Езотерика

ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА ПОЗНАЕМ ЧИСЛАТА ОТ ТОТОТО?

ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА ПОЗНАЕМ ЧИСЛАТА ОТ ТОТОТО?

Защо не можем да познаем числата от тотото? Всеки един от нас си задава този въпрос и в крайна сметка отговорите опират до хазартното Късмет. Позовавайки се на един от херметичните закони- „Всяко тяло в природата вибрира с определена честота. Всяко тяло влияе пряко или косвено на тези, около него“. Така и всяко число вибрира изразявайки различни проекции на мислените стойности. Чрез числата вселената се „космизира”, сакрализира се и бива ясно разграничена дихотомично. В този смисъл числата изразяват и циклизма, маркирайки периодите на преход, състоянията на хаос и космос в природата и социума.

Първо нека да си зададем въпрос, защо точно тото играта е „6 от 49“?

 

Числото 6 описано в Кабала на числата

Шестицата завършва второто ниво – на материализацията. Тук става окончателното оформяне на материята, създадена от четворката и съживена от петицата. Символът на шестицата е пчелен кошер с пчелите и медените пити. Шестицата представя хармонията на завършения съживен материален план. Това е идеалът на първично възникналия живот, неговото идеално оформление. По такъв начин, ако тройката представя хармонията на равнище идеи или общи принципи, то шестицата символизира хармоничното равновесие на първия, най-примитивен материален план, който е минимално одухотворен, тоест просто съживен.

Хармонията на шестицата – това е красотата на функционалната форма, предназначена да поддържа живот: красотата на ядивната гъба, на добре направената къща, на удобния стол, на добре защитения мравуняк.

6 = 5+1- шестицата решава основния проблем на петицата – беззащитността, създавайки в живота комфортни условия, но и силно ограничавайки творческото й начало. В крайна сметка, за безопасността се налага да се заплаща със загуба на непосредствеността и непредсказуемостта.

6 = 4+2- проблемът с дисхармонията на четворката се решава с въвеждане на силна поляризация в изостаналата материя и съпътстващото я силово поле: в него се образува някакъв живот и получава адекватни форми.

6 = 3+3- животът възниква и се оформя при взаимодействието на две различни фини, хармонични – всяка за себе си – реалности. Такива са примерно своеобразните ефекти, възникващи при опит да се обединят теорията с практиката, всяка от които може да бъде хармонична сама за себе си, но не и от гледна точка на другата. Шестицата е числото на инженерите и изобщо на приложниците.

6 = 2+4- материализацията на противоречието го изглажда. Заключената в него енергия създава живот и условия за съществуването му. В този случай антагонизмът между полюсите се превръща в конструктивно сътрудничество.

6 = 1+5 – съживяването на Абсолюта е и негово опошляване, макар и не толкова силно, както хармонизацията му в четворката (4 = 1+3). При това творческото начало на Абсолюта е значително ограничено. Шестицата дава възможност за оформяне на нещо вече съществуващо: също един вид творческа работа, но в доста ограничени практични рамки.

6=1 + 2+ 3 – Абсолютът се проявява чрез поляризацията, която се оформя хармонично: шестицата завършва второ ниво – съживяването. Тя е необикновено устойчива и нейната материално оформена хармония изглежда непоклатима и неразрушима, и на нивото й това действително е така. Оттук и ограничеността на шестицата, която обаче е по-малка от тази на тройката.
Шестицата е красива със своята функционалност, устойчива е; тя разбира смисъла на живота, непробиваема е за „висшите материи”, снизходителна е към недостатъците на другите, понеже лесно може да ги поправи; изобретателна и трудолюбива в практически полезните работи.

Числата от 1 до 6 попадат в кабалистичната пирамида в две нива: 1- начало, 2 и 3 – идеи, 4,5,6 – съживяване. Или това са числата на материята -материалното.

Загадката на числото 49

От другата страна идва „загадката“ на числото 49>13>4. И отново числото на материята – 4 (съживяване). Като съберем числените стойности на 6 и 49 (4) ще получим 10, редуцирано това е 1 – начало. Кабалистите наричат това начало Непроницаемост и Непредсказуемост.

 

За мисълта и мисленето

Произволно или не, ние проектираме своите числа за тото на подсъзнателно ниво. Тоест проектираме мисълта си не като значение, а като желание. Ние не търсим смисъла на числата и какво ни подсказват числените стойности, ние се ръководим единствено от егото – да получим, с надеждата да спечелим от тотото. И именно тук попадаме в този капан на силният материализъм нарушавайки друг вселенски закон – За даването и взимането.

Мислите те или започват с въпрос или водят до такъв. Странно е, но ако се замислите, ще видите, че е факт. Сякаш създателят на нашето съзнание – който и да е той – се е видял принуден да вгради някакъв механизъм за насилствено вадене с ченгел на всичко, което проблясва в главата на човека, сякаш целият ни житейски път с всички онези мисли, които го съпътстват, е една стая за мъчения, в която инквизиторът – аз самият, иска да получи безброй отговори от вече изтерзания от мисловните мъчения инквизиран, без обаче цялата процедура да има някаква видима цел… (Еди Маринов -За мисълта и мисленето).

Проектиране на нашите числа

Водени от целта да спечелим от тотото, едни поставят своите любими числа, други дати на раждане, на себе си, децата, баща, майка и прочие, трети с едни и същи числа. Това се нарича мисловна проекция на определени числа породени от съзнанието ни.
Ивайло пуска тото фиш със своите рождените дати и тези на любимата му. Пример: 23.05.77 и 14.02.1982. Съответно подрежда числата си така – 23,5,7,14,19,21. От езотерична гледна точка в частност Кабала, числената проекция на Ивайло дава следната картина:
14-1 и 4 не са от най-подходящите числа, тъй като ще се налага непрекъснато да се адаптират един към друг. 4 е малко по-голям консерватор и не обича експериментите, ако не му гарантира добър резултат и стабилност- точно обратното на единицата. Съмненията и страховете и действат зле на 1 и понижават нейната вибрация.

5 и 7 (в комбинация) – 7 и 5 се подкрепят и унищожават взаимно. 7 засилва интуицията на 5 и я кара да е по-прецизна. Ограничава свободата и, но я и приземява. От своя страна, 5 превръща 7 в по-контактна и по-оптимистична. Двете числа имат силен духовен интелект, като петицата олекотява максимализма на седмицата.

19 – 1 и 9 са противоположни числа. Между тях може да се създаде такова напрежение, че животът им да е като бойно поле. И двете числа са склонни към егоцентризъм, въпреки че, оптимизмът и поемането на отговорности биха могли да ги сплотят.

21 – 2 и 1 са противоположни. Едно поробва две, независимо,че тя прави големи отстъпки и е дипломат. Трябват им числа балансьори. 1 е в състояние непрекъснато да наранява 2 с критика и е с желание да доминира непрекъснато. От своя страна, двойката е търпелива до известно време и в определени ситуации става жестока и отмъстителна.

23 – 2 и 3 са противоположни. Чувството за превъзходство на 3, пречи на 2 да е балансьор в отношенията. Двете числа са добронамерени, но 3 се ентусиазира много лесно, докато 2 започва да се съмнява дали е на правилния път с това любопитство и размах. 3 е нетърпелива, а двойката е склонна да изчаква подходящия момент.

Извод

Има числа, които са в хармония и обратно. Мисълта се изразява с числени вибрации. Всичко влиза в матрицата на въпроси и отговори – Кои да бъдат печелившите числа? „какво ли бихме представлявали, ако това постоянно търсене на правилните въпроси и отговори не беше заложено толкова дълбоко в нас, че да не можем да се отърсим от него дори и за миг? Ето, виждате ли, колко много въпроси успях да задам за толкова кратко време. И нито един от тях няма отговор. А дори за тези които имат, не можем да сме сигурни, че това е верният отговор… Има един анекдот, който гласеше горе долу така — Попитали 3-ма души колко прави две плюс две, и всеки от тях отговорил по различен начин в зависимост от интересите си. Е, колко е две плюс две? Вие кажете“

Никога не използвайте цифрите с разрушителната им сила, те ще унищожат по пътя си, дори и вас. Използвайте прекрасната сила на числата и живейте в хармония с вибрациите на Вселената.
Следва продължение…

Използвани източници: Еди Маринов – За мисълта и мисленето, Взаимоотношенията между числата, Авесалом Подводни

Теми #езотерика #кабала #красимир куртев #мисловни проекции #Планетарни идеи #тотото #числата #числени стойности