Астрология

ЗОДИИ – МЕДИЦИНСКА АСТРОЛОГИЯ

ЗОДИИ – МЕДИЦИНСКА  АСТРОЛОГИЯ

Зодии – медицинска астрология. Тази тема е извънредно важна. Всички, които изучават медицинска астрология, трябва да се запознаят с нея, тъй като основните причини за лошото здраве са неправилното хранене и нередовният живот. Затова тук ще разглеждаме последователно всеки знак, както и препоръчителните диети в съответствие с астрологическите правила. Тези правила се прилагат, когато знакът е възходящ или в него се намират Слънцето или Луната.

Зодии и препоръки

Зодия ОВЕН – мисловен знак, който управлява главата. Най-добрата храна за мозъка са житните култури, храна от пшеница, съвсем малко месо; риба в достатъчни количества. Тонизаторите са излишни и всички подобни напитки трябва да се изключат. Последното приемане на храна трябва да бъде поне 2 часа преди сън.

Зодия ТЕЛЕЦ – този знак предполага добър апетит, но не бива да се употребява пикантна храна, която води до затлъстяване. Храни от нишесте и брашно също не се препоръчват. Алкохол може да се употребява умерено, с изключение на бира. Сокът от лимон е полезен за гърлото.

Зодия БЛИЗНАЦИ – още един мисловен знак, на който е необходима всякаква мозъчна храна, спомагаща за строежа на нервните клетки и за увеличаването на хемоглобина. Храна от животински произход може да се употребява веднъж дневно в умерено количество. Желателно е да се консумират плодове и мляко, преди лягане да се избягват тежки храни.

Зодия РАК – хората под знака на Рака трябва да бъдат особено внимателни и упорити в диетата си. Следва да се избягва храна, която предизвиква газове или парене в стомаха. Алкохолът и бирата са нежелателни. Много е полезна чаша студена вода на гладно преди сън. Не се препоръчва храна от животински произход, най-добрата диета са рибите, житните растения, млякото. Най-вредни са сладкарските изделия.

Зодия ЛЪВ – витален знак. Най-добра диета е тази, която подмладява кръвта и увеличава броя на червените кръвни телца. Необходимо е да избягва пикантна и възбуждаща храна и твърдо да се придържа към редовни, хармонични навици. Препоръчва се вегетарианска диета.

Зодия ДЕВА – диетата е особено важна, храненето трябва да е редовно, а самата храна — добре приготвена. Необходимо е да се консумират плодове, мляко и всичко, което регулира работата на червата, но в умерено количество. Продукти, които дразнят червата, да се избягват и да се яде само проста, добре приготвена храна.

Зодия ВЕЗНИ – хората от този знак имат нужда от лека диета: риба, дивеч, мляко. Всяка храна, която съдържа захар, нишесте и бирен малц, трябва да бъде избягвана. Добри за консумация са житните продукти и яйцата, а употребата на алкохол — да се изключи. Студената вода е великолепно питие сутрин след и вечер преди сън.

Зодия СКОРПИОН – този знак трябва да избягва пикантната, възбуждаща и мазна храна. Най-добрата диета е онази, която спомага за засилването на кръвта: мляко, житни култури, но в никакъв случай животински продукти и алкохол. Нищо не разстройва така възпроизводителните функции, както храните с животински произход и алкохолът, и колкото са по-малко, толкова по-добре.

Зодия СТРЕЛЕЦ – този знак се нуждае от диета, която укрепва нервната и кръвоносната система. Допустимо е известно количество храна от животински произход, но алкохол не се препоръчва. Леките закуски в следобедните часове са по-добри от обилното хранене. Много полезна е разходката след вечеря, но последното ядене трябва да бъде дълго преди сън.

Зодия КОЗИРОГ – поради студената природа на този знак се препоръчва месната диета, а също и храна, която въздейства на кръвта и увеличава броя на червените кръвни телца. Може да се пие бира в умерени количества, необходими са различни храни и напитки, които стимулират естествените функции на тялото.

Зодия ВОДОЛЕЙ – този знак се нуждае от диета, която поддържа мозъка и нервите, а също и от храна, помагаща за циркулирането на кръвта. Храна от животински произход може да се употребява веднъж дневно; за общото здраве са полезни риба, мляко и житни растения.

Зодия РИБИ – нуждаят се от крайна предпазливост и умереност, понеже много видове храни им вредят. Следва да избягват алкохола, да бъдат умерени в храната и пиенето. Необходимо е да консумират риба, мляко, храна от пшеница и всякакви храни, които укрепват кръвта.

ПЛАНЕТИТЕ И ТЯХНОТО ВЛИЯНИЕ ПРИ ЗАБОЛЯВАНИЯТА

ЗОДИИ

В предишната глава разбрахме как да запазим здравето си с помощта на естествен, хигиенен начин на живот и правилна диета. Сега ще разгледаме някои профилактични мерки за защита от заболяванията, предизвиквани от планетите в един или друг зодиакален знак.

ОВЕН – гореща и огнена природа. Хармонията на организма се нарушава от излишната разгорещеност и безпокойство. Ако в този знак се намира Меркурий, необходимо е да се избягва прекаленото четене и учене, да не се допуска умствена работа нощем. В случай че Венера е в този знак, нека се изключи всякаква козметика за лицето и косата. Хората под знака на Марс в Овен трябва да сдържат прекалено импулсивните, резки движения, да се пазят от удари по главата и лицето и да избягват месната храна. Хората под знака на Юпитер в Овен трябва да обръщат специално внимание на кръвта си, препоръчват се упражнения на свеж въздух. Ако в този знак се намира Сатурн, да се предпазват от простуда и преохлаждане, които могат да доведат до глухота. Ако Уран е в Овен – да пазят очите си и да избягват преумората и нервното напрежение. Ако Нептун е в Овен – да се пазят от илюзии и представи, които противоречат на здравия разум.

ТЕЛЕЦ – студен и сух знак, затова му е необходима допълнителна енергия отвън. Ако в него се намира Меркурий, избягвайте неблагоразумното използване на гласа, прекалено високите разговори и пеене. Венера – старателно пазете шията си, особено във влажно и студено време. Марс – не пренапрягайте гласните струни. Юпитер – вреден е разпуснатият начин на живот. Сатурн – шията и главата трябва да бъдат добре защитени от студ. Уран – не се пренапрягайте, пазете се от пренатоварване на гласните струни. Нептун – пазете се от неприятности с очите.

БЛИЗНАЦИ – това е горещ, влажен и мисловен знак, който въздейства на нервната система.

Ако в него се намира Меркурий, необходими са упражнения за дихателните органи и предпазливост при говорене и пеене. Венера – кръвта трябва да е в добро състояние, а обличането – съобразно с климатичните условия. Марс – гръдният кош да се пази от студ и незабавно да се изхвърлят всякакви токсини от системата. Юпитер – вредно въздействие оказва небрежността в храненето и обличането. Сатурн – препоръчват се дълги упражнения, нужно е обличане според времето. Нептун – да се избягва екстравагантността и небрежността в обличането.

РАК – студен и влажен знак, който въздейства върху храносмилателните органи. Ако в него е Меркурий, трябва да се избягват вълненията и да се култивира въображение в рамките на разумното. Ако е Венера – спазвайте точна диета. Марс – пазете се от зарази и инфекции, а жените да бъдат предпазливи при раждане. Юпитер – кръвта да се пази чиста и да се избягва невъздържаността. Сатурн – крайна предпазливост в диетата, защита от студ и настинки. Уран – опасност при къпане. Нептун – необходим е баланс срещу болезнената впечатлителност и нечистото въображение.

ЛЪВ – горещ и огнен знак. Възбудата на системата води да загуба на равновесие. Когато Меркурий се намира в този знак, следва да се избягват пренапреженията и преумората. Венера – най-голяма вреда носи небрежността в диетата. Марс – пазете се от привързаност и взрив на страстите. Юпитер – да се избягват разпуснатостта и неумереността в диетата, да се страни от охолния живот и т.н. Сатурн – вреда носят физическото претоварване и внезапните шокове. За подобряване на циркулацията понякога са полезни силните вина. Уран – всякакви шокове вредят на организма. Нептун – за сърдечната дейност са вредни сънотворните и наркотиците.

ДЕВА – студен и сух знак, въздейства върху храносмилателните органи и ума. Когато Меркурий е в този знак, следва да се избягват умствените претоварвания и да се култивират редовните навици. Ако е Венера – да се избягва преяждането и лекомислието в навиците. Марс – опасност от инфекциозни и заразни заболявания и от неправилно хранене. Юпитер – да се избягва излишният лукс и преяждането. Сатурн – в това положение поражда меланхолия, депресия и безпокойство. Уран – да се избягва къпането веднага след приемането на храна, както и бързането по време на хранене. Нептун – опасност от неправилна диета, от лекарства и прекалено силни напитки.

ВЕЗНИ – топъл и влажен знак, който показва евентуални нарушения в организма, предизвикващи дисхармония и понижен тонус. Когато Меркурий се намира в този знак, има опасност от преумора при интензивно обучение. Ако е Венера – излишна склонност към сладкиши, захар и бонбони. Марс – пазете се от инфекциозни и заразни заболявания. Юпитер – избягвайте излишния лукс. Сатурн показва вродена слабост, опасност от простуда и преохлаждане на кръстната област. Уран – не допускайте мускулно пренапрежение. Нептун в този знак сочи опасност от заболявания, вследствие на неразумни постъпки, свързани със секс и наркомания.

СКОРПИОН – студен воден знак, предизвиква много болести на възпроизводствената и отделителната система. Когато Меркурий е в този знак, трябва да избягваме вълненията и тревогите. Да не допускаме лекомислия и да не забравяме природните изисквания. Венера в този знак сочи излишества както в яденето, така и в половия живот, неблагоразумие и морална разпуснатост. Марс предупреждава за опасност от инфекции и зарази, както и за заболявания на половите органи вследствие от аморално поведение. Юпитер в този знак предизвиква заболявания поради прекален разкош, тлъста храна, неразумни постъпки и затваряне на очите пред собствените слабости. Сатурн предупреждава за простуди и пренебрежение към изискванията на природата. Уран – за пренапрежение на отделителната система. Нептун подбужда към онанизъм, морална разпуснатост и сексуална безразборност.

СТРЕЛЕЦ – горещ и сух знак, слаба воля. Меркурий в този знак предупреждава за преумора и умствено пренапрежение. Венера сочи неблагоразумни занимания със спорт (отнася се за жените). Марс сигнализира за непредпазливост и невнимателност в спорта. Юпитер означава, че е необходимо всичко с кръвта да е наред. Сатурн сочи опасност от простуда и преохлаждане на таза и бедрата, риск от преумора и пренапрежение. Уран насочва вниманието към нещастни случаи в спорта. Нептун предупреждава за намаляване силата на волята.

КОЗИРОГ – студен и сух знак, предизвикваш, депресия и склонност към понижен тонус. Меркурий в този знак предупреждава за най-различни безпокойства и предразположение към меланхолия. Венера сочи неправилно използване на козметични средства за кожата и косата. Марс изисква предпазливост, за да се избягнат падания. С Юпитер в този знак кръвта трябва да бъде поддържана в добро състояние. Сатурн – специално внимание да се отделя на правилното обличане за избягване на простуди и преохлаждане. Уран в Козирог сочи възможност за нещастни случаи с краката. Нептун показва токсичност на кръвта и невнимание при използването на козметика.

ВОДОЛЕЙ – топъл и влажен въздушен знак, предизвиква нарушения в нервната система и кръвта. Ако Меркурий се намира в този знак, необходимо е да се запази спокойствие на ума и да се избягват нереалистичните представи. Венера предупреждава за обща слабост на кръвоносната система. Марс във Водолей означава, че кръвта трябва да се пази чиста и да се предпазва от инфекции и зарази. Юпитер сочи нередности в кръвта поради разпуснатост. Сатурн показва риск от простуда и преохлаждане на системата, пренапрежение на очите и преумора. Уран означава, че трябва да се пазим от нещастни случаи, да контролираме ума и нервната си система. Нептун във Водолей ни насочва към чистотата на въображението, за да се опазим от всякакви фантастични и хаотични идеи.

РИБИ – студен воден знак, предизвиква много заболявания поради разсеяност и непредпазливост. Когато Меркурий се намира в този знак, трябва да държим краката си сухи, а ума – свободен от безпокойство и преумора. С Венера в този знак трябва да се предпазваме от немарливост в диетата. С Марс – да се научим на мярка и да се пазим от привикване към алкохола. Юпитер – кръвта изисква особено внимание. Сатурн – трябва да спазваме всички мерки против простуда, защото мокрите крака могат да предизвикат сериозни заболявания. Уран – сочи риск от къпане и прекомерна употреба на течности при хранене. Нептун означава лъжливи асоциации, пиянство и халюцинации.

Автор Виктор Востоков

Езотерични консултации – Парапсихолог, Минерали и критстали

Теми #здраве #зодии #медицинска астрология