Анализирай с Красимир Куртев

Иконите – Вяра или езичество?

Иконите – Вяра или езичество?

Богородица или дева Мария?

Иконите – Вяра или езичество, тема която предизвиквала и предизвиква реакции в религиозните догми. Според анализи на теолози и други експерти историци, самото наименование Богородица е не правилно. Допусната е грешка при превода. Забележете на всички основни езици , как е определението: Богородица (на латински: Virgo Maria, Deipara, гръцки: Μαρία, Θεοτόκος, Θεομήτωρ, иврит: מירים, арабски: مريم), навсякъде е девица Мария.

В древните ръкописи пише: Теодор Мопсуестийски засяга въпроса за св. Дева Мария-дали тя е Богородица /Теотокос/ или човекородица. Според него, тя преди всичко е човекородица, но е и Богородица, защото е родила човек с когото Бог се е съединил още при зачатието му. Несторий се обявил против този термин-Богородица.

 

Той изхождал от църковно-полемически и философско-догматичен съображения. По църковно-полемически-поради това, че този термин не е употребен никъде в Свещеното Писание, поради това, че превода е неточен.

В Свещеното писание четем: “Затова Той може и винаги да спасява ония, които дохождат чрез Него при Бога, понеже е всякога жив, за да ходатайствува за тях.” Евреи (7:25), тоест Бог е безсмъртен. Няма никаква възможност да бъде роден от смъртен човек, да бъде роден от човек-богородица. Светата дева е теотокос – Човекородица.

Свещеник или отче-правилното обръщение?

Това не е спорен момент, а поредната грешка на дадена религия.В самото евангелие от Матей ясно е написано:

„И никого на земята надейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният.” (Матей 23:9). Мисля, че тук и папата не би ме опровергал.

Можем да се обръщаме към свещеника – свещенико или служителю, като служител на божието Слово, ала „отец”, това е немислимо за мен.

 

Иконите – Вяра или езичество?

 

Аз съм против снимките на иконите, против сергийните сувенири във вид на икони. Както четем от светите писания – Туй , което е от човешка ръка сторено, не е от Бога дадено. И още Кланяме се и целуваме икони, а е казано: “Да не си правите идоли или кумири, нито да си издигате стълбове, нито да поставяте в земята си камък с изображения, за да му се кланяте: защото Аз съм Господ вашият Бог.” /Левит 26:1/.

Иконите са създадени по времето на император Константин, тъй като езичниците са си искали кумири да се молят, християните пък пазели ревниво евангелията и написаното там за еднобожие. Константин се обръща към своята дясна ръка Ириней, който умело прекъсва нарастващите бунтове.

 

Идолопоклонниците получават чрез иконите своите кумири, а християните зачитат своите апостоли, така ескалирането на религиозна основа е премахнато. Истинските икони са отрупани с минерали и кристали за това и са силно целебни като енергия, за жалост те се съхраняват далеч от миряните във Ватикана и Света гора.

Молитвата- религиозен ритуал или целебност?

 

Молитвата помага на чакрите (жлезите) да поемат Светлината, тя-молитвата е вид медитация. Висшият разум не приема думите ни дословно, а чрез вибрациите на гласа. Колкото е по чист, толкова чистота ще получим. С кристалните си вибрации, насочени към определено наше духовно искане, ние получаваме онзи Божествен дар така необходим за жизнения ни предстой на земята.

Тибетците препоръчват мантрата (молитвата)за облекчение на страданието:

„Нека всички чувстващи същества да достигнат щастие и това, което поражда щастие. Нека всички чувстващи същества да се освободят от страдание и това , което поражда страдание. Нека всички чувстващи същества да не бъдат отделени от блаженството, в което няма тъга. Нека всички чувстващи същества да пребивават в душевен покой, освободен от пристрастия, вкопчване и гняв “

Молитвата „Отче наш” е за хармонизация на ендокринната система. Тя е много мощна и целебна, всъщност в тази молитва се дава акцент на цялата еднокридна система.

“Една молитва, изречена наполовина, със съмнение и без вяра стига само до тавана на стаята ни, молитвата изречена с цялото ни сърце отива горе в небето при Бог.”
Петър Дънов

 

 

 

Из книгата – „Защо не ни върви” © 2010,

© Красимир Куртев-Алеф – автор, All rights reserved!

© Силвия Атанасова – редактор

Теми #богородица #езичество #идолопоклонничество #икони