота ни е свързано, материално спрямо духовно. Прекомерно желание за материални неща, което се отнася до енергията Ян в живота ни, води до дисбаланс на Ин. Чигун и Алкално-киселинен баланс

Ин-Ян и Алкално-киселинен баланс (ph)

Храните се делят на три основни типа:

-Храни в които преобладава енергията Ян

-Храни с преобладаваща Ин енергия

-Ин-Ян храни, в които двете енергии са разпределени по равно или балансирани храни

Съотношението на Янските към Инските храни се изменя спрямо сезоните, като зимата когато преобладава енергията Ин в природата и човешкото тяло, компенсираме с консумиране на

повече Янски храни – месо, мляко, яйца, зърнени храни. Лятото е обратното. Преобладава енергията Ян, затова компенсираме с повече вода, пресни зеленчуци и повечето плодове. Пролетта и есента са неутрални сезони, съответно се храним балансирано или с неутрални храни – пилешко месо, кисело мляко, оризово мляко, зелен чай, бял ориз, плодове и прочие.

Какво е pH?

Тялото е съставено предимно от вода – така от едно място на друго могат лесно да се пренасят хранителни съставки, кислород и биохимикали. Водната среда може да има киселинни или алкални свойства (алкали = основи), които се измерват в скала наречена pH („potential hydrogen“ или „потенциален водород”). pH е десетичен логаритъм и представлява съотношението на позитивно заредените водородни йони (киселинни) и негативно заредените йони (алкални), в един разтвор. Ако скалата на това съотношение отчита от 1,0 до 6,9, средата се счита за киселинна. Ако скалата отчита 7,0 – тя е неутрална, а от 7,1 до 14 е алкална.

В публикацията присъстват фрагменти ТУК и ТУК

Теми #ph #енергии #ин #ян