Анализирай с Красимир Куртев

Имат ли обратен ефект скъпоценните камъни в лечението?

Имат ли обратен ефект скъпоценните камъни в лечението?

Вибрациите на камъка са почти идентични с тези на човека

Имат ли обратен ефект скъпоценните камъни в лечението,  е един въпрос, който често получавам като запитване. Много въпроси получавам относно лечение с минерали и кристали, представям ви едно от тях. Предполагам, че ще бъде интересно за вас:

„Уважаеми г-н Куртев,

Наскоро попаднах на една Ваша колежка, която се представяше за лечителка и ясновидка гадаейки с кристали, и „ вълшебни” камъни. Имам проблеми с бъбреците и потърсих нейната помощ. Но за беда положението ми се влоши.

Във Вашата книга, а и в други пише, че лечението с кристали и скъпоценни камъни не носи лоши странични ефекти. Въпросът ми е, защо хората, които работят чрез минералотерапия ни подвеждат и има обратен ефект?

Благодаря Ви предварително.
Гергана Апостолова гр.София.“

Крайно време беше някой да зададе този въпрос в медийното пространство. За съжаление в гилдията на паранормалното навлязоха стотици „професионалисти” под формата на магове, рейки мастери, пророци и пророчици, лечители и знахари.

Тъй като бабините церове и гадателства са вече ретро клишета на подиума стъпиха гръмки рекламни обяви, като цитирам: – „лекувам рак по телефона, събирам двойки до 24 часа“ и прочие примамливи оферти. Инструментариума е все по модерен, кристали и скъпоценни камъни.

По пътя на чисто човешкото любопитство аз също се обадих на една „колежка” и споделих „болежките „ си. Запитах я, дали може да ми изготви структурирана вода от Йолит и Клиноптолит. В отговор тя се спъваше в изказите си и отсече: „Момче имаш магия и то червена, за това говориш объркано и си измисляш некви водища , ела при мен и за един час си на крака.“
Запътих се на часа при нея. Тя ми предложи куп ритуали и извади един камък наподобяващ Апофилит (черен на цвят) с думите: „ето ти, това е планински кристал, а не като твоите …лити и кви нам още.“ Оказа се, че леля врачка няма понятия за минерали, които наистина въздействат на нервната система. Планинският кристал е бял – прозрачен с фини образования в него.

Е, как тогава ще ви излекуват след като не знаят НИЩО за камъните, да не говорим за структуриране на води от скъпоценни камъни и кристали?

Всеки един камък или минерал има своята решетка, също така химическите елементи, които съдържа даден кристал има съответните химични съставки, които отговарят ЕДНО КЪМ ЕДНО на тези в човешкият организъм.

Например в камък Х (Умишлено няма да назовавам имена на минерали и кристали, защото разни хора – разни идеали…, току виж някой ще тръгне да се занимава с този или онзи камък и после?!) има калий, полезен за сърдечната дейност.

Ако кака врачка или чичко маг предложат за лечение такъв камък, в който калият е в огромно количество, ще има обратен ефект. Тоест ПРЕДОЗИРАН! Може ли един лекар вместо сънотворен медикамент да ви предпише силно тонизиращи таблетки? Eстествено , че не!

Или да се постави кристал Б около тялото, без да се знаят меридианите в човешкото тялото, или пък енергийните центрове, така наречените чакри (колела).

Литотерапията се основава на това, че се използват чисти природни вещества. Вибрациите на камъка са почти идентични с тези на човека и заради това могат да стимулират оптимално неговите енергийни потоци. В основата на литотерапията стоят способностите на различните минерали и метали да въздействат върху организма, а оттам върху неговите клетки и тъкани.

Например сребърната вода, получена при електролиза, има свойството да унищожава бактериите. За най-подходящ камък за литотерапия се смята К…, който е основен камък за вътрешните органи и обмяна на веществата.

Според древните хора червеният К… укрепва зъбите, помага при нервни болести или проблеми с жлъчката, има дори благоприятен ефект при импотентност. В домашни условия може да използвате К…, като го нагреете до 40-50 градуса и го сложите за 10-15 минути на мястото, където има рана или болка.

По време на Втората световна война след прилагане на лечение с К….. у ранените войници температурата се понижавала, а раните заздравявали по-бързо.

Каменна вода за пречистване

Друго от „лекарствата“, ползвани в литотерапията, е енергийната вода, разказва швейцарската специалистка по литотерапия д-р Хелга Шмид. Тя лично излекувала болното си коляно с бели камъчета от брега на Атлантическия океан.

За да придобие лечебни свойства, водата се изсипва в стъклена кана, а в нея се поставят различни камъчета.

Камъните съдържат силиций, алуминий, калий, желязо, магнезий, литий, хром и калций, които влияят положително върху физическото и психическото състояние на човека. За целта приготвената вода трябва да престои N часа на слънце и още толкова на лунна светлина.

Друг минерал е Л….., той влияе на цялата костна система, и 100% лекуват артрит,

ревматизъм, артрози, остиопороза, шипове и още различни ставни заболявания.

За бъбреците е минерал Н…., той премахва камъните в него, стопява ги, ефекта е поразителен. Прилагат се по схема и след анализ група от минерали, структурирани води и кристали, при наднормено тегло, астма, акне, високо и ниско артериално налягане.

Вече има случаи за премахване на стерилност при съпружеските двойки и те се радват на рожбите си.

Няма заболяване, което не може да се излекува. Важното е да се намери точният минерал и правилната схема на лечение.

При литотерапията се взима предвид химическият състав на камъните, кристалната им решетка, както и допълнителните натрупвания по тях. Засега този вид лечение все още се практикува ограничено у нас.

Не бива да се забравя, че приложението му трябва да бъде консултирано с лекар. Аз и още двама в България работим професионално с минералотерапията. По схема, като се съобразяваме със соматичното състояние на пациента.

Важното е да се намери точният минерал и правилната схема на лечение.

Силата на положителното и на отрицателното мислене – всеки сам кове своята съдба.

В областта на паранормалното, минерали и кристали също играят основна роля върху състоянието на магии, негативни намеси и други. Тук става въпрос за специално РЪЧНО изработени енергийни кристални лъчове, с които се работи по фините канали, чакри и аурата на човека. При различните агресивни намеси, магии, се подхожда по строго индивидуална методика.

Съществуват древни рецепти за обработка на камъните, които се предават по традиция от учител (гуру) на неговия ученик (шишя). Камъните се пречистват с различни видове субстанции, след което се смилат на фин прах, смесват се с различни вещества и се оформят по определен начин, удобен за вътрешен прием и външно третиране.

Тази технология не е позната в България и предизвиква смесена реакция от страна на академичната общност. За разлика от нас, източните народи се доверяват изключително много на тези методи, които си остават традиционни по тези места.

За да не бъда ще ви предоставя, какво пише един от най известните биоенерго терапевти :

„Всяко живо същество притежава биоенергия, благодарение на която съществува във физическия свят. Всеки индивид създава около себе си енергийно биополе, чийто размери и вид зависят от множество фактори.“

„Биополето може да бъде определено като едно своеобразно енергийно лъчение на положителна или отрицателна енергия. Видът на енергията се определя от индивида – образувател на съответното биополе.

Негативните черти на характера (в т.ч. негативната мисловна дейност), заболяванията (вкл. наднорменото тегло), наличието на полеви паразити и др. негативно-енергийни натрупвания, съответно отслабват по начало положителното човешко биополе и с времето го превръщат в негативно, и дори много силно негативно.

Когато даден човек навлезе в биополето на такъв силно негативен индивид, той може да почувства симптоми на физикално ниво – главоболие, отмаляване, прилошаване, настръхване, тръпки, хлад и др.

Важно е да се знае, че наличието на силно въздействащи полеви паразити също може да доведе до образуването на силно негативно поле. И благодарение на точно такива паразити лекуват повечето от биоенерготерапевтите-псевдолечители, които се оказват абсолютни вредители.

Силното положително биополе е много по-рядко срещано, отколкото негативното биополе. И това се дължи на заболяванията, които всеки човек носи (в повечето случаи без да знае, поради латентният им характер), както и на чуждородни негативни енергийни натрупвания, които, както статистиката показва, едва един на всеки двеста човека не носи.

Силно положително биополе може да притежава само този, който е изчистил абсолютно всички негативни енергийни натрупвания от себе си. В най-общи линии може да се каже, че биоенергията като величина не е константа. Тя се влияе от множество фактори, както постоянни, така и временни.

Към последните се отнасят и т.нар. тленни и нетленни полеви паразити, които временно могат да се прикачват към човешкото биополе, от което да си набавят нужната енергия. Всички негативни преживявания в живота на хората са свързани с разход на огромно количество биоенергия, която канализирана в положителна посока, би била от изключителна полза за всеки отделен индивид, както и за цялото общество.

Заради огромния разход на биоенергия е възможно нестабилни индивиди да достигат дори до припадък след скандали и разправии, както и да не могат да се възстановят и да усещат умора и отпадналост дори с месеци.

Негативната мисловна дейност е един от главните разходители на биоенергия. С нея човек несъзнателно превръща положителната си биоенергия в отрицателна и я насочва към унищожаване на своите собствени, а и на чужди психични и физични структури, което от своя страна води до скъсяване на човешкия живот.

Тук е уместно да отбележим, че дори притесненията на майката, за това дали няма да се случи нещо лошо на детето й докато пресича също са вид негативна мисловна дейност, която несъмнено вреди.

Мисленето трябва да бъде винаги позитивно. И за конкретния пример майката трябва да мисли не как детето й може да пострада, а точно обратното – как тя го е научила да пресича правилно и то ще се справи отлично не само този път, но и всеки следващ път, до края на живота му!

Притесненията и страховете не помагат с нищо на никого. Напротив, те изразходват биоенергията и правят тези, които ги излъчват още по слаби и беззащитни – атакуеми от множество негативни сили. Силата на положителното и на отрицателното мислене е известна на всеки.

Различават се начинът, по който би се почувствал човек, ако си представя красиви и приятни неща и моменти, дори в продължение само на една минута, и начинът, по който би се чувствал ако за същото време, а дори и за по-малко види във въображението си грозна и неприятна сцена или се върне назад в спомените си, били те неприятни или приятни (последните също вредят, защото създават у човека неосъзнато чувство за носталгия по добрите стари времена).

Но нека засега спрем до тук. Всеки решава сам за себе си и всеки, сам кове своята съдба с ежедневните си мисли, думи, действия. И нека всеки разбере, че има начин да не се разболява и, че пълното излекуване на множество сериозни заболявания е не само възможно, но и факт.”

Без поставена лекарска диагноза никой от нас не би се наел да ви проведе лечебни сеанси.

Теми #алтернативна медицина #камъните съдържат #лечение #лечението #обратен ефект #паранормално #подвеждане #рейки #скъпоценни камъни #ясновидки